събота, 26 юни 2010 г.

Идеалната телевизионна домакиня:) ... и салата с репички, кълнове и джинджифилово - малинов дресинг



Днес ще го карам само на салата!



Не ставам за домакиня, то се е видяло! Никога не нося Perwoll в чантатата си. Това изглежда е нещо от първа необходимост на съвременната супер жена, защото разни каки редовно го измъкват от коктейлните си чантички, докато си лафят с приятелки на разни концерти или срещички тип "Сексът и градът". Плюс това на мен никога не ми се появява мускулест батко когато подсвирна, защото ме мързи да си почистя кухнята. И в семейството ми нещата не са като хората... Гледам по телевизията, разни хора обикалят усмихнати с със спретнатите си и щастливи деца из между претъпканите рафтове на магазините, а моите само врещят и се тръшкат, че искат нещо да им се купува.  Да не говорим, че като им пробутвам зърненета закуска сутрин и те не я ядат, защото никакъв заек не им се показва от кутията и не им слага какао в чашата с млякото...
И синя кръв нямам, ама това няма да го визуализирам, защото е  свързано с определени периоди от живота на жената, които са с месечна цикличност:)
И нещо не ми се получава както трябва това с целулита... Разни женици редовно показват по телевизията, как се мажат с някакво вълшебно кремче и след това кожата им ставала гладка като кадифа! Аз ли нещо не го уцелих това кремче, някъде бъркам ли, що ли, обаче при мен освен с глад, вода и яко търкане с масажора в продължение на половин година, просто нищо не става... Всъщност става де, олеквам ... ама с по 50-тина лева на месец, вместо с 5 кила на ден:)
Не е честно просто! Другата седмица заминавам на море и сега вместо доволно да се тъпча със сладолед и шоколадови бонбони, а после да се мажа с кремче за идеална фигура, на мен ми се налага да паса салати! Е това е! Оплаках ви се от живота, вселената и всичко останало:)
Хайде една много здравословна салата с кълнове репички и малиново - джиндижфилов дресинг и  повече няма да  ви занимавам  с глупости през почивните дни:)


Много обичам репички, но някак си вече ми писнаха на само на зелена салата и на таратор.


Реших да пробвам нещо ново и когато в Карфур случайно се натъкнах на някакъв екзотичен сорд зеле, подобен на алабаш, реших че това е моята рецепта:)

На въпросното екзотично зеле, вече не мога да му възпроизведа името, но е от несъществено значение:
1. може да минете изобщо без него
2. може да го замените с алабаш. Всъщност това е много добра идея, като се има предвид, че вкусът е същия, а цената е 10 пъти по ниска:)

И така, рецептата е по- скоро ориентировъчна. Оставям на вашето въображение да си я приготите към личните предпочитания.

Салата с кълнове, репички и малиново - джинджифилов дресинг


1 връзка репички
1/2 глава бял алабаш
2 чаши кълнове - моите са някакъ микс от броколи, люцерна и незанм още какво си

За дреснига:
Зехтин
Малинов оцет
Сол
1 ч.л мед
1/4 ч.л джинджифил. Може да сложите и повече, но внимавайте - вкусът е много наситен и ако прекалите рискувате да не усещате другите съставки

Нарязвате репичките и алабаша на тънки филийки. В отделна купичка смесвате всички съставки на дресинга и поливате кореноплодните. Пъхате в хладилника за 1 час. 10 минути преди сервиране, вадите от хладилника, добавяте кълновете, разбърквате всичко и връщате в хладилника.


