събота, 17 декември 2011 г.

Най- вкусните Коледни сладки

Днес всичко ще е в полет. Дано да няма грандиозно приземяване накрая:) Пикирайки ви черпя с едни  сладки. Ще се реванширам за кратката публикация. Обещавам! Ама друг път:)


Това, че публикацията е кратка, не означава, че рецептата е за отбиване на номер! Това са може би едни от най- вкусните сладки, които съм яла, честно!

И са доста лесни за правене.




Рецептата модифицирах от блога на Таня. Танче, много ти благодаря за сполучливата рецепта!

60г меко масло
60 кокосово масло - прави ги много вкусни
½ ч.чаша захар - ползвах кафява
1 яйце
2 ч.чаши брашно
2 с. л. изцеден сок от лимон
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. бакпулвер


Сладко от вишни за слепване. Ползвах такова, купено от магазин за здравословно хранене - череша с агаве, вместо със захар.


С миксер се разбиват маслата със захарта, прибавя се яйцето и се бие докато сместа стане кремообразна. Прибавят се брашното, лимоновия сок, лимоновата кора, бакпулвера и се замесва средно меко тесто. Оставя се в хладилника за около час да стегне. Разточва се на кора с дебелина около 0,3 мм и се нарязват формичките.
Подреждат се в тава върху  хартия за печене и се слагат в предварително загрята фурна за около 7-10 минути. Изчакват се да изстинат и се слепват със сладкото. 
По желание може да украсите с белтъчна глазура от от един разбит белтък с 1 1/2 ч.ч пресята пудра захар. След ден сладките съвсем леко омекват от сладкото и стават наистина фантастични.


Желая ви много усмихнат ден, макар и с тези 15 градуса и този вятър хич да не напомня за Коледа:) Утре наминете пак.:)

17 коментара:

  1. Представям си кокосовото масло какъв аромат има :) Приятни почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здавей. А от къде мога да си купя кокосово масло?:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допадна рецептата...Но в момента имам само какаово масло в наличност.Дали ще стане вместо кокосовото?

    ОтговорИзтриване
  4. Cosas bellas. Un saludo.
    Красиви неща. А поздрав.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз ги направих. Станаха финички, апетитни и с тропически аромат ;)Изчезнаха още във въздуха, преди тавата да стигне масата :)Много благодаря за тази вкусна идея!

    ОтговорИзтриване
  6. Заинтригува ме с кокосовото масло! Ще пробвам при първа възможност.

    ОтговорИзтриване
  7. Имам кокосово масло.Ураааааааа!Веднага ги забърквам.Мерси мила.Супер са наистина!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви:) Кокосовото масло го взимам от магазините за здравословно хранене. Има го във всички. Предпочитам суровото. Макар и по- скъпо е доста по ароматно. Освен аромат, придава и хрупкавост на бисквитите, направени с него.

    ОтговорИзтриване
  9. за белтъчната глазура 1 и 1/2 ч.ч. за 1 белтък не е ли много?

    ОтговорИзтриване
  10. Даже малко идва. Трябва да стане много гъсто. Иначе се разтича

    ОтговорИзтриване
  11. Добрееее...... догодина ще ги направя непременно;-)
    Тази година нямам повече ресурс;-)

    Снимките са чудесни, а сладките освен много вкусни ( както казваш), са и много красиви:-)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотно изглеждат! Кокосово масло и кокосово олио едно и също ли е? Само олио намирам.

    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  13. Много точна рецепта, станаха страхотни :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Руми, сладките са фантастични! Благодаря! Не мога да преценя колко са трайни, предсти им път до Франция. Докато ги направя и се излапват за ден-два....Да имаш идея?

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...