Та връщайки се обратно на IIFYM първото, нещо с което се започва е смятането на дневния калориен прием и количеството на протеина. В момента съм в процес на сваляне и гравитирам около 1400 ккал дневно. При моето ежедневно физическо натоварване приемът на протеин ми е 2г на кг тегло, т.е 120г. Обърнати в калории е 120г Х 4ккал = 480ккал или приблизително 35% от дневния прием. Останалите са разпределени 35% въглехидрати (същия грамаж като протеина) и 30% мазнини. Мазнините имайте предвид, че са два пъти по- калорични от протеина и въглехидрата т.е по 8ккал на грам, вместо 4. Като грамаж при мен се падат около 50гр на ден. Ако тотално сте се изгубили в сметките може да ползвате този калкулатор. Или може да се свържете със специалист, който да ви помогне с изчисленията и да проследи как се справяте в началото, докато свикнете. Аз имам много добри лични впечатления от Юлиян Тодоров, който много ми помогна с постигането на много добри резултати миналата година. Може да прочетете повече в тази статия, която лично на мен ми беше много полезна. И така, вече две години, така и не можах да стигне до пиле или сьомга с ориз, но за сметка на това изядохме какви ли не адаптации със същите макронутриенти.
Тази рецепта е подходяща за хора, които искат да включат повече протеин и по- малко мазнини. Ако искате да я направите ВМНВ - може да заместите пуешкото месо с нещо по- мазно или да добавите повече мазнина и да елиминирате нахута. Когато съм ВМНВХ си я приготвям рецептата с по- мазно телешко или свинско мес. Ако следите Instagram профила ми, там от време на време публикувам дневните си менюта в сторитата и разказвам през колко време и как превключвам от един начин на хранене към друг.
Продукти за около 8-9 порции (защото никой не си готви само за него)
За рулото
- 1 кг пуешки гърди (аз си ги купувам от Лидл)
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 100 г крема сирене
- 5-6 кисели краставички
- 1 яйце
- 1 ч.л смлян кориандър
- кимион, черен пипер и сол
- 1с.л. зехтин
За соса
- 400г нахут от консерва
- 500г домати от буркан
- 1 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л балсамов оцет
- 1ч.л червен пипер
- 1 с.л зехтин
- Люта чушка по желание
Начин на приготвяне
За рулото
Смелете пилешките гърди с машинка за месо или в блендер. Нарежете лука и го задушете с подправките и чесъна в зехтина с мъничко вода. Добавете го към каймата заедно с яйцето и омесете добре с чисти ръце
Загрейте фурната на 200 градуса
Сложете хартия за печене в правоъгълна тава
Разстелете центъра по дължина на тавата 1/3 от каймата. Намажете с крема сирене и разпределете краставичките, нарязани на четвъртини.
Покрийте с останалата кайма и оформете на руло
Печете 30 минути във фурната, след което изключете и оставете още 10-15 да си "почине"
За соса
Нарежете лука и го задушете заедно с чесъна, лютата чушка и подправките
Добавете балсамовия оцет, отцедения нахут и доматите
Оставете да ври поне 20 минути
Нарежете рулото на филийки и сервирайте със соса.
Аз ям по 3 парчета, което е около 150г и 2-3 с.л сос Всичко общо около 250г. Калкулацията по- долу е за такава порция.
Много харесвам начина ти на изказване, Лулу:). Ей, така докато се забавлявам научавам толкова много неща. Радвам се на присъствието ти в блога и винаги се изненадвам приятно на публикациите ти тук. Много вкусно изглеждат рецептите и за рулото и за соса. Поздрави!
ОтговорИзтриванеnice
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение! Уикенда ще отделя време за тази рецепта.
ОтговорИзтриванеŚwietne zdjęcia. Przepisy wkrótce przetestuję.
ОтговорИзтриванеPozdrawiam :-)
Nice post with good information
ОтговорИзтриване
ОтговорИзтриванеNice post.Keep sharing. Thanks for sharing.
Впечатляващо! Продължавай да пишеш - правиш го чудесно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Вили
Good content. You write beautiful things.
ОтговорИзтриванеtaksi
mrbahis
sportsbet
mrbahis
hacklink
sportsbet
vbet
vbet
hacklink