понеделник, 3 октомври 2011 г.

От другата страна

Следвайки стриктно поговорката "вода гази, жаден ходи", след почти 5 години, в които се занимавам с фотография, на практика имам около десетина прилични снимки с моя милост, на които се харесвам. Обикновено аз съм човекът зад обектива, на мен разни хора ми правят кисели физиономии, капризничат ми или се ми се усмихват пластмасово, с опулени очи, като на извън земно (имам и още няколко определения по темата, но не са много за публичното пространство, като се има предвид, че са свързани със стомашно-чревни неразположения:) Е, сега реших да променя нещата и да видя какво е да си от другата страна на апарата.  Поводът, който си намерих са благотворителните сесии за Вики (http://www.help-viki.info/). Два пъти се включвам в тези инициативи, но винаги от страната на фотографите. Този път смених ролята, а избраната жертва беше Дамаянти (http://photodls.blogspot.com/):)


И искам да си призная, че се постарах да и вгадя живота максимално!

Първо, както се вижда от снимките си облякох едно червено шлиферче, а за всеки, който се е занимавала малко от малко с фотография е ясно, че това си е направо убийствено гадно. Червеното почти винаги прегаря на кадрите, без значение от светлината.


Част от времето прекарах в говорене по телефона:)

А друга, по- голяма част, прекарах в правене на отегчено- притеснени физиономии. Понеже денят си беше доста натоварен, нямах много време да помисля за облеклото, да си направя някоя свястна прическа, грим и ала бала и хич не го обмислих, че на токчета няма да ми е много комфортно в парка...


Преобличах се два пъти, събрахме някакви зяпачи, от които аз се почувствах доста притеснено и накрая си скъсах гердана, като за радост на минаващите събратя от малцинствата, разпиляхме перлички околовръст:)


Ходих вдървено, нямах никаква идея какво да си правя ръцете, след като в тях няма апарат и гледах във всички други посоки, но не и към Ива:)


Тя, обаче, положи огромни усилия да ме изтърпи и подходи много професионално, като само от време на време въздишаше тежко "Оф, ако знаеш колко отегчено изглеждаш на снимките":))))


Ааа, да - ако не гледах като теле, жестикулирах и обяснявах въодушевено някакви безмаслени глупости:)


Или да речем, се хилех като тиква:)


За финал, точно като малките деца реших, че много, ама много искам захарен памук:) За целите на фото сесията, Ива се спазари с жената, да си го направя сама:) И за първи път в живота си, правих захарен памук:) Плюс това, идеално ми се върза с кулинарната идея на блога:)


Добре, че не беше розово, иначе пък хич нямаше да ми се върже със стайлинга:)Мммм дааа, такова нещо не бях яла от дете:)


Като резюме - беше супер! Ив, много, ама много ти благодаря за времето, търпението и положителните емоции!


Горещо ви препоръчвам да си доставите това удоволствие, още повече, че в момента имате възможност да го направите и за една благотворителна кауза! В сайта на Вики, може да получите информация за фотосесиите, фотографите и датите в различните градове. Момичетата са страхотни, а Вики наистина го заслужава!

30 коментара:

 1. Прекрасна си, Руми! С червен шлифер или без, снимките много ми харесаха. Описала си много точно чувствата и емоциите, които изпитвам и аз, когато съм пред обектива... Успешна нова седмица ти желая!

  ОтговорИзтриване
 2. Руми, много си хубава, страхотна фотосесия и хубаво настроение! И аз като теб само, че за една година зад фотоапарата имам десетина снимки, а що годе се понасям на две три от тях :))) Незнам дали бих се безстрашила за фотосесия, повярвай ми няма дърво като мен :))) Иначе наистина каузата си заслужава, но пред обектива ... незнам :) Поздрави и хубава нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 3. Много нежност лъха от кадрите и теб самата!
  А описанията ти направо ме стреснаха, защото и аз така усещам нещата като ме снимат, но професионалното отношение е нещо много важно и безценно.
  Благодаря ти за началото на седмицата-нежно и красиво!

  ОтговорИзтриване
 4. Оооо, Руми, с нов цвят на косата си и нова прическа! Страшно много ти отива. Изглеждаш очарователно. Снимките са прекрасни, супер готина фото сесия.