Става много приятна свежа и лятна салата!
Основният и недостатък е че след това си оставате гладен, но този проблем бързо може да бъде отстранен с една вратна пържола на скара:)))

11 коментара:

  1. Ciao, bella!
    Le foto sono sempre bellissime!!!! Mi piace tanto il tuo stile!:))) Bella insalata, estiva e leggera
    Un bacione

    ОтговорИзтриване
  2. Ако си съгласна на размяна, аз вземам репичките и ще ти пратя шоколад. Няма да ходя на море, но обичат салата с репички и кълнове. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Thank you Oxana! You are always so kind!
    Георги и Краси, нави ме с една дума:)

    ОтговорИзтриване
  4. Лулу, тези каки с Perwоll-a ме хвърлят в ужас :)
    Облечени, пудросани мадами и с Perwоll в чантата!
    Явно ще си остана старомодна :)
    А това с бръчките и целулита не върви с толкова млади мацки!
    На тяхната възраст не знаех за целулит!
    Така, че отивай смело на плаж и да не ти пука :)
    Иначе обожавам салати!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. lulu, снимките ти са страшни. Очите ми отиват по тези дъски, маргаритки/лайка, червени чаши и не знам какво още. Да са щастливи каките с Perwolla (не знам за какво говориш, защото рекламите ги mute-ваме у дома), а за онзи якичкия дето като свирнеш се появява, право да си кажа сигурно е дошъл на ума някоя рекламистка, която в някой неслънчев ден се е озовала в кухнята затънала в чинии, пране и нужда да се почисти целия апартамент и се е размечтала. Веднъж изпаднах в подобна ситуация и се размечтах за магична помощ и аз. Разприказвах се. Приятно море. Не мисли целулита - от морската вода и плуването всичко си идва на мястото. Нека ти крещят децата - истински са, не са от измислен филм. Поздрави и приятно!

    ОтговорИзтриване
  6. И какво сега и аз не съм модерна домакиня, щом ми се наложи да гугълна Perwoll, смятай колко съм запозвата с последните тенденции в домакинстването. :)
    Много свеж разказ и снимки както винаги. И завид завид за морето. :)

    ОтговорИзтриване
  7. отново ми повдигна настроението!поздрави

    ОтговорИзтриване
  8. Хехехе, Лулу :) добре че не си съвършената телевизионна домакиня :) Някои реклами така ме вбесяват, чееее... както и да е :)
    Хубаво изкарване на морето... не го мисли целулита

    ОтговорИзтриване
  9. Лулу,
    много нежно, свежо, червено и лятно настроение ми донесоха снимките ти, а поста ти е очарователен. И аз не съм перфектната домакиня, понякога няма и една чиста чаша, но това не е повод да се тревожим, ни най малко. Напротив! На това му се вика "творческо вдъхновение"!
    Приятно къпане и събиране на слънчеви лъчи и витамин D :)

    ОтговорИзтриване
  10. Е, вярно - скрита лимонка си :)
    Изненада ме и повдигна настроението ми отново :)Салата е супер, но интродукцията...обира точките!
    Благодаря ти! От мене - пожелания за истинско лято и една красива и наситена с емоции почивка. Ще очаквам рaзкази в картинки, такива каквито само ти си можеш.

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, добре че не си го слагам чак толкова на сърце, че до сега да съм си направила сепуко:)
    Станимира, мъжът ми изпада в особено умиление от тази дъска:) Домъкнах я от вилата. Всъщност домъкнах две и седят на терасата, така че да пречат на всички желаещи да подишат чист въздух или решили да прострат прането:) За рекламата на мускулестия батка, подозирам че си много права:)
    Нана, завид, завид, ама в задърж до петък:) Чакат ме още цели четири дни и половина работен гърч:)
    Ади, и нам мен много ми повдигате настроението, като видя че сте писали под словоизлиянията ми:)
    Еос, оставам с вчепатлението, че напоследък рекламите се правят специално за да ти скъсат нервите:)
    Дани, като каза чиста чаша и се сетих за любимия, който не можа да намери чаша и даде на детето да пие вода от бурканче:))))
    Ивейн, благодаря! Задължително ще има разказ в картинки, ама дано не е само нещо от сорта на децата с дъждобрани на фона на морето, Лулу с чадър на фона на пристанището и т.н. Миналата година точно така си изкарахме почивката...

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...