Много си падам по книги и филми, в които по един или друг начин е вплетена кулинарна нишка. Започнах с Шоколад и последващите продължения, минах през Джули и Джулия, Сервитьорката, Като гореща вода за шоколад, Вино от глухарчета, та чак до кулинарната книга на Тери Пратчет. Не твърдя, че което и да е от тях е някакъв ненадминат шедьовър, но на мен ми носи някакво особно приятно и леко носталгично очарование.
Когато реших да направя този блог, основната ми идея беше имено нещо такова - рецепти, съчетани с някакви истории. Много често асоциирам храната с определени места и случки и това трябваше да е моят личeн кулинарен и не чак толкова кулинарeн дневник. Място, създадено по мой вкус, образ и подобие, което отразява моите настроения. Нещо специално за мен, което да ме отърсва от злободневието, от натоварения график, напрежението и всичките, иначе толкова сериозни теми.
Четири месеца по- късно с огромно удоволствие отбелязвам, че не съм била съвсем точна в преценкит си. Лягайки си снощи, нямаше как да не забележа, че вече имам цели 100 човека, които следяг моите публикации. Искам да благодаря на всички, които се отбиват тук , прочитат това онова и понякога оставят коментари, които толкова ме радват! Една емоция е истинска, когато имаш с кого да я споделиш!
Благодаря ви, че сте с мен и ме зареждате с толкова положително настроение!
Черпя ви се една любима тотра Мока с бейлис и шоколад:) Рецептата вече съм я давала тук
Аз като един от стоте, мисля да се почерпя подобаващо, обожавам шоколадови торти.
ОтговорИзтриванеБлога ти го окрих наново, но го следя с огромно удоволствие. Продължавай все така да ни радваш и гощаваш.
Стана ми интересно за кулинарните филми, някои съм ги гледала, но други не съм и ще ги потърся. Сподели и други, които са ти направили впечатление.
Лулу, обичам да се отбивам при теб :)
ОтговорИзтриванеВместо ти да благодариш на нас, ние трябва да благодарим на теб, за всичко което ни поднасяш с толкова внимание и любов.
Продължавай и за напред да ни радваш!
Тортата изглежда разкошно, а като прочетох: Мока с бейлис и шоколад, ми потекоха лиги :)
Желая ти всичко най-добро!
Прегръщам те, Ирена
За да бъдем точни последователите ти са вече 102,а съм сигурна че ще бадат още толкова по 100,защото човек влезе ли един път при теб няма начин да не иска да се върне..Начинът по който представяш твоите приказни фотографии(които на мен ми действат много релаксиращо),рецепти и истории е пленителен..продължавай все така-страхотна си !поздрави!
ОтговорИзтриванеЛулу, удоволствието е взаимно :)
ОтговорИзтриванеТи пишеш, ние ти се радваме!
Благодаря за почерпката и за прекрасните снимки,
на които винаги се радвам!
Поздрави и усмихнато лято!
Лулу, много интересно, че на мен също ми харесва да се съчетава рецепта с друг текст. Или снимки с някакъв текст, снимки и рецепта също. Поздрави за всичко, което твориш и усмивки:)))
ОтговорИзтриванеЕ, няма такава торта!!!! Страхотна е!
ОтговорИзтриванеТова му е уютното нас товят сайт, че не е само кулинарен, а е точно като книгите, които си споменала:) Затова и аз честичко се отбивам!
Невероятна торта!Поздравления Лулу!А снимките са .....ох, разтупка ми се сърцето....
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Тортата, като гледам не е разрязана :) мисля да я взема цялата :) Шегувам се :D
ОтговорИзтриванеПоздравления, Лулу :)
"Любовната" връзка с храната, също много ми допада :) и ние живеем в подобна хармония :)
Поздрави и още много по 100 последователи :)
Георги и Краси ето някои филмчета на кулинарна тематика
ОтговорИзтриванеРататуй /Ratatouille - http://www.imdb.com/title/tt0382932/
Крилце или кълка/L'Aile ou la cuisse - http://us.imdb.com/title/tt0074103/
Големият ресторант/Le grand restaurant - http://www.imdb.com/title/tt0061728/
Като гореща вода за шоколад/Como agua para chocolate - http://www.imdb.com/title/tt0103994/
Ванилия и Шоколад - http://www.video.store.bg/c/p-p/m-892/id-24329/vanilia-i-shokolad.html
Tortilla Soup - http://www.imdb.com/title/tt0255653/
Big Night - http://www.imdb.com/title/tt0115678/
Огромни благодарности на всички, които се отбивате и хубавите думи, които сте написали!
lulu, ще продължавам да те посещавам с удоволствие. и аз като другите много се кефя на снимките ти и опитваме от гозбите, а историите ти много ме развеселяват. Въобще всичко при теб е като на филм. От горните филми виждам някои, които не съм гледала. Мерси за линковете. Ще се поправи това с удоволствие. Бих споменала един мой любим филм - Угощението на Бабет. А колко пъти съм гледала Шоколад, никой не знае :) Тортата ти е трепач. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе винаги коментирам, но съм изчела с голямо удоволствие всичко, Лулу! Прекрасно местенце си сътворила и ме радваш с всяка своя публикация.
ОтговорИзтриванеЩо се отнася до филмчетата, които споменаваш, и аз обичам да ги гледам :).
А тортата и снимките, с които я представяш, както винаги са невероятни!
малки неща, това филмче не го бях чувала. Тези дни нещо се поразболях и не съм на работа, тъкмо ще си уплътня времето с нещо за зяпане:)))
ОтговорИзтриванеНети, благодаря! Аз също не коментирам много често, но с удоволствие чета всички блогове, които следя, включително и твоя:)
Лулу, наистина много умело съчетаваш историите си си рецепти! Винаги ми е много интересно да чета публикациите, а снимките са прекрасни!
ОтговорИзтриванеПредставям си тортата колко е вкусна...
Хайде още 100 пъти по 100:-))Пподължавай в същия дух:-)Напоследък не готвя, но не пропускам да влизам тук!При теб хубавото е, че рецептата е само повод;-)
ОтговорИзтриванеЛулу,
ОтговорИзтриванепоздравления -
за чудесния блог, хубави рецепти, интересни истории и ... невероятно изразителни снимки.
А тортата е прекрасна.
Поздрав и още много х100, Диана
И аз не пиша често. ;-) Понякога просто изпитвам нужда да се изкажа, друг път само се усмихвам и се оставям на впечатленията и размислите! :-* Но иначе ВИНАГИ !редовно! чета ВСИЧКО в блоговете, които следя. Хайде прегръдки от мен. А за нашите неща, ще ти пиша допълнително! Т.е. - проверявай! :-D
ОтговорИзтриване