  ОтговорИзтриване
 5. :)))))) Доста точно си го описала и не си си спестила самокритиките :)))) Хохохо....
  Истината е, че Руми е адски готина личност, обаче като е пред обектива, не знам, защо се вдървява...или по-скоро притеснява от което изглежда отегчена... и някак си не е себе си...
  100 пъти й казах, че това не е тя, и се опитвах да я разсмивам за да я видите каквото всъщност е ...колоритна, с много чувство за хумор, забавна и с нея човек няма как да скучае! Никога!
  Руми, благодаря за чудесно прекараното време, за захарния памук, за смеха, дори за зяпачите в парка (и тях направихме щастливи :)) )
  Хубава седмица!

  ОтговорИзтриване
 6. Чудесен тандем, прекрасна работа! Страхотна си, а Ивето те е снимала прекрасно!

  ОтговорИзтриване
 7. Елегантност, стил, чар...красота...Руми, ти си Жена с главна буква! Съчетаваш в себе си всичко, с което да омагьосваш хората около себе си! Поздравления!
  Весела

  ОтговорИзтриване
 8. Много ми хареса тази публикация - да видим човека зад обектива. И зад блога всъщност :)) Чудна си, Руми! Красив модел, красиви снимки.

  ОтговорИзтриване
 9. Страхотна си и пред и зад обектива. Чудесни снимки!

  ОтговорИзтриване
 10. Руми, страхотно красива си на тези снимки! Цялата фотосесия е невероятна и си е заслужавало цялото това ръкамахане, преобличане и притеснения. Сигурна съм, че всъщност жестоко сте се забавлявали:) пожелавам ти по-често да заставаш пред обектива, незаслужено си решила, че мястото ти е само зад камерата.
  Поздрави и прекрасна седмица!

  ОтговорИзтриване
 11. сега ще кажа нещо странно, но се надявам да не обидя никого. харесвам този блог и понеже виждам колко притеснено е описано всичко, реших да напиша това. наистина влагам само добри чувства, дано не прозвучи грубо. Според мен всяка от снимките е страхотна и има различна емоция. Просто когато са накуп изглеждат нагласени. Но ако са отделно - изглеждат важни и смислени. защото просто нямаме навика да се вглеждаме в себе си и използвам огледалата/фотоапаратите за нагласяване, а не за разгласяване на самите себе си. за съобщаване на нещо чрез снимката си. а според мен тук има много интересни емоции, които са предадени. както и да е. просто исках да кажа, че ми харесват. яна

  ОтговорИзтриване
 12. Руми,
  усмихвай се по-често!!!!!
  Страхотна фотосесия!
  И като си помислиш за Вики!!!!
  Чудесно решение!

  ОтговорИзтриване
 13. По-често трябва да заставаш пред обектива. Много си лъчезарна и фотогенична :-)
  Кадрите със захарния памук ми станаха любими.

  ОтговорИзтриване
 14. Най-хубава си на снимката, на която жестикулираш нещо :) Усмихвай се повече :)

  ОтговорИзтриване
 15. Браво на Ивето!!!!!!!!!!!!Слабост сте ми и двечките , а в тандем сте страхотни.Прекрасна си , Руми!!!!!!!!И не може ш да вгадняваш живота на никого, еле пък на Ивелина.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 16. Чудесна фотосесия! Поздравления за фтографа и за модела! :). Руми, много си лъчезарна и имаш страхотно излъчване :).
  Поздрави и хубава нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 17. Много интересен пост,със сигурност си много фотогенична .

  ОтговорИзтриване
 18. Я каква си мадама! Малко с памука накрая ще накараш и децата у вас да ти завидят, ама айде, не може все те в кадър, я!

  ОтговорИзтриване
 19. Много, много ви благодаря за комплиментите, но все пак държа да отбележа, че снимките са обработвани и Ивето много добре ме е напудрила и нарисувала:) Това все пак са съвсем режисирани снимки, макар, че аз взех Златна Малинка за изпълнението на ролята:) Идеята ми е да се престраши и някой друг на подобно забавление, макар че както се оказа не е чак толкова лесно:)

  ОтговорИзтриване
 20. Nanokeratin locks onto the hair, forming a fine,
  smooth coat of keratin. s Therapy Treatment line, which is a lightweight replenishing treatment that protects and maintains hair condition.
  The product should be one that is made for your type of hair, whether it be dry, oily, curly or straight.


