петък, 21 февруари 2014 г.

Дати




4.
На 15-ти станаха  4 години, откакто отглеждам Нещото или по друг начин казано, четвърта година ви занимавам с какво ли не - от кулинарни рецепти, през фотография и пътувания, до лични емоции и моментни особености на настроението ми. Нямам дълбоко философски отговор на екзистенциалния въпрос защо го правя. Имам кратък, прост и много егоистичен такъв - просто защото ми харесва.



Обичам да пиша точно за несериозните, дребни  неща от живота. Разтоварва ме, забавлява ме. Точка. Мислех да го спирам, мислех да го трия, мислех да променям съдържанието. Отказах се. Просто това е измерението, в което живее Лулу.   Искам да съхраня тази част от себе си, дори и с цената на конфузните ситуации, които създава (поне аз така ги чувствам) и безсмислените въпроси по интервютата "ама как съчетавате професията с блогърството?" и "Кога намирате време?". Всеки път ми идва да им кажа "Ми, ей така много лесно". Ама не мога и винаги отговарям нещо друго, също толкова безсмислено. Защото  се предполага да съм сериозна. Всъщност дори съм. Наистина. Понякога.
Както и 99% от останалите блогове и този е лично пространство т.е изразява нещата в първо лице, единствено число. За четири години и почти 2 млн. посещения, задължително има хора, които не виждат смисъл. Горе в дясно има бутон Х. Много помага, ако нещо ви дразни. Не съм тънкоободина, а и това са рисковете на публичното излагане (какъвто и смисъл да вложите в тази дума).



9. 
На 20-ти станаха 9 години от както сме бракувани. От кога сме заедно - не помним. От по- отдавна, но просто не е важно. Не се чувствам обременена, за да драскам хиксче в календара или чертичка на стената за всеки ден, от както сме се запознали. Не сме в затвор. Много ли е очевадно, че съм лишена от всякакво чувство на романтика и пухкава розовост. Безвремието е част от нашето разбиране за взаимност. Такова, при което няма значение кога и как е почнало, нито кога и как ще свърши. Има значение само какво правим сега. Не очаквам романтична вечеря и плюшено хипопотамче със сърчице на корамчето за Свети Валентин. Аз съм на 37. Нали може да си спестим конфузното усещане на очаквателния поглед от другата страна и престорената  благодарност от моята, докато всъщност и двамата си мислим "Защо, по дяволите, го правим". Има други неща, в които намирам смисъл. Погледът му, когато ми казва че съм красива. Думите "Знаеш ли колко ми липсваше", когато се прибирам от поредната командировка. Прегръдката когато съм изнервена и уморена до рев. Леката ирония, престореното отегчение и безрезервната подкрепа, с която реагира на всеки мой проект и идея. Фактът, че ми носи раницата на апарата, въпреки че тръгвайки, съм му обещала, че няма да му я давам. Кафето в събота сутрин, с което ме събужда в леглото.  Фактът, че винаги забравям да му кажа с кой и как съм се уговорила и му го сервирам 1 час преди да тръгнем. Той разбира се винаги е включен и разбира се винаги от него се изисква някакви несъществени неща като да монтира багажника за колелетата/ските, да намери "някаквосимясто" на картата/ да зареди колата/ да изнесе "едисикаквоси" от гаража и разбира се да си е стегнал багажа и да чака на вратата точно на време. И да е организирал и децата по между другото, ако може, благодаря!  Не знам по какъв друг начин да нарека търпението, с което понася особеностите на характера ми (не са малко), освен любов.  Не сме идеални, не сме герои от филм, но 9 години бяха достатъчно време, за да уважаваме другия, такъв какъвто е. Без ненужна натруфеност, сърчица, мъртви цветя, дати в календара и думи изпразнени от съдържание. Говорим си, когато ни се говори и имаме правото да си мълчим, когато ни се мълчи. Много е ценно.

