сряда, 18 август 2010 г.

На кафе...

... и тортичка:)

Ама на мен ми топло и торта не ми се прави:) Понеже вече обещах, мисля да  злоупотребя с учтивостта на една мила дама и ще ви поканя на гости у тях:)


Ако не се познавате - да ви запозная! Очарователното създание, което само се прави, че похапва торта се казва Вероника, по известна в блогърските середи, като Ginger:)
Попаднах на нейния блог съвсем случайно и след половин час ровичкане, вече бях изпаднала в тих възторг:) Може би сте забелязали, а може би не, но мен ме тресе някаква носталгия по соц времената (доколкото изобщо си ги спомням) и детството. Та при видът на нейната крем пита  и неустоими прасковки , ме връхлетяха едни спомени, едно чудо, та чак ми идеше да се разплача от умиление:) След това наминах покрай едно печено свинско и едни пържолки по Динджърски, които ми докараха обилно слюнкоотделяне. Накрая се влюбих безнадеждно в една малко нетипична торта. Изобщо какво да ви кажа - има за всеки вкус по някакво гъделче.
След още няколко влизания във въпросния блог изведнъж ме осени идеята, че тази жена или е супермен или са и монтирали самозареждащи се батерии Duracell, като от онези от глупавата реклама със зайчетата. Възхищавам се на ентусиазмът, с който всеки ден твори нещо различно и интересно.
И преди да съм и дала думата да се представи, само да ви кажа, че по случай днешната публикация, Вероника ми посвети специална тортичка "Пчеличката Лулу" Хааааа нъцки - нъцки - нъцкииии:))))




Преди да се опитам да разкажа за себе си, искам да поднеса своите искрени благодарности към Лулу !
Когато получих поканата й да бъда гост в блога й се почувствах истински щастлива.
И не, защото обичам да бъда нещо по - специално, а защото топлия й и приятелски жест към една непозната ме трогна силно!
Винаги ми е било много трудно да говоря за себе си.  Никога не съм имала умението да се опиша реално и обективно, а и смятам, че другите хора са тези,  които трябва да дадат оценка за мен,  за позитивите или за недостатъците ми. Единственото,  което знам със сигурност е, че обожавам животните и вярвам в истинската любов! Занимавам се с музика от много години, а влечението ми към кулинарията също съвсем не е от вчера . Намирам голяма прилика между двете неща, тъй като и в двата случая човек твори и създава изкуство .
За мен храненето не е просто процес , нужен за физическото ни оцеляване, това е действие, чрез което човек показва много за себе си. Било то по начина , по който си служи с приборите, по вкусовите си предпочитания или изобщо чрез поведението си на масата , човек разкрива много свои качества . Същото важи и за готвенето - избора на рецепта, съчетаването на продуктите, времето за приготвяне, сервирането ...
При мен например, ясно си личи това, че съм човек , който вечно бърза . :)
Такъв е темперамента ми, признавам - винаги мисля, че нещо, което се върши за 10 минути, може да се свърши за 2 .
Точно затова и броя на рецептите в блога ми расте бързо . :)
А като споменах блогът ми , това може би е единственото нещо, с което се захванах без да обмисля предварително каквото и да е, свързано с него ! Бях привлечена от идеята съвсем спонтанно - запалих се покрай моя приятелка , която обича да снима красивите храни, които приготвя .
И аз започнах да снимам съвсем на шега , без да си имам каквото и да е понятие от това как се снима, по какъв начин се получават всички красиви снимки, които има в кулинарните блогове на по- напредналите. Това не ме разколеба, тъй като и до днес нямам претенции за каквито и да е умения, просто се чувствам добре в кухнята и с фотоапарата в ръка ! :)
Както се изрази Лулу, това да поддържаш собствен блог действа изключително разтоварващо и терапевтично ! :)
А когато видиш , че близките ти и приятелите ти се надпреварват да си напълнят отново и отново чиниите си , няма по - голяма награда за труда ти .
В началото,  когато пишех първите си публикации, признавам си, бях притеснена как ще застана редом до всички наистина невероятно талантливи кулинарни блогъри . Но се оказа , че няма защо да се чувствам притеснена , тъй като отношенията между всички са изключително топли и сърдечни и много бързо се почувствах сред приятели .


Нарекох тази торта на теб, Лулу, тъй като за мен ти си един изключително деен човек , човек,  който не спира да работи и твори .
А и в теб виждам качества,  които за жалост, хората са забравили някъде, ти си по детски чиста, добра, сърдечна, неподправена и естествена, това е богатство ! (Б.Р. Ужас, ужас, чак се изчервих! Да не си сбъркала човекът, за който пишеш:))))
Макар , че все още не се познаваме лично, добротата ти и трудолюбието ти личат ярко .
Благодаря ти отново за сърдечния ти и приятелски жест ! За мен това значи много !
Бъди здрава, щастлива, влюбена и обичана ! Не се променяй  и бъдете благословени ти и прекрасните ти дечица ! :)

