неделя, 1 декември 2019 г.

Декември

Декември. Най- уютният месец в годината. Обичам го, въпреки всичките реклами, кич, намаления, молове, истерия, лъскавост и фалшива приповдигнатост. Просто не го обичам заради тях. Допада ми магията на вечерите, в които правим нещо заедно, уж за украсата. Харесвам хаоса, на масата в хола и по всички бюра, където нещо съхне, оцветява се, изрязва се, шие се, нанизва се, рисува се или просто допълва всеобщата лудница. Обожавам мириса на греяното вино и пукането на огъня в камината, които неизменно придружават целия процес. Радвам се че Ина си идва. Радва ме и рошавата котка, която се търкаля като тюлен по пода или небрежно събаря всякакви неща, които могат да се търкалят. Най- вече го прави през нощта, но и това ми е забавно.  Обожавам меката светлина на лампичките, които принципно живеят целогодишно у нас, но сега са ми някак по- празнични.






През годините направих и публикувах какво ли не, че вече ми става трудно да измисля нещо кой знае колко по- иновативно.  Поради факта, че децата ни са вече големи, коледната ни украса стана доста по- семпла. Всъщност не ясно дали това се дължи на децата или на гореспоменатата котка, която е несъвместима с елха😂 Все пак ще се опитам да публикувам някоя и друга идея, но винаги може да надникнете и тук, където е събрано всичко на коледна тематика. Тази година съм на тема мечки. През лятото правихме малък ремонт в кухнята и сменихме корка, който стоеше на северната стена от старяите собственици. На негово място има черна стена за рисуване с тебешир, която е с магнитна мазилка.


Заедно с декември ми дойде и вдъхновението да взема да нарисувам нещо на нея. Голям кеф се оказа. Ламтичките закрепих с черни магнитчета.





1 коментар:

  1. На мен ми липсва твоя "хаос" през декември :)
    Радвам се, че го възобновяваш!

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...