сряда, 2 януари 2013 г.

Интересни времена

Шумно изпратихме 2012 година и посрещнахме 2013. Пожелахме си каквото трябваше и каквото можахме да измислим и продължахме напред.
Светът  не свърши на 21 декември. Макар че след тежкия купон, състоял се на тази дата, на другия ден  много съжалявах, заради тази очевидна неточност на маите.
По принцип не се обръщам назад, не правя равносметки,  не вярвам, че сегментирането на времето определя живота ми и не  смятам, че приключването на една година затваря или отваря страница в него.  И все пак правейки колажа със снимки, се замислих колко много неща се случиха. Отминалата година беше интересна във всяко едно отношение и може би една от най- динамичните в живота ми.
...смях се през сълзи и плаках през смях
 ...пътувах много, ходих на много места, само за да стигна до прозрението, че за да оцениш някое място, трябва да има с кой да споделиш емоцията
... имаме нова къща - колкото да затвърдя усещането, че не е важно къде живееш. Домът е онова място, където е семейството ми. И чорапите. И възглавницата. Другото са подробности:)
... снимах
... губих и  печелих

... притеснявах се много, само за да установя, че не е имало защо
... хвърлях се смело в неща, за които очевидно е трябвало да се притеснявам. Много!
... учих пак - нагледно доказателство, че никога не трябва да казваш "никога"
... почти до половината, годината мина под знака на предстоящото кандидатстване на голямото дете. Сагата имаше щастлив завършек и се успокоих, че ранното ни ставане всяка събота е компенсирано
... малката вече е първокласник - мина без много емоции, никакви сълзи и излишен стрес. Децата растат. Факт. Крачките им нагоре не би следвало да са обект на носталгия, меланхолия и самосъжаление, как отминавал живота и колко бързо растат. Той и без това си отминава.
... през октомври установих колко относително нещо може да бъде успехът и че няма равенство между него и личната удовлетвореност. Още по- малко може да бъде направен паралел с щастието.
 
Твърдо вярвайки в идеята, че страниците в живота се обръщат не от календара, а от действията на хората, започнах новата година без да си обещавам нищо, без да правя планове, които започват "от утре", без да се заричам, че ще започна нещо ново. Просто днес станах и отидох на работа, както всяка сутрин и както всички други. И с убеждението, че в крайна сметка не е нужно да чакаш цяла една година, за да започнеш нещо ново. По- важното е да си готов за него. И късметът от баницата тази година ми беше един такъв интересен - "Пожелай си нещо!".
И както се казва в една книга на Тери Пратчет -  пожелавам си интересни времена и много нови неща. Такива, които да оставят приятен привкус в устата:)
Пожелавам ви същото и на вас!
Цялата година в снимки може да разгледате тук
Кулинарният и аспект със снимки на всички рецепти от тази година е тук25 коментара:

 1. Благодаря за приятния привкус, който ми остава винаги след твоя публикация!
  Пожелавам ти "нещата" да ти се случват всеки ден!
  Усмихната и щедра година!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Дани! От сърце ти желая и на теб да ти се получава всичко, с което се захванеш.

   Изтриване
 2. Eх, колко красиви и вкусни снимки си направила Руми през годината!
  ЧНГ от мен. Пожелавам ти да бъде прекрасна, изпълнена с нови проекти, интересни предизвикателства, даваща и съдържателна. Другото е "въздух и мъгла" :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дани, благодаря! Нека да сме здрави, да се радваме на всичко, което имаме. Другото идва от самосебе си.

   Изтриване
 3. Честита Нова Година и от мен. Нека 2012 година да е по- мирна, ползотворна и приказна от 2013 и малко по-скучна от 2014 година:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря Краси:) Много ми хареса пожеланието ти!

   Изтриване
  2. Веднага си видяла грешката, а няколко пъти го препрочитах преди да го постна:) (ужас...) Имах предвид по-хубаво пожелание...Дано си разбрала:(

   Изтриване
 4. Прекрасно написано, Лу! Понякога се чудя кое правиш по-добре и обикновено откривам, че всичко правиш по-добре! (освен кафе :)) извинявай, не се въздържах). Миналата година ти присъства в моята годишна равносметка, тази година нямам равносметка, но ти присъстваш още по. И това правиш добре, да му се не види! :) Благодаря ти за всеки аспект вдъхновение! Да сте честити - и ти, и момичетата, и прекрасният мъж, който прави доброто кафе :)

  ОтговорИзтриване
 5. Наистина е прекрасно,стилно и красиво!Много да те радват тези две красавици,много да се гордееш с тях,много са се смеете и забавлявате заедно.Бъдете здрави и Бог да ви пази.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Йоли! Дай Боже да се сбъднат пожеланията ти!

   Изтриване
 6. Много обичам този цитат на Пратчет, но някой ми каза че пожеланието "Да живееш в интересни времена" било китайско проклятие :) И въпреки всичко Лу ти го пожелавам с най-добри чувства. Честита да е новата година, и нека тя ни изненада с нови и забавни неща.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Може би е въпрос на гледна точка:) Някои хора хич не обичат да им е интересно. Аз съм от тези, които си създават сами проблемите. Все пак ми се иска времената да са интересни само в положителен аспект:)

   Изтриване
 7. Честита нова година Руми! Много да сте здрави и щастливи, а за всичко останало съм сигурна, че сами ще си го направите ... Красиво си го написала и ти пожелавам много вълнуващи моменти и през новата година!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря Иве! Дано тази година бъде красива и за вас!

   Изтриване
 8. Прекрасно написано, чудесно поднесено, красиво фотографирано:)
  Честита да е Новата година и за теб и за тези които обичаш и от които получаваш любов!
  С поздрав : Дани :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря Дани! Нека да е щастлива и за теб и да е пълна с приятели и внимание от близките хора!

   Изтриване
 9. Обичам да те чета, Руми и благодаря за това удоволствие :)
  Честита и успешна да е 2013,
  още по добра, по-щедра и по-благодатна!
  "Пожелай си нещо" и бъди много щастлива, Диана

  ОтговорИзтриване
 10. ЧНГ, Рум! Пожелавам ти - равновесие.

  Усмихна ме с текста и снимките. Отново! Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване
 11. Ще бъде вълнуваща, не се и съмнявам, и ще следим всяка твоя крачка, такава каквато ни я представяш, защото харесваме начина, по който го правиш! Честита Нова година, Руми! Бъдете здрави всички и в кадър и зад кадър и зад камера!

  ОтговорИзтриване
 12. Лулу честито ново тяло (никонско) :)
  Да споделяш повече красоти с него :)
  За много години (и векове) и остани същата скромна и земна Лулу!
  А.

  ОтговорИзтриване
 13. За много години, Руми! Пожелавам на теб и любимите ти хора здраве, безброй усмивки, успехи и сбъднати мечти!

  ОтговорИзтриване
 14. Весела, щастлива и изпълнена с много усмивки 2013 г.!
  Много готино си го написала - това за "безплануването"...и аз вече не решавам нищо в началото, защото то така или иначе става нещо съвсем друго.
  Още веднъж - пожелавам ти много здраве и късмет...и каквото ти си пожелаеш (-:
  Хубава седмица!

  ОтговорИзтриване
 15. Честита Нова година.
  Пожелавам ти да е радостна и изпълнена с много усмивки и успехи.

  ОтговорИзтриване
 16. If you have a Jewel crafting or a jewel crafter friend. Approach human resource professionals and companies and ask what skills
  and qualities they look for in staff and be able to tick all the boxes before applying.
  Data mining is mostly a relatively new term that represents the process by that predictive
  patterns are made from information.

  ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...