Б.Р Миш, виж хората какви неща пишат за мен, а ти "Жена голям дзвер си, махни ги тия пипала от мене:)

"Пчеличката Лулу "

за блатовете :
9 яйца
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши брашно
3 ванилии
какао ( за кафявата част )

Разбийте яйцата и захарта на гъста пяна. Прибавете брашното постепенно и смесете всичко много добре  Сложете и ванилиите .
Разделете сместа на 2 части. Едната оставете така, а в другата сложете какао, докато стане наситено кафяв цвят .
От тези продукти трябва да изпечем 3 блата, т.е.  на блат се падат по 3 яйца.
Подгответе си тавичка за печене и пуснете фурната на 180 градуса. Тавичката трябва да е най - много 25 см .
Започнете да сипвате от двете смеси като редувате кафяво и бяло в центъра на тавичката .
Изпечете блата , но не прекалявайте с печенето , за да остане мек и пухкав. По същият начин подгответе и изпечете и останалите блатове. След като изстинат сме готови да ги намажем с кремовете .
 

А те са два:

бял крем :
250 грама маскарпоне
100 мл прясно мляко
2 супени лъжици мед
1/2  пакетче крем " Оле " ( Д-р Йоткер )

Разбийте крема с млякото и смесете с останалите продукти .

шоколадов крем :
250 грама маскарпоне
течен шоколад " Нутела "
Смесете ги , докато получите цвета и наситеността на шоколад , която желаете .

Сглобяване на тортата :
Сложете първият блат в поднос . Сиропирайте го леко с прясно мляко смесено с  малко ликьор. Изсипете целия бял крем и го разнесете върху блата. Сложете 2 блат, сиропирайте го и намажете всичкия кафяв крем. Накрая завършете с последния, трети блат. Покрийте го с марципан отстрани, а отгоре с шоколадова глазура :

2 млечни шоколада
10 супени лъжици прясно мляко
1 / 2  пакетче краве масло

Смесете продуктите и ги разтопете на средна степен на котлона, докато се смесят напълно.
Изчакайте глазурата леко да изстине и тогава и я сложете върху тортата. Украсете по желание .


Всички снимки в днешната публикация са дело на Джинджър.

Джинджър, благодаря още веднъж, за милите думи и чудесната торта!

22 коментара:

  1. Лулу, напълно споделям думите на гостенката ти - ти си очарователна, мила и пленителна. И напълно заслужаваш похвалите, които са изписани по твой адрес :)
    И Вероника, приятно ми е да се запознаем с теб, макар и задочно. Не знаех за блогът ти, но бях очарована от рецептите и как си се отдала на тази страст. Личи си, че си артистична личност и не пееш само в кухнята :)
    Специални поздрави и прегръдки за перфектното представяне и благодаря на Лулу :)

    ОтговорИзтриване
  2. Preciosa, es muy bonita. Supongo que de sabor tiene que ser una maravilla. Saludos

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно, както винаги - парченце истинска история, страхотна рецепта и снимки! Възхищавам се на ентусиазма и на двете ви! От днес ще следя и блога на Джинджър, за който не знаех и както винаги, очаквам всеки постинг на Lulu с огромно нетърпение! Прекрасни сте :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Има хора, които са родени за да радват! Вероника е една от тях - искренна, талантлива и много преданна.
    Тук говорим за един много различен и принципен човек, целеустремен и креативен, бягащ от рутината и тревиалноста.Това ново нейно начинание, може да изненада някои от Вас но мен ме впечатли! Никога не съм опитвал по Уникални кулинарни творения, които между нас, хората които я познаваме наричаме "чудеса".Сигурен съм, че всеки от Вас би се съгласил с мен ако има възможноста да ги опита.
    Искам да пожелая на Вероника, много ама много успех в новото и начинание, и както успя да плени всички с таланта си да пее и твори, така и да успее да ни накара да почувстваме вълшебството на този и нов талант!
    Успех Ронка!

    ОтговорИзтриване
  6. страхотна гостенка Лулу!Поздравявам ви и двете!

    ОтговорИзтриване
  7. Както винаги изрязни от всякъде :)))
    Удоволствие бе за мен да пийна сутрешното си кафенце с вас :)

    Поздрави и още много кафета :)))
    Ина

    ОтговорИзтриване
  8. Моите адмирации за енергията и уменията на две ЖЕНИ!!!
    И за мен е удоволствие да си пия кафето с вас!!!
    Благодаря на ЛУЛУ за запознанството с ВЕРОНИКА!Успешни дни и на двете!

