понеделник, 25 ноември 2013 г.

30 дни до Коледа

Зън, зън, зън.... Ужасните коледни звънчета плахо се прокрадват. Къде в коледни снимки, къде в празнична украса на моловете. Аз работя в  един такъв МОЛ. Усещам ги тези неща:) Макар и навън да не е никак коледно, сградата са я пакетирали отвън и отвътре в стотици хиляди коледни лампички. Поне търговската му част. Тази с офисите все още е скучновата по своя бизнес си начин, което я кара да сивее още повече в сравнение с безбройните блещукащи светлинки. Но дори и тук се усеща плахият полъх на наближаващите хаос, еуфория, безогледно пазаруване и безсмислена истерия. Изготвят се списъците за картичките, прави се график за отпуската през почивните дни, резервират се ресторанти за коледни партита и т.н и т.н. и т.н. Въпреки цялото безумие, което настъпва на планетата покрай този празник, аз продължавам да си го харесвам. Не в частта с истерията с пазаруването, разбира се, но от към онази по- приятна страна, свързана с подготовката и това цялото семейство да украсяват къщата.  Има цял месец до тогава и аз възнамерявам да го посветя точно на това. Принципно идеята ми е всеки ден да публикувам по нещо - снимка, идея, рецепта или нещо друго, което ми хрумне до тогава. Част от рецептите ще са свързани с постите, друга част ще са по- празнични. Не всичко ще е коледно, но до колкото мога (не обещавам си сигурност) ще се опитам да има по нещо всеки ден. 



Нашите коледни чорапи са монтирани на камината. По традиция, всеки ден до Коледа оставяме нещо вътре. Сега събирам идеи с какво мога да ги пълня. Със сигурност не искам да слагаме пари, така че споделете, ако ви хрумва нещо оригинално. Само на сладки и бонбони няма да стане:) 





Малкото Джудже остана леко разочаровано, че сутринта нямаше нищо вътре, но му обяснихме, че Дядо ти Коледа още не може да се организира и има известно закъснение в доставката, което означава, че може би ще пристигне вечерта. 



Кимна разбиращо, но съм убедена, че не ми повярва:) Според мен от много време не вярва в Дядо Коледа, но много и харесва да поддържа илюзията. Сестра и беше много по- прагматична и от много малка заяви, че нямало такова нещо, ние сме купували всичко, но да продължаваме, защото така е по- интересно:)



13 коментара:

  1. Ех, че уютно и топло и празнично, Руми! Браво за кадрите!
    Иначе и аз имах подобни идеи и напъни за 25 дни, но като си гледам графика, дано успея поне елхата да си снимам!
    Поздрави и прегръдки!
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кадрите са прекрасни!
    Така умееш да "улавяш" светлината!
    И много пълен чорап за малкото джудже :)

    ОтговорИзтриване
  3. Руми много красиво джудженце, неможеш да откажеш на тази усмивка :) Много е пораснала Марти :) Ще следя с интерес проекта , много обичам стилът ти, уюта и хармонията, които предаваш чрез кадрите си :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ще следим с нетърпение Руми идеите ти :), които винаги са много оригинални!

    ОтговорИзтриване
  5. В очакване съм!!!
    Надявах се аз да черпя идеи за пълнене на чорапи от теб;)

    ОтговорИзтриване
  6. За чорапчетата предлагам всеки ден листче с късметче или пожелание:) Бързо, лесно, радва децата - поне моите. Освен всички други изненадки разбира се:)

    ОтговорИзтриване
  7. Руми, това с чорапчетата продължаваме да го практикуваме още и у дома, макар дъщерята вече да е на 22, а кандидат-зетя на 26, но за "децата" слагаме всеки ден по нещо. Различнато е, че ние почваме от 1 декевмри. Наистина е трудно и се изчерпва човек от към идеи, но тази на Траяна допадна и на мен.

    ОтговорИзтриване
  8. У нас има един чорап - основно за малката, но досега минавахме все на сладкиши...И на мен ми хареса идеята на Траяна и ще я приложа на практика, въпреки че аз направих и друго - от един магазин за украса си накупих разни дреболии - кристални топки с дядо Коледовци, мини ангелчета и прочие и смятам и от тях да слагам по едно в чорапа.
    Руми, да те попитам откъде е този балон с кош и очарователен лос?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Арт Декор. Има ги в три размера. Снощи си купих и другите два. Аз си го взех от мола на Стамболийски. Цените в зависимост от размера са 8,10 и 12 лева. Много са симпатични:)

      Изтриване
  9. Da,ne e zadulzitelno iznenadkite v chorapchetata da s a predmetni,v ednoto moze -"pomagane pri domashnite" ;razhodka v parka ,za nedelja -pravene na kurabiiki zaedno ,vaucher za taka ili inache planuvanoto poseshtenie na detski koncert ;pazaruvane samo za "girls",no moze i malki sladki predmeti-malka shnolka za kosa,njakoi"pozabraven" spomen,knizle,privljaklo vnimanieto ni v blizkata knizarnica .Shte ochakvam s neturpenie kakvi iznenadi shte ima:) Stella

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...