понеделник, 15 юли 2013 г.

Летни вечери

През септември миналата година с мен се свърза една много приятна дама, с молба да съдействам за снимките на Red Canape. Ресторантът ми е особено любим и е част от хотел Graffit във Варна, в който отсядам всеки път, когато ходя до офиса ни там. Предизвикателството беше много голямо, но съвсем първосигнално приех поканата. Точно тогава дойде лятната отпуска, а веднага след това промените в работата, които генерираха огромен стрес, несигурност, нощни кошмари и недоспиване.  Проектът изостана на заден план, както и всичко останало, което не беше асоциирано с работата. Огромни благодарности на семейството ми, които също пострадаха и до известна степен бяха  отъждествени с графата "фонов шум". Ще трябва да се реванширам! Зимата, от която нямам почти никакви спомени, бавно отмина. Лека - полека дойде пролетта и успоредно с това нещата започнаха да се стабилизират. В края на май отново се свързаха с мен от същата група, но този път за брата на Red Canape - Rappongi beach. По стечение на обстоятелствата имах и път натам. Концепцията изобщо не ми беше ясна. Начинът на изпълнение - още повече. Екипът се оказа страхотен. Пламен Стамов е един изключителен човек и готвач с много хъс и идеи. След 10 минути на фрапе в жегата, вече знаехме как и какво да направим. Концепцията на заведението е проста и ясна - купон на плажа  с хубава храна. Няма нищо по- елементарно от това да я следваш. С купон на плажа...  Привечер... С огън... Абе мечта в мой стил! Честно - беше много повече купон, от колкото работа. Просто трябваше да снимам, което като цяло така и така ми е забавно. Бутилките виното, отворено под претекст, че ни трябват запотени чаши за допълване на кадрите внесе своя щрих в атмосферата. Преядох с обилно количество страхотна морска храна, пуших наргиле, седяхме, готвихме и говорехме около огъня... Мисля, че си тръгнах от снимки към 1 през нощта, с усещането че е твърде рано:) И беше наистина страхотно!
Това са част от снимките




23 коментара:

  1. Фантастични снимки, запечатали прекрасно място, емоция и споделена обич към детайлите, благодаря за удоволствието да отида на морския бряг, да хапна вкусна храна и накрая да придремя около огъня,да чувам вълните и музиката на морето!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникална си lulu! Снимките са убийствени!

    ОтговорИзтриване
  3. хей, снимките са страхотни! а кой приготви всичката тази храна? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Готвачът е Пламен Стамов и екипът на Рапонги

      Изтриване
  4. Наистина убийствени снимки.

    ОтговорИзтриване
  5. Лу, наистина са прекрасни снимките, определено си уловила мига!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Истинска приказка! Фантастични снимки!

    ОтговорИзтриване
  7. Снимките са невероятни ... романтични ... обсебващи :) Удоволствие е да ги гледаш ненаситно !

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина мечта! Страхотни снимки, невероятна атмосфера и усещане за блаженство!.. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Разкошни снимки! И аз бих преяла с удоволствие с тези красоти:)

    ОтговорИзтриване
  10. Фантастични снимки- истинска наслада!

    ОтговорИзтриване
  11. Колко готино би било да работиш хобито си. Не знам за истинската ти работа, но тази със снимането, пиенето на плажа и храната много добре ти се получава :)

    ОтговорИзтриване
  12. ауу Лулуто, след тези снимки се размечтах за летни партита на плажа. И огладнях. Отивам да се утешавам в кухнята.

    ОтговорИзтриване
  13. Тези късчета уловено удоволствие ме накараха отново да прогледна за варненския плаж като място, което може да бъде романтично, стига да е споделено - с огън, храна и вино, правилни хора и взиране в детайла. Снимките бяха чудесен акомпанимент към сьомгата, изядена пред компютъра на работа. Така сцомгата не беше изядена пред компютъра на работа. Благодаря

    ОтговорИзтриване
  14. Прелестни снимки, просто прелестни!!! Няколко пъти се връщах в началото да ги гледам пак и пак! Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Колко много ми липсваха вашите красоти! Очаквах с интерес публикациите ви, след толкова дълго отсъствие. Красиви романтични снимки.

    ОтговорИзтриване
  16. Руми липсваха ми много страхотните ти снимки! Не съм любител на морските дарове, но при такива кадри и така поднесена храна, дори аз бих опитала :) И моля пускай ни по честичко от твоите красиви снимки :)

    ОтговорИзтриване
  17. Двата големи рибока в металното плато ми изглеждат направо като живи! Не знам как са сготвени и дали са сготвени, но изглеждат прясни и живи, чак ще продумат! ;-)
    Руми, снимките ти са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  18. Онемях направо!Размечтах се,фантастични снимки!

    ОтговорИзтриване
  19. Яна
    а защо първото споменато заведение е толкова кичозно? някаква жена и някакъв мъж с кичозни чехли - в ред канапе... Ужас. Още ли има такива хора в бг? снимките са готини, но са като за чалгасари. морската храна е храна, която се яде с ръце и с обоняние, а не толкова с очи. ако можеше да уловите и ароматите в снимката, както понякога сте го правили, щеше да е страхотно. Но и така доставят наслада. Просто исках да кажа, че тогава щеше да е удоволствие, а не наслада само :) дано не го възприемете като мрънкане.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Последният да затвори вратата..., не можах да разбера смисъла на написаното, аромата на морската храна си е аромат на риба, не трябва особено много фантазия за да го усетиш, а и въздействието на снимките тук винаги е крайно въздействащ, така че винаги се чудя какъв е смисъла на коментари като този!
      Руми, извинявай за "отговора", но не се стърпях! Поздрави от мен!

      Изтриване
    2. не исках да обидя никого. беше само мнение. Яна

      Изтриване
  20. Страхотни снимки!а къде се намира?

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...