вторник, 13 декември 2011 г.

Уютни свещници с нулев бюджет

Днес наминавам съвсем набързо. Успях да приготвя разни интересни неща, но ми ми трябва малко време да си обработя снимковия материал. Това при мен изисква известна психическа нагласа и е доста разтеглив процес:) Както и да е - до Коледа остават само 13 дни и очевидно трябва да побързам с менталната подготовка. Идеите, които исках да споделя днес са много простички, лесно изпълними, внасят уют и най- важното - имат нулев бюджет. Свещниците никога не са излишни, не само по Коледа, ами въобще в този сезон. Преди време си напазарувах няколко, но стигнах до извода, че заемат място и през повечето време събират прах. В началото на този проект ви показах една идея за свещници ябълки, които имат доста кратък живот. Този път предлагам два други, които са по- дълъг срок на годност:)


След два опита със снимките така и не успях да се справя, но мисля, че идеята  се схваща:) За този модел ви трябва стъклен съд, свещ и мъх.

Предполагам, че нямате никакви съмнения относно първите две неща. За третото ще дам малко допълнително обяснение. Преди седмица с децата събирахме материали в гората и едно от нещата, които си взех беше мъх. Отскубнах си го много удобно на цели туфички, които напъхах в плик. До вкъщи се бяха разпаднали и реших, че няма да излезе нищо. Изсипах част от находките в един буркан и нещото на снимката, полях ги и го оставих на терасата под формата на кална каша.
Мъхът се оказа много устойчива гад, защото след два дни изглеждаше така, все едно си е живял там от малък и никой не го е изтръгвал насилствено от естествения му хабитат. На няколко пъти го разбутвах за снимки, сплесквах го със свещи от всякакъв калибър, местих го от един съд в друг и в общи линии му трябва един ден, за да възвърне първоначалната си форма. Мисля да си го оставя на отглеждане до пролетта. Предплогам, че ще ми хрумне и нещо друго освен уютен свещник с мъх в него.


 Предложение №2 е доста тривиално и включва бурканчета от лютеница, свещи, брезова кора и канап. Тук същественият момент е в количеството. Само едно изглежда малко простоватичко, но когато сложите 7-8 и от различен размер на масата, нещата вече се променят.


Брезовата кора се бели лесно и е доста елементарна за набавяне. Освен това има естествено завита форма. Отрежете си парче с необходимата големина, увийте го около бурканчето и го омотайте няколко пъти с канап. Може да привържете и сухи клончета, сушени плодове или каквото друго ви хрумне.


Може да им направите дръжки от тел и да сложите вътре различни по размер свещи. Запалете десетина, налейте си чаша вино, загасете лампата и се порадвайте на тишината:)
Всъщност мисля точно това да направя тази вечер:) И без това боледуването свърши и утре пак съм на тръстиката.Наминете пак, защото утре ще имаме гости, а в четвъртък ще ви водя до Gingerland:)

18 коментара:

 1. Ехей, голяма красота!
  За мен този с брезовата коричка, моля!
  Радвам се, че отново си на тръстиката, значи си по-добре:*)

  ОтговорИзтриване
 2. Незабравка Любова -Нези13 декември 2011 г. в 8:49

  Аз вече си правих свещници от ябълки.Станаха много сладки и стоят много приятно на масата. Днешната идея също е много хубава и определено лесноизпълнима,което ме радва.(не съм много сръчна) :*) Хубав ден! Утре ще намина пак.:)))

  ОтговорИзтриване
 3. И на мен свещника с върбова кора ми харесва много :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Направих онзи,с ябълката и изглежда чудесно,ще го държа на изпитание,в следващите 13 дни.Благодаря,че споделяш тези хубави ,"простички" идеи,защото и на мен са ми по сърце,а вярвам,че точно такива са най-добрите!

  ОтговорИзтриване
 5. Много идейни, внасящи уют и топлина са и двата варианта, Руми! Прегръдки! :)

  ОтговорИзтриване
 6. Наистина красиви предложения, но някакси нещо ме жегна като се стигна до "обелете брезовата кора на дървото" ...
  Весела Коледа! :)

  ОтговорИзтриване
 7. Обожавам ги вече!Толкова са нежни и красиви .... страхотно настроение носят!

  ОтговорИзтриване
 8. Страхотни идеи, отново! Поздрав!

  ОтговорИзтриване
 9. Пак много атрактивни идеи и много коледно настроение има при теб, Лулу!

  ОтговорИзтриване
 10. Congratulations you're making great pictures and have great ideas VG ..... Dani

  ОтговорИзтриване
 11. Лулу, ....пак се нагледах на красота при теб! Винаги си пълна с идеи...!!!
  Сърдечни поздрави!

  ОтговорИзтриване
 12. Свещниците са прекрасни! А снимките- е, те вече са възхитителни! Чудесни са, Руми. Подействаха ми страшно успокояващо в днешния МЪГЛИВ и Гаден ден!

  ОтговорИзтриване
 13. Тези мъхести свещничета са точно за мен:-) Макар точно свещници да не съм правила с него:-)
  Иначе си го отглеждам у дома и имам няколко "модела":-)
  Приказни снимки:)Чакам елхичките и джинджърът с нетърпение, макар все да успявам на финала да се включа:(

  ОтговорИзтриване
 14. Мъхче, точно за тебе си мислех, като публикувах постинга:)))
  Страшно се радвам на вичките ви коментари! В момента съм толкова изтощена от целия зор в работата днес, че нямам сили да напиша нещо смислено на всеки един, но наистина, много, много ценя, че се отбивате пишете или просто разглеждате:) Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 15. Руми, вълшебни снимки, цар си на идеите :) И аз точно за Мъхчето си мислех :) Хубава вечер!

  ОтговорИзтриване
 16. Ива, само моля те не казвай в къщи, къде точно е извора на всички тези глупости, защото просто на другия ден някои хора ще ме гръмнат в офиса:)

  ОтговорИзтриване
 17. Beautiful!!! I found your blog throu a Swedish magazine, and I´m happy I got here, you share wonderful things!!!

  Merry Christmas from Spain!

  ОтговорИзтриване
 18. Здравейте,
  Искам да попитам този сферичния стъклен свещник от огнеупорно стъкло ли е? И ако да, знаете ли къде се продават такива?
  В магазините виждам такъв артикул, но го продават за стъклена ваза и ги питах дали може да се ползва и като свещник и ми казаха, че ще се пръсне стъклото.
  Ще съм благодарна да получа малко повече инфо и от Вас.

  Поздрави,

  ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...