Това, че публикацията е кратка, не означава, че рецептата е за отбиване на номер! Това са може би едни от най- вкусните сладки, които съм яла, честно!
И са доста лесни за правене.
Рецептата модифицирах от блога на Таня. Танче, много ти благодаря за сполучливата рецепта!
60г меко масло
60 кокосово масло - прави ги много вкусни
½ ч.чаша захар - ползвах кафява
1 яйце
2 ч.чаши брашно
2 с. л. изцеден сок от лимон
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. бакпулвер
Сладко от вишни за слепване. Ползвах такова, купено от магазин за здравословно хранене - череша с агаве, вместо със захар.
С
миксер се разбиват маслата със захарта, прибавя се яйцето и се бие
докато сместа стане кремообразна. Прибавят се брашното, лимоновия
сок, лимоновата кора, бакпулвера и се замесва средно меко тесто. Оставя се в хладилника за около час да стегне. Разточва се на кора с дебелина около 0,3 мм и се нарязват формичките.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и се слагат в предварително загрята фурна за около 7-10 минути. Изчакват се да изстинат и се слепват със сладкото.
По желание може да украсите с белтъчна глазура от от един разбит белтък с 1 1/2 ч.ч пресята пудра захар. След ден сладките съвсем леко омекват от сладкото и стават наистина фантастични.
Желая ви много усмихнат ден, макар и с тези 15 градуса и този вятър хич да не напомня за Коледа:) Утре наминете пак.:)
Представям си кокосовото масло какъв аромат има :) Приятни почивни дни :)
ОтговорИзтриванеЗдавей. А от къде мога да си купя кокосово масло?:)
ОтговорИзтриванеМного ми допадна рецептата...Но в момента имам само какаово масло в наличност.Дали ще стане вместо кокосовото?
ОтговорИзтриванеCosas bellas. Un saludo.
ОтговорИзтриванеКрасиви неща. А поздрав.
Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеАз ги направих. Станаха финички, апетитни и с тропически аромат ;)Изчезнаха още във въздуха, преди тавата да стигне масата :)Много благодаря за тази вкусна идея!
ОтговорИзтриванеНеуморна си :)
ОтговорИзтриванеЗаинтригува ме с кокосовото масло! Ще пробвам при първа възможност.
ОтговорИзтриванеМного красиви, много!
ОтговорИзтриванеИмам кокосово масло.Ураааааааа!Веднага ги забърквам.Мерси мила.Супер са наистина!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви:) Кокосовото масло го взимам от магазините за здравословно хранене. Има го във всички. Предпочитам суровото. Макар и по- скъпо е доста по ароматно. Освен аромат, придава и хрупкавост на бисквитите, направени с него.
ОтговорИзтриванеза белтъчната глазура 1 и 1/2 ч.ч. за 1 белтък не е ли много?
ОтговорИзтриванеДаже малко идва. Трябва да стане много гъсто. Иначе се разтича
ОтговорИзтриванеДобрееее...... догодина ще ги направя непременно;-)
ОтговорИзтриванеТази година нямам повече ресурс;-)
Снимките са чудесни, а сладките освен много вкусни ( както казваш), са и много красиви:-)
Хубава нова седмица!
Страхотно изглеждат! Кокосово масло и кокосово олио едно и също ли е? Само олио намирам.
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Много точна рецепта, станаха страхотни :)))
ОтговорИзтриванеРуми, сладките са фантастични! Благодаря! Не мога да преценя колко са трайни, предсти им път до Франция. Докато ги направя и се излапват за ден-два....Да имаш идея?
ОтговорИзтриванеЛеле хора, от много време не бях попадал на такъв готин сайт! Браво за публикацията! Поздрави и успех със сайта! Определено ще го чета почти всеки ден! Успех с развитието му!
ОтговорИзтриванеПродължавайте в същия дух!
Пенсионерски портал Повече научете ╰┈➤ Побелели
Новини за здраве ╰┈➤ ① Нашето здраве здравен портал
Готвим с любов ╰┈➤ ① Кулинарни изкушения и рецепти