    ОтговорИзтриване
  9. Ахааа, ето това гостуване е хубава изненада!
    Прекрасна торта и две талантливи, позитивни и интересни жени... Много харесвам блоговете и на двете, а събрани заедно...страхотна комбинация сте :)
    Сърдечни поздрави за теб Лулу и за невероятната ти гостенка :)

    ОтговорИзтриване
  10. Lulu, чудесно представяне на блога на Джинджър, за който не знаех, но ще следя с удоволствие. А това парче от снимката на преден план действа много слюнкоотделящо. Поздравления и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря на всички за милите думи и за топлото отношение ! :))
    А Лулу наистина е очарователна и много позитивна дама , с която нямам търпение да се запозная
    " на живо " . :))
    Между другото хич не се и правя , направо си го изядох това парче от раз. :)))))

    ОтговорИзтриване
  12. А можеше да почерпиш :)
    Поздравления и за двете ви, Руми и Вероника! Много сочна торта, (че и шоколадова), чудесни снимки и интересно представяне.Благодаря ви, удоволствие бе за мен да ви чета.
    Руми, пожелавам ти още много интересни гости и рецепти!
    Вероника, с удоволствие ще следя блога ти, очаквайки нови интересни рецепти (и не по-малко красиви снимки).
    Много усмивки :)))

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте и от мен :) Първо ще поздравя домакинята на този блог- Лулу за страхотния блог и невероятните снимки в него и не напоследно място за красивото малко момиченце, което е невероятен модел.
    Поздравявам те и за избора на гост. Вероника е един от най-талантливите хора, които познавам- и не говоря само в музиката, но и в кухнята. Тя има доста разчупени идеи дори и за най-традиционните неща и най-вече винаги крайният резултат е зашеметяващ. И въпреки, че тя е много скромна и е страшно самокритична, с тази твоя покана и показа, че не само ние приятелите и мислим, че е номер едно в кухнята, но е успяла да впечатли и напълно непознати, който са разглеждали блога й.
    Пожелавам ви много успехи и на двете, и най-вече още много и вкусни рецепти, по които да плакнем очи :)

    ОтговорИзтриване
  14. Разбрах аз, че нещо се заформя, но какво точно??? Изненадаааа...Много красива и талантлива гостенка си имаш! Поздравления за избора! Аз също харесвам блога й. Но интересни неща научих за нея точно тук. Благодаря за което!

    ОтговорИзтриване
  15. Ооо, искам да споделя, че съм напълно на същото мнение с Вероника! ^^ Каза точно каквото мислех!

    От друга страна много се притеснявах, Руми, съжалявам! Наистина имах моменти, в които нямах възможността да направя "онова, за което ме покани", но това беше, когато бях заета покрай университета. В последствие осъзнах, че съм отлагала не само заради работата, а и от страх и притеснение. От една страна, защото осъзнавах каква голяма чест е това за мен и не исках да се изложа, а от друга, защото летвата за мен е много високо вдигната и исках да оправдая своите, а и твоите очаквания. Пък си ме беше страх и от реакциите на другите.
    Но сега, виждайки "какво е", съм малко по-смела, а и нещата покрай моето гостуване напредват, така че се готви тази седмица да те изненадам. Ще ти пиша на и-мйела по някое време през седмицата, тъй че - следи! ;-)
    Много поздрави на теб, на момичетата... Рони, и за теб! Браво! Стискам ти палци и те поздравявам за куража! ;-) Аз съм следващата "под ножа"! :-Р

    ОтговорИзтриване
  16. Още веднъж благодаря на Вероника за това, че се съгласи да участва:)
    И да знаете - не хапя:)Критерии, ала бала, без такива оправдания:)

    ОтговорИзтриване
  17. Рони,прекрасна си!!!!! И тортата изглежда супер! Обичам те!!!!!!!!!! :)))))))))) Силвето :)

    ОтговорИзтриване
  18. Поздравления за гостенката, Lulu! И аз като гледах прасковките й, се вдъхнових да взема да ги направя като минат жегите, че отдавна се каня, а нейните на снимката - досущ като тези дето ги правехме с майка ми като бях малка. Поздравления на двете за прекарсните блогове и приятно творене!:)

    ОтговорИзтриване
  19. Поздравления за чудесният сайт с мноооого вкусни рецепти! Набелязах си някои кулинарни изкушения, а тази торта ще се пробва задължително.

    ОтговорИзтриване
  20. Lulu, Ginger, поздравявам ви за прекрасния дует!:) Май се превърна в традиция гостуването :) Тортата изглежда фантастично наистина. Мисля, че влиза в списъка ми to do;))

    ОтговорИзтриване
  21. Блогът ти е С-Т-Р-А-Х-О-Т-Е-Н! Попаднах на него по абсолютна случайност, но вече 3 часа не мога да се наканя да си легна и нямам волята! Не знам дали има опция за лично съобщение, затова оставям мислите си тук и сега; на този коментар. Виждам нещо наистина различно, нещо уникално, нещо истинско. Вероятно защото самата авторка е различна, уникална и истинска. И й пожелавам да продължава да бъде! Наистина нямам думи за това, което си създала! Носи изключителен заряд, страхотно настроение и много радост. Накара ме искрено да се усмихна... И още не мога да спра да ти разглеждам... изкуството :) Поздрави! Дано видиш коментара... :)

    ОтговорИзтриване
  22. Видях го Мо! Сърдечно благодаря за милите думи и за пожеланията! Благодаря и за това, че се отби, че остави коментар, който толкова ме зарадва, и че намери нещо интересно тук:)

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...