сряда, 25 юли 2012 г.

Градинско парти ♥ Случки с торта в розово

Странно нещо е животът.  Уж случайно те среща с някой, а после се оказва, че сякаш светът с години се е намествал, за да  стане точно това и да намериш някой, който да може да наречеш приятел. Макар, че днешната торта е в розово, някак не мога да напиша нещо блудкаво и напудрено. Просто не ми е в стила.


Както пише на етикетчето, поводът за тортата беше рожден ден и едно градинско парти по случая.


Рожденикът е човекът, който стои зад Солунска 16

Случка 1: Преди известно време Теди пусна линк към един пост в блога, красноречиво, иронично и с чувство за хумор, описващ живота с едно куче. Търкалях се под бюрото в спазматичен смях. Всъщност темите там обикновено са по- сериозни и философски насочени, но написани доста четивно и увлекателно т.е дори и прагматици като мен, следят изкъсо и с кеф развитието на автора.


Случка 2: Сега, едва ли си спомняте, но преди известно време бях писала за едно мое гостуване в списание Всичко за жената. От редакцията се свързаха с мен и след доста отлагания, най- после успяхме да се видим с Мила, която трябваше да вземе интервюто. Приятна дама, с която вместо плануваните от мен 30 минути, изкарахме близо 2 часа в приказки. Имах усещането, че я познавам от години, много сме си близки, но просто не сме се виждали отдавна и трябва да наваксаме.


Случка 3: Хората наистина се надушват, а съдбата има навика да им помага да се намерят. Изобщо не мога да си спомня как вързах 2 и 2, но Мила се оказа Солунска 16.  Аз и без това не вярвах в съвпаденията.



Случка 4: Мила ме покани на рожден ден. Според нея "скромно градинско парти с няколко добри приятели". И понеже я чувствам някак странно близка и през ум не ми мина да откажа.


Случка 5: В сряда вечерта със сетни сили, приятен загар, леко осолени и със сварен мозък се прибрах от кратка и изтощителна почивка в Гърция. Ако не ви е ясно как една почивка може да бъде изтощителна, другият път елате с моите деца и най- вече, преживейте 6-те часа път на обратно. Понякога миловидният външен вид и големите честни очи страшно заблуждават!


Случка 6:  В четвъртък лудницата е пълна. Някой трябва да забрани отпуските със закон! После е кошмар в работата. Нямам нито време, нито идея какво точно да купя за рождения ден на Мила. В петък следобед ме озарява страхотната идея да направя торта. Една такава кръгла си я представям. С едни стилизирани дръвчета, цветя в преливащи се цветове и балончета. Семпло моделче, нищо че по описание не звучи точно така. Време за невероятни кулинарни подвизи няма, така че решавам отново да прибегна да любимата Берьозка и торта Медовик. В Берьозка, обаче, са им свършили кръглите блатове за Медовик. Те и правоъгълни нямат, но изнамирам някакви за нещо тип "бисквитена торта". Като за пазаруване в последната секунда, нямам право на претенции. След това отидох на фитнес... Стига де, на рожден ден сме чаааааак на другия ден на обяд. Има време.
В 9,30 вечерта у нас цари хаос и погром. Вечеря, разчистване, крясъци по децата и вече съм каталясала. Още 30 минути щастливо помотаване, докато намеря в какво да направя правоъгълна торта. Към 1 със сетни сили допълзях до леглото.



Случка 7: Прекрасна утро и неописуема жега от 7 сутринта. Намазах тортата с маслен крем и прибрах остатъка във фризера, за да стегне малко за финалната фина шпакловка. Забравих го. Измъкнах го вкоченено и негодно за работа. Оставих го на слънце на терасата да размекне малко. И го забравих. Намерих си го в течно състояние и... негоден за работа. Оправих се някак си. Знаете ли, че при 30 градуса е почти невъзможно да работиш с фондан. Лепне като току що изплюта дъвка. Моделът на тортата много бързо беше симплифициран и сведен до точно 3 цветя, за които ми стигнаха нервите и времето.