37.
На толкова ставам днес. Дали са много или малко е въпрос на лично усещане. Дали съм успяла или не - също. Харесвам се такава, каквато съм, въпреки недостатъците си. Чувствам се щастлива с това, което имам и обръщайки се назад не бих променила нищо. Биологичното размножаване е генетично заложено и не е критерий за успех. Наличието на две деца не ме прави успешна, но това което виждам, когато се оглеждам в очите им ме прави щастлива.  Децата никога не помнят това, което си има казала. Помнят само това, което си и това ги прави  най- обективното огледало и най- точния измерител на личните ни успехи и провали.
Не се сещам за много неща, които бих си пожелала днес, освен това да сме здрави. И може би да се отказвам все така безкрайно трудно и все така да се вбесявам от думите "не мога.













36 коментара:

  1. Руми, честити много празници! Пожелавам здраве (щом си го поиска) и още толкова нестихващо вдъхновение, и време за осъществяване на още хиляди проекти. Ще се радвам да се запознаем на живо някой път (мисля си го от известно време :) Мила е виновна! Успях!

    ОтговорИзтриване
  2. Весел празник, Лулу! :) Аз също пожелавам здраве, защото все по-често разбирам, че без него всичко останало се обезсмисля. Бъди все така вдъхновяваща, снимаща, пишеща, готвеща..., защото добавяш към ежедневието на всеки един от нас по малко вълшебство. Смятам, че си променила мирогледа на доста от хората, които те четат.
    Бъдете много щастливи с прекрасните ти деца и с 'мъжът на Лулу' :)
    Честит рожден ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден, мила Руми. Желая ти от сърце здраве и неспирен ентусиазъм :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден, Руми! Бъди здрава и намирай поводи за усмивка и вдъхновение всеки ден.
    Срещай любов в очите на хората, които обичаш, и радост във всичко, с което се заемеш!
    Блогът и начинанията ти са истинска наслада. Благодаря за последователността и ентусиазма!

    ОтговорИзтриване
  5. Вдъхновение си ти, вдъхновение! Честит празник, Лулу! Желая ти всеки ден да се събуждаш с усмивка и всяка вечер да заспиваш мечтаейки:)

    ОтговорИзтриване
  6. Честит рожден ден и от мен!!!! Бъди здрава и все така цветна и различна във всичко, което правиш ! Дебна всеки твой пост защото прави деня ми по-хубав, думите ти се подчиняват и резултата е винаги страхотен ! Още веднъж весел празник и на многая лета!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит рожден ден! Пожелавам здраве и късмет, всичко друго си имаш, вярвам, че ще си го запазиш :) Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  8. Мирослава Ценова21 февруари 2014 г. в 15:41

    Честит рожден ден, Руми! Ти си невероятна, изненадваща, вдъхновяваща личност! Блогът ти е едно от виртуалните места, в които съм влюбена и където се отбивам неприлично често. Пожелавам ти много здраве, много положителни емоции и много усмивки! Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  9. ЧРД ! На мен ми харесва личното ти пространство. С уважение, че си ни пуснала да влезем :)

    ОтговорИзтриване
  10. Дерзай,обичай,мечтай!!!Наздраве.

    ОтговорИзтриване
  11. Честити празници,Руми! Пожелавам ти много здраве и радост, бъди винаги себе си, такава, каквато си, благодаря за това, че ни допускаш в света си! Весели празненства и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  12. Честит Рожден Ден, Руми! Много здраве, спокойствие и разбирателство в семейството ти! И не си прави илюзията да триеш/ зарязваш/ неподдържш това бижу Нещото.... :) Знам, че няма да издържиш много дълго без него:)))

    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. Хубави дати!
    Бъди щастлива, Руми с всичко и с всички около теб :)

    ОтговорИзтриване
  14. Много числа :) ама все хубави.
    Честит рожден ден, Лулу! Важното е ти и хората около теб да сте щастливи!
    Наздраве :)

    ОтговорИзтриване
  15. Честит рожден ден! Здраве и много поводи за усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  16. Честит Рожден Ден Скъпа Лулу - Руми, аз съм от хората, които веднъж в годината ще напишат коментар, но всеки ден влизам в блога ти - не ми се отдава писането.
    Харесвам " Нещото" много ! Благодаря ти ! Диди от слънчева Варна

    ОтговорИзтриване
  17. Честит Рожден Ден! Бъди здрава, усмихната и щастлива!