  Stop by my blog post: hair products

  ОтговорИзтриване
 21. 37 kits (round that up to 9 total quart and a half kits).
  Despite the fact that it uses concrete,
  an unfriendly environmental material, it has a few advantages over
  tires and shares most of the earthship advantages. This Wednesday night there is a lot going on
  in Atlanta.

  ОтговорИзтриване
 22. They need to see doctor for some advices on how they can take control of their
  blood pressure. Go here to instantly download Yeast Infection No More Book What precisely
  makes Yeast Infection No More Book unique is the degree of focus that
  is given to each and every aspect needed to attain permanent escape from
  candidiasis linked symptoms. It is also possible that if CLASS recipients are
  eventually enrolled in AHCCCS (Arizona's Medicaid program), AHCCCS will benefit financially by receiving a share of the cash payment made by the CLASS program. The following year, at the age of thirty-eight, he matriculated at the Louisville Dental College in Kentucky, where he remained until he was graduated. The delivery of Linda Mc - Cartney sausage rolls package is usually in frozen form.

  Feel free to visit my page: limited government

  ОтговорИзтриване
 23. Be sure that the oil doesnt get direct contact to your own hair scalp.

  Apparently, it actually lifts up build up from the root and therefore stimulates hair growth.
  Black hair has a distinctive composition that makes it
  sensitive to breakage. However, sometimes the sebaceous gland generates too much oil, which is noticeable as oily hair.
  The herbal solution is said to be a natural one, but, this does not necessarily indicate that it is more effective than other available procedures.


  Feel free to visit my site; how to make hair grow faster

  ОтговорИзтриване
 24. Here you can have tremendous savings, as you can learn the whole process without smashing up an airplane.
  These originally were quartz crystals from the River Rhine in a region noted for gem-cutting, particularly the town of Idar-Oberstein.
  At this time, and in a good location, the leader should
  set up a few anchors and belay the second climber so he can climb up and hand off
  the equipment he has been recovering. We would
  like to invite you to join our virtual airline
  in Ireland if you have some time that you can spend with is to fly online.
  Every plane is actually the virtual model of the real aircraft, including the controls that
  you can setup with the working, clickable cockpit.

  My page simulator

  ОтговорИзтриване
 25. It is widespread thing to encounter some sorts of illnesses within
  our life, but the factor is it really is uncommon to meet
  the proper treatment as soon as. If so, taking steps like trying to prevent further injury or loss
  of blood are the most important thing you can do. Her book
  doesn't just give a temporary quick fix, but provides all the information necessary for understanding, combating and ultimately curing yeast infection. The fourth chair of the Fine Group is a rotating chair filled by Jimmy Gaudreau (veteran of The Country Gentlemen, J. ’ ”   The final breaking point, she says, was when he said he wanted to move his ex-stripper girlfriend in with them.

  Here is my webpage; manutergium

  ОтговорИзтриване
 26. In the US, we still express this as cubic inches, feet, or yards.
  Also, keep in mind that the ingredients for the mix should be bought from a home improvement store to insure quality.

  For faster setting concrete, use less water, for more workability,
  use more water.

  ОтговорИзтриване
 27. UFS mining shelters include
  the Rapid-Span, Supa-Span, and Alu-Span range of products, these structures are all easily disassembled and cartable making them excellent for interim
  facilities with resale options. Try and keep all of your tools and items organized in a neat way.

  Also onsite is a physics lab, which is in The underground psychic lab is in use
  today, by the University of Minnesota.

  ОтговорИзтриване
 28. Use a cheesecloth to strain the puree and then pour it into an airtight container.
  Identify your own hair trouble and go for a product which mainly addresses your needs.
  Once you have determined what kind of texture your hair has, you can then start using
  one of the techniques described below to improve it.

  However, sometimes the sebaceous gland generates
  too much oil, which is noticeable as oily hair.
  Exactly what the oil does is clean and exfoliate your hair follicles,
  help make your bloodstream circulate better all around
  your head and in return boosts the process involving hair growth and acts as being a supercharger for making your hair get
  bigger.

  my web blog :: short curly hairstyles

  ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...