Случка 8: В 1 на обяд е 36 градуса на сянка. В колата е около 360. Коланът пари, а воланът може да го пипаш само с термозащитна ръкавица. Голямата държи тортата, която бавно но сигурна започва да се деформира и разтича. Партито е на около 50 км. След около 5 всички умряхме от студ, а най- потърпевша беше голямата щерка, която имаше отговорната задача да държи тортата под надутия до последно климатик, като се стреми все пак да остане и на сянка. Не помогна особено, но поне като занесохме тортата си личеше какъв е бил замисълът.


Обаче партито и компанията бяха супер! Храната също!

25 коментара:

  1. Руми, независимо, че на пръв поглед при теб е "пълна лудница", на мен разказът ми действа добре!
    Ще ти е скучно без тези емоции!
    Тортата е прекрасна, както винаги, а тези "честни очи" са приказни!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа няма такова нещо, направо е спокойно:) Въпрос на организация и на това какво си причиниш сам. Повечето хора не ходят на фитнес, като знаят че ще правят торта:)

      Изтриване
  2. Сладко ,розово и весело...

    ОтговорИзтриване
  3. Най-много ми харесаха големите сини невинни очи и нежнорозовия цвят на тортата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зелени са и го давам под наем, ако на някой му трябва дребен досадник, дето къса нерви:)

      Изтриване
  4. Емоциите, както винаги, са налице при теб, Руми! Никога не е скучно, макар да имам усещането, че жадуваш и за малко тишина и спокойствие... Що се отнася до срещите с хора, които изобщо не познаваме, а имаме чувството за точно обратното: това е една от хубавите страни на живота! Прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, вярно че жадувам за тишина, но обикновено когато я получа ми става скучно много бързо, така че не се оплаквам:)

      Изтриване
  5. Руми,
    за такива екстремни случай аз ползвам олхадители за тортата. Пазят много, последния път размотавах един чийзкейк на 200 кг и нямаше никакъв проблем. Пробвай!
    А за тортата- получила се е прекрасна, цветята ми харесват точно такива стилизирани. Много готини и красиви.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заинтригувам ме! Дай линк да видя какво представлява това нещо.

      Изтриване
  6. хаха, страхотен обзор на историята на една торта:) изглежда добре сте си прекарали, а за въпросната торта медовина легенди вече чувам от други почитатели на блога

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай я и няма да съжаляваш:) Рецептата си е руска, но аз толкова се влюбих в нея, че напоследък не правя друга.

      Изтриване
  7. Ще кажа само:Благодаря че пишеш! Твоите разкази ми оправят настроението а за снимките.... нямам думи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много! Аз пък само ще кажа - благодаря, че четете!

      Изтриване
  8. Руми, всеки път се чудя, каква ли торта би измайсторила, ако имаш достатъчно време, т.е. Не си притистанат от срокове и екстра и форсмажорни обстоятелства ( като жегата например) ... тортата е много красива и стилна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами най- вероятно никаква, защото като имам повече време, установих, че всъщност нищо не правя:)

      Изтриване
  9. Много семпла и красива торта! Както винаги - прекрасни снимки! И както винаги - интересно поднесено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Руми чудесна торта и страхотна среща на сродна душа! Независимо от всички перипетии, резултатът невероятен!
    Благодаря ти, че ме насочи към блога на Мила, не го знаех, но сигурно вече често ще се отбивам натам.
    Поздрави и хубав край на седмицата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Его още един неин фен:) Наистина пише много увлекателно!

      Изтриване
  11. Руми, както винаги стилът ти уникален! Изпопадах от смях, много се забавлявам с твоите публикации :) Вярно, екшън си е било, амо за нас остана само забавното :)))
    А децата ти са страхотни, очичките им са като звездички!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Добре че беше мъжът ми, да бутне едно рамо:)

      Изтриване
  12. Ох, Руми, каква е тази енергия и организация! А тортата си е супер:)

    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. Тортата е страхотна!!!!Продължавай да ни дразниш с такива сладки изкушения.

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...