Снимки: Тони
След всичко казано, може би няма да ви се стори странно, че храня особена симпатия към днешния ми гост. Никога не съм я виждала, никога не съм говорила с нея лично, но имам чувството, че я познавам толкова отдавна. И може би е точно така, защото имаме толкова много общи неща. Първата ми виртуална среща с нея беше по повод на литературата. Тя пишеше във форумите своите впечатления от прочетените книги, а аз използвах тези напътствия всеки път, когато се чудех какво да чета. Никога не ме подведе, макар и да не съм и го казвала:) По късно се натъкнах на нейното творчество по отношение на скрапбукинга и картичките. Минимализмът и нестандартното и виждане са просто пленителни. Винаги съм искала да имам време да се занимавам с това и ако някога успея да се организирам, то със сигурност често ще надничам при нея за вдъхновение! Предполагам, повечето вече се досещат, че днес на гости ми е Тони от Творения и вдъхновения.
Този път реших да променя малко формата на рубриката и вместо Тони да приготви любима рецепта, приготвих я аз, по нейни указания. Тя може би знае, че нямам нищо по- любимо от ябълки и карамел, защото този сладкиш зае челното място сред любимите ми десерти.
Нямам идея какво е оригиналното му име но в моята тетрадки фигурира под заглавието Невероятният карамелен сладкиш на Тони:)
Задължително посетете нейният блог и гарантирано ще намерите своето вдъхновение, без значение дали правите картички или просто търсите стимул в живота http://toni-inspiration.blogspot.com/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Посрещнах
поканата на Лулу да гостувам тук с голяма радост и ентусиазъм, почувствах се
поласкана, а изборът на рецепта сякаш се наложи от само себе си. Задачата да
разкажа за себе си обаче ме изпълни с тих ужас. Как човек успява да се
представи, без да залитне в някоя от крайностите на тоталното подценяване или
самохвалното изтъкване. Няма да кажа колко време писах и редактирах този текст
в опит да намеря златната среда. Със сигурност не успях, но ето го все пак моят
разказ. Казвам се Антоанета. Подминах средата на 30-те тази година. Дребна на ръст, но с голяма усмивка. Юрист, който
в свободното си време му се иска да прави всичко друго, но не и да решава казуси.
Съпруга и майка на двама сина. С една такава детска физиономия, заради която
често ме поглеждат недоверчиво и питат тези деца наистина ли са мои. Да, мои са
си :))
Снимки: Тони
Ентусиаст по душа. Дай ми да започвам разни проекти, до чийто финал често така и не стигам. Запален читател. Дизайнер в мечтите си. Любител-фотограф. Тези ми ти характеристики родиха разни начинания, с които с удоволствие запълвам не-работните си часове. Форумът „Предай нататък книга”, който създадохме заедно с други приятелки от БГ-мама и идеята за който не само се осъществи, но и за моя радост се развива успешно вече няколко години. Блогът „Творения и вдъхновения” - плод на любовта ми към графичния дизайн и невероятното удовлетворение, което ми носи направата на картички и скрапбук-страници.
Снимки: Тони
„Проектът 365”, заради който вече втора година снимам всеки ден и макар че във фотографията напредвам с темповете на изморена костенурка, успявам да създам хроника на семейния ни живот с всичките му хубави моменти - хроника, изпълнена с усмивки, тук-таме сълзи, пътувания, срещи, хора.
Снимки: Тони
И за да нe
ви отегча, ще спра дотук, като споделя единственото нещо, което прави животът
ми такъв, какъвто е. Стремежът към израстване и стремежът към щастие. Всеки ден
полагам усилия да бъда щастлива и да направя поне една крачка напред – пък била
тя и към себе си.
Снимки: Тони
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Преди да ви дам рецептата за сладкиша, само ще вметна, че Тони е човекът, който ме запали за проекта 365 и за който ще пиша в някоя от следващите публикации:)
Продукти:
6 яйца
2 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
125 гр. масло
4 ябълки
1 ч.ч. счукани орехи
1 с.л.какао
1 пакетче ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
1.В суха купа се разбиват с миксер 4 яйца. Добавя се 1 ч.ч. захар и продължава да се бърка до получаване на гъста смес. Прибавя се брашното, заедно с пакетче ванилия и 1 и 1/2 ч.л бакпулвер. Всичко се разбърква внимателно с шпатула
2. От сместа се отделят 2-3 с.л. Към тях се добавят 4 настъргани ябълки и 1 с.л какао.
3. Основната смес се разпределя в тава, а върху нея се изсипва ябълковата. Пече се на 180 градуса около 40 минути, след което се оставя да изстине хубаво
4. В тенджерка се карамелизира 1 и 1/2 ч.ч. захар. Бързо се прибавя 1 ч.ч. счукани орехи и 1 пакетче - 125 гр. масло.
5. На пухкав сняг се разбиват 2 яйца, които се прибавят към горещия карамел, при непрекъснато бъркане.
6. Още горещата карамелена смес се изсипва върху сладкиша. След като изстине, се нарязва на парчета.
Браво, LuLu и Тони. Впечатлена съм от нещата, които правите. Лично не Ви познавач, отскоро се ровя в кулинарни сайтове и блогове във връзка с здравословното ми състояние. LuLu, наистина съм впечатлена от твоя блог, особено от статията ти за "кулинарната" фотография. Тони, нещата които правиш с двете си ръчички, наистина са впечатляващи. Поздравления!
ОтговорИзтриванеПоздравления, момичета.
ОтговорИзтриванеТолкова оптимизъм може да почерпи човек от една такава статия. Може да си върне вярата в дребните неща, които пък взети заедно осмислят живота ни.
Благодаря за дарения миг надежда.
Лулу, прекрасна е гостенката ти :)
ОтговорИзтриванеОт известно време се радвам на нейните творения,
а сега и този сладкиш ме заинтригува :)
А при Тони сякаш всичко е толкова лесно...
Много харесвам нещата, които прави Тони!
ОтговорИзтриванеЧист детайл, лаконични, с хубави цветове и не на последно място - много хубаво снимани!
Поздравления!
Руми, благодаря ти още веднъж за поканата и за милите думи! Благодаря и на вас, момичета! Да гостувам тук за мен бе и чeст, и истинско удоволствие :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за представянето на тези вдъхновения :)
ОтговорИзтриванеТони е наистина със златни ръце, а и ти Лулу ме изкушаваш страшно със сладкиша, който си приготвила! Поздрави и хубава седмица :)
ОтговорИзтриванеLulu, поздравления за избора ти на гост!
ОтговорИзтриванеМного харесвам картичките на Тони и кратките им и бодри представяния в нейния блог. Тя беше тази, която запали и мен за проекта 365 (който при мен ще е по-малко дни от годината:), но това е друг въпрос). Винаги ми е приятно да прочета за човек, който следва мечтите си въпреки забързаното ежедневие.
Поздрави и на двете ви и вдъхновени пролетни дни!
Трябва да призная, че Тони е човека който запали и мен по проекта 365 :-) Благодаря Тони! Избора на гост е перфектен. Много харесвам стила на Тони и всичко което прави! А сладкиша звучи просто невероятно! Поздрави и усмивки и за двете ви!
ОтговорИзтриване