    ОтговорИзтриване
  18. Честит Рожден Ден! Много си готина :)

    ОтговорИзтриване
  19. Честит рожден ден и празници, Руми
    с пожелания за здраве, твои лични успехи и удовлетворение,
    много усмивки и неща, които те правят щастлива!

    ОтговорИзтриване
  20. Честит рожден ден, Лулу! Желая ти много здраве и щастливи мигове със семейството ти.

    ОтговорИзтриване
  21. Руми, честити празници и бъди много щастлива! И всичко най-хубаво на теб и семейството ти :)
    Радвам се, че "Нещото" е тук и те отразява, каквато си, защото си страхотна!
    Сърдечни поздрави и хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  22. Автопаркът на “Lease Cars”е съставен от луксозни автомобили и лимузини от най - висок клас и без конкуренция в България, даващо ни предимството
    на недостижимо добро съотношение между цена и качество, което е в полза на нашите клиенти.

    Комплексната услуга включва разнообразен минибар, съобразно изискванията на клиентите, обслужване от компетентен личен шофьор и голями възможности за допълнителни услуги.

    Макар, че автопаркът ни е разположен в София, осигуряваме обслужване и извън територията на столицата.
    http://limuzini.eu/

    ОтговорИзтриване
  23. Ехе, Лулу, честити празници!!! Пожелавам ти от сърце да си жива и здрава! Щастие, успех, късмет, сбъднати мечти и желания, приказни дестинации, кулинарни и творчески вдъхновения и все така щастлива с любимите ти хора! Блогът ти е прекрасен, вдъхновяващ, често релаксирам тук:) и се радвам, че те има. Радвам се, че не си го изтрила! :) ох, направо се притесних какви мисли! Страхотна си, Лулу!

    ОтговорИзтриване
  24. Лу, честити дати. :) Желая ти здраве и хармония, ти я създаваш безпроблемно около теб, важното е как е около теб. :)

    ОтговорИзтриване
  25. Честити празници, Лулу! Бъди винаги така открита, интересна, творяща, обичаща и обичана! <3 Изпращам ти много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  26. Мила Руми бъди здрава и все повече поводи за празници и вдъхновение ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  27. Честит троен празник Лулу! Пожелавам ти най-вече здраве, както ти самата си си пожелала и най-вече повече щастливи моменти, които да осмислят всичко! Страшно много харесвам това местенце и редовно влизам тук. Възхищавам се изключително на фотографските ти умения и на всяко нещо, което показваш и за което ни разказваш!

    ОтговорИзтриване
  28. Хей, Лулу, честит рожден ден! Аз всеки пък се изненадвам приятно от всяко ново твое влечение (предишният ти пост, например) и ти вече знаеш, че обичам да надниквам тук. Хареса ми всичко, което си написала и искам да ти пожелая да държиш неуморимия си дух, защото това, което правиш има значение. Пожелавам ти още много публикации, още много годишнини! За хубавите неща, винаги се намира време. :-)

    ОтговорИзтриване
  29. Едно голямо Здраве и от мен! За теб, за него и за всички вас! А за нас- наздраве за ваше здраве!;)

    ОтговорИзтриване
  30. Огромни благодарности за всички пожелания, хубави думи и добро настроените! Поради кратката забежка за уикенда, можех само да чета, но постването не ми се получавашае, поради което отговарям чак сега:) Както се казва - направихте ми деня! Благодаря ви че сте тук, четете, пишете, подкрепяте ме, радвате се (хейтвате) и споделяте.

    ОтговорИзтриване
  31. Здравей, Лулу! Блогът ти е страхотен, много обичам да го чета и да разглеждам красивите снимки, които правиш. Дори и един ден да ти писне да го поддържаш, не го трий - ще си е истинска загуба. Мисля, че много хора са на същото мнение. Ти си го харесваш, ние го харесваме, много им здраве на задаващите тъпи въпроси! Бъди щастлива и обичана!

    ОтговорИзтриване
  32. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...