вторник, 17 декември 2013 г.

8: Зимен град


Не става въпрос за София. Амстердам е на прицел. Много любим град. Решила съм да ходя да живя там, като напусна България:) Климатът е малко неприятен, но пък зимно време е красив.


Градът и атмосферата

Изкуството

Заведенията и храната
Прословутите лалетаКолелетата 

Пивоварната
И падна нощта


25 коментара:

 1. Мъничко ме натъжи тази публикация...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Надявам се, защото именно хора като теб, ТУК, ми вдъхват кураж. Благодаря ти за това, Руми, да знаеш, че много ти се радвам! :)

   Изтриване
 2. Прекрасен е! Не само Амстердам, всичката Холандия е като нарисувана. Януари съм там отново :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И на мен ми се налага често. Има страшен магнетизъм!

   Изтриване
 3. Руми, чудесна разходка! Много харесвам Амстердам :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз пък съм решила това лято да наминем към вашата земя:)

   Изтриване
  2. Ако имаш време и възможност, обади се, с удоволствие бих изпила едно кафе с теб, ако минаваш наблизо :)

   Изтриване
 4. Красиво, зареждащо и много вдъхновяващо!

  ОтговорИзтриване
 5. прощавайте, но Вие много миришете на комунистически български елит....
  не мога да си представя, че в България някой с главата си може да изкарва някакви пари (да не говорим,че доста млади хора са добре образовани, но броят стотинките)
  освен ако не му е отреден живот-fun по рождение...
  ...не се обиждайте, просто ви завиждам за късмета!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Честно, но изобщо не ви разбрах? Какви точно пари намесихте? :) Много странен коментар:)))))

   Изтриване
  2. Мисля,че е объркал адреса.. Снимките са невероятни. Амстердам е прекрасен! Особено през твоите очи..

   Изтриване
 6. Страхотни снимки! Между другото, De laatste kruimel (на тази снимка: http://4.bp.blogspot.com/-s6xDOMliUp8/UrCEXOnSuHI/AAAAAAAAK7A/jyYsU-22aks/s1600/DSC_29211.png) се държи от двойка българи, които са собственици и работят там всеки ден. Местенцето е едно от най-приятните в града :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ха, не го знаех! Другият път като ходя задължително ще питам за тях:) Много се радвам на такива неща и на успехите на нашенци, а заведението беше ужасно симпатично. Точно тогава валеше сняг и духаше, с мъжа ми бяхме премръзнали от обикаляне и влязохме там колкото да се стоплим. Откарахме си почти час и половина гледайки как пекат пайовете и говорейки си на по чаша капучино. Може би един от най- прекрасните ми спомени от Амстердам.

   Изтриване
 7. Лулу, точно се бях замислила, че ми липсват пътеписите ти в снимки. Знам, че нямаш време да споделяш всичко, но пък много красиво представяш нещата и някак от друг ъгъл. Добре, че малкият още спи, иначе цял ден корабът щеше да ми е на десктопа, пък на мен ми се разглежда!:) Та, благодарение на теб успях да го видя Амстердам, дано някой ден и на живо!:). Поздрави, Лулу!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Искрено ти желая да имаш възможността да отидеш до там (и не само). Градът е прекрасен.
   За пътеписите съм събрала толкова много снимков материал, че просто се обезкуражавам, като седна да обработвам. А и другото което наблюдавам в себе си е че като пътувам по работа не ми се снима чак толкова, снимките не ми се получават и после някак си не ми се пише. Тази година пътувах много, но основно командировки.

   Изтриване
 8. Лулу, прекрасни снимки! Никога не съм била по този край, но се надявам да се случи все някога...
  Какъв обектив си ползвала за тези снимки?Прекрасни са... Като ти гледам творчеството и ми иде да си заровя всичките обективи вдън земя:))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. По това време имах само 50/1,8 част от снимките са с него. Другата част са правени с един обектив, който бях взела на заем Сигма 24-70/2,8

   Изтриване
 9. Амстердам наистина е прекрасен град, но и цяла Холандия е някак си по-друга като усещане и атмосфера от останалата Западна Европа...За първи път попаднах там през мнооооого далечната 1987 г. и се върнах като ошашавена (-: Въпреки това наистина ли искаш да напускаш? Пътуваш много, знаеш как е, но повярвай ми, когато си някъде навън за много, много време и живееш там, усещането завинаги остава чуждо. Разбира се, всеки трябва да реши сам за себе си - средата е толкова важна и за семейство, и за дева, и за работа и за пари...Надявам се да не се засегнеш, че давам своето мнение по въпроса, тъй като тези решения са много лични и невинаги лесни.
  Снимките са прекрасни!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Диди, принципно съм наясно. Ситуацията е доста по- сложна, но е за лична кореспонденция:) Или примерно за чаша топъл чай:)

   Изтриване
 10. Амстердам е страхотен град наистина! Преди година за малко да се преместим там. Сега шансът ни води към далечна Австралия! Благодаря за невероятните снимки.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Като изключим, че е доста далече, мисля че Австралия го докарва по- благоприятно откъм климат:)

   Изтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...