неделя, 1 декември 2013 г.

24: Гирлянди от сърца

Ноември си отиде и дойде декември. С дъжд... Забравихме да оставим подаръци в чорапите, а шоколадовите календари се оказаха голяма издънка. Голямата ме изнерви, а малката се размотаваше цял ден. Мъжът на Лулу сглобяваше 5 часа някакви шкафове, които се оказаха объркани, като непрестанно мрънкаше как е трябвало просто да отидем до Икеа и да си ги купим от там. С две думи - съвсем обичайна неделя. Миришеща на ябълков пай, канела, масло, огън, линцерови сладки и леко загоряла пица. Няма да ви покажа нищо от това (най- вече пицата). Поне не и днес (а пицата направо никога:). Изобщо днес няма да ви готвя. Ще шия коледни гирлянди.



Имам огромното желание коледната украса да си е направена само от нас. По възможност от рециклирани или естествени материали. ОК, поне в по- голямата си част. Вече купих едни малки шарени топки. Бяха само за снимки, ако това може да е някакво оправдание.


След почти цяла седмица полуболна и на кантар, в петък най- после принудително си останах вкъщи. До обяд изобщо не можах да стана от леглото, но следобеда беше доста ползотворен. Човек не знае кога ще го удари вдъхновението:)


От доста време им се каня на тези сърца, но така и не стигах до тях. Не знам дали си спомняте моя прекрасен диван и неговото преобразяване с платове от магазин за втора употреба. Бяха ми останали някакви парчета изрезки, които много подходящо влезнаха в действие точно сега. 


Освен това се възползвах от малко изостанал филц, няколко копчета и червена и бяла прежда за бродиране.


Цялото упражнение отне към 4 часа.  Ако не сте чак такива ентусиасти и не вие се шие с машина, може да си направите подобни сърчица само от филц. Не се налага да ги обръщате и може да съедините двете страни с обикновен дебел конец и стандартен прав бод. Мартина се пробва на едно с много добра успеваемост, от където си правя изводите, че не е нещо сложно, дори и за начинаещи.


Точна кройка нямам и всичките са изрязвани импровизирано без шаблони и очертаване (то си им личи). Оставях дупка от горната страна при закачалката, през която пълнех с вата и после зашивах на ръка, заедно с канапа за окачването.


Абе, няма какво да ви обяснявам глупости. Просто пробвайте. Колкото по- некадърно и нескопосано ушити - толкова по- чаровни:)

14 коментара:

  1. прекрасни са и много забавно звучи, мое би ще се пробвам и аз, за това ще взема на заем идеята. благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Много топлина и уют! Страхотна декорация! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни са станали сърчицата, много уют придават на къщата.

    ОтговорИзтриване
  4. Много ги харесвам тези сърца, но късно се сетих, пък и трябва да ги шия на ръка.Но ще видим??!!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошна украса се е получила! Хубава и здрава:) седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Много сладурски сърчица! В тях са се събрали обичта, уютът и мечтите ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Лулу, идеята със сърчицата е прекрасна. Спокойно може да замениш шишарките с нещо друго и украсата прелива във февруари като "влюбена декорация".
    Очаквам с нетърпение и останалите дни от Коледа.

    ОтговорИзтриване
  8. Лулу, прекрасни са! Много обичам сърчица! Много настроение носят твоите!
    Споделям усещането, да си направиш сам коледната украса. Удовлетворяващо и те обзема страхотна радост, а и с децата заниманията са винаги такива!
    Миналата година правих, но ших на ръка. Нямам машина.

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са!
    Снимките с камината са най-Коледни!
    Дамянова.

    ОтговорИзтриване
  10. Много стилни и красиви сърца! И аз обичам сама да си правя коледната украса! Подсещаш ме, че скоро не съм го правила :) Както е извадена шевната машина (за ентата доза покривчици), ще направя нещо от камарите с остатъци :)
    Прекрасни снимки, освен това! Така уютно е винаги тук!
    Топла и усмихната седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
  11. Лулу, много уют идва от твоята къща! Актуална украса от рециклирани материали, интересна и необичайна! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  12. Много красиво, уютно и стилно! Снимките с камината и на мен са ми любими!:) Поздрави, Лулу и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  13. Руми, черпя такова вдъхновение от теб!
    Направих коледните сърца и ми се получиха толкова сладки! Много им се радвам :)
    Благодаря за идеите, заряда, вдъхновението и настроението, които идват от твоите публукации.

    Мирослава Ценова

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...