четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Светът е футбол

Всъщност не знам дали светът е футбол, но на мен ми се видя черен. Първо на първо, след повече от година и половина, в които се забавлявам с правене на торти (макар и не активно), това е втората за момченце. Първият път минах метър с едни мишоци, но този път младежът се оказа страхотен футболен фен. Проблемът е, че аз не съм:) Добре че поне имам някакви симпатии  по служебна линия към отбора, който харесва - Manchester United. Едва ли ви трябва жокер, за да се сетите с какво желание ме закопа! На мига съжалих, че се съгласих да да поема този ангажимент, но връщане назад нямаше. След кратък размисъл идеята беше модифицирана от емблема на Манчестър, просто до нещо на тема футбол. Липсата на вдъхновение все пак е доста очевадна...




Майката на дечкото ми е колежка и всъщност ми беше много трудно да откажа. В един момент направо се молех да съм командировка по това време, за да имам оправдание все пак да не правя тортата.


След толкова пътувания и натоварен график в последно време, беше много вероятно да се случи точно това, но по някакво ужасно стечение на обстоятелствата се оказа, че ще съм си тук:). Мъка, мъка...!


Е сега, точно тук е момента да спомена, че повече никога, никога, никога няма да приемам поръчки за торти:) Не си вярвам особено, пък и вече си поръчах поредната кофа захарен фондан, но все пак държах да си го кажа:) Аз всъщност и сега не приемам на външни хора, но поне за приятели и познати правя от време на време.



Та така, в крайна сметка вчера вечерта сглобих тортата до етап "груб строеж". Този първи стадий се оказа значително по- лесен, от колкото си го представях. След, като ми остана малко време и сили, даже си забърках цветовете, с които днес трябваше да се облицова, тапицира и довърши "фината шпакловка". Малко след като замесих черното, много ясно осъзнах, че това е грешка номер 2.




Целите ми ръце бяха черни. Препаратите подобриха частично положението, а 20 минутното търкане с четка също допринесе за по- добрия търговски вид, но пораженията продължаваха да си личат и все още приличах на бояджия след основен ремонт на тристаен апартамент.
Точно в този вид отидох на среща днес сутринта... Човекът беше изпълнителен директор на една от най- големите банки, а аз през цялото време се чудех къде точно да си скрия ръцете. Изобщо, страшна драма и за мой огромен ужас, аз не само, че я следях доста от близо, но и бях в главната роля:)


Надявам се поне утре Дарко да си я хареса. Ще я разнасяме из цяла София, защото после директно заминавам за Пловдив и горещо се надявам футболистчето върху нея да издържи на напрежението. Той горкичкият ще трябва да е от нашите национали, защото към настоящия момент, непрекъснато се опитва да си полегне върху близкото дръвче:) Нещо не го измислихме много добре конструкционно:) Стискайте палци всичко да стегне до утре:)


14 коментара:

  1. Wow thsi is piece of art.Some lucky soccer player;))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна торта! Заслужавала си е бояджийските ръце:)На детето няма начин да не му хареса, аз самата се облизвам:)
    Траяна

    ОтговорИзтриване
  3. Мен пък ме кефи тортата, даже и да съжаляваш, че си се наела да я правиш. А това с черното ще ми остане като обеца :-)Стискам и палци!

    ОтговорИзтриване
  4. Според мен, този футболен титан само привидно си е дал небрежен вид и се готви решително да спечели публиката :)

    ОтговорИзтриване
  5. Руми, незнам какво не и харесваш, тортата е много яка и момчешка, а малкия съм сигурна, ще остане много доволен! С боята по ръцете ...:))) Представям си какво шоу е да си на среща с боядисани ръце :))) но след като неколкократно се пробвах с фондана ... респект към труда, който полагаш, на мен никак не ми е задоволителен резултата :))

    ОтговорИзтриване
  6. Ххаха, Лулчо, много ме развесели с разказа си (нищо, че на теб не ти е било никак до смях). Харесва ми изказа ти и щипката хумор, с която подправяш нарисуваното. А за тортето - хич не ти липсва фантазия, много си е добре "мъжката" торта. Със сигурност момчето ще я хареса - убедена съм 100%. Стискаме палци да издържи транспортирането и да разтупти от радост едно малко детско сърчице :)

    ОтговорИзтриване
  7. Лулу, много интересно ми е да те чета...подобна торта и аз правих, та от опит - черното се боядисва отгоре, друг начин няма...не искам да наливам масло в огъня, ама това дърво що чини насред футболното игрище /надявам се приемаш хумора ми/.
    Тортата е много сладурска и съм сигурна, че рожденикът ще е очарован!
    Стискам палци за успешно транспортиране!

    ОтговорИзтриване
  8. Мариета ... това не е дърво, а български футболист :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Отдавна не съм те посещавала, Руми и съм впечатлена и очаровна, отново!
    Не отказвай поръчките за торти, макар и с премеждия всяка една от тях е уникална!
    Страхотна си, моите адмирации, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. А, не... извинявам се, че пак пиша, но коментарът на Анонимен много ми хареса :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Не че някой ми търси мнението, но тортата е много момчешка и футболистът със сигурност ще си я хареса.
    Поздравления за идеята с дървото и шалчето:-)

    ОтговорИзтриване
  12. Руми, разбирам те напълно и за поръчките и за боядисаните пръсти (аз обаче наблягам на зеленото :))) Но тортите ти имат един страхотен заряд, а аранжирани с неподражаемо разказаните ти истории няма как да останат нехаресани и незапомнени :)
    Поздрав, усмивка и прегръдка от мен!
    и между другото нищо не каза за това, как се крои футболна топка?

    ОтговорИзтриване
  13. винаги си в състояние да оправиш настроението на човек:)
    на мен тортата много ми харесва като дизайн, както и това, че си сложила български футболист, заедно с този на Юнайтед!

    ОтговорИзтриване
  14. Му ха ха ха:)))) Виждам, че сте се позабавлявали за сметка на дръвчето - футболист:)))
    Благодаря ви много за коментарите и моралната подкрепа! Между другото младежът си хареса тортата и са си я хапнали до последното парченце. Жалко, че нямаше как да я снимам в разрез, щеше да ми бъде интересно как изглежда...
    Ще пусна и линк към това как се прави самата футболна топка. Тук имах помощ от приятел, който направи нужните изчисления и ме светна за съотношението диаметър - страна на петоъгълника и шестоъгълниците.

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...