петък, 29 ноември 2013 г.

26: Светещо дръвче

Не съм любител на изкуствените елхи. Харесвам миризмата на истинския бор и това е. Купуваме си такива в саксия и после си ги засаждаме. Не всяка година се хващат, но пак е по- добре. Това, разбира се, носи и своите неудобства. Естествените елхички не понасят топлината в стаята и игличките им бързо окапват. Това е една от причините да ги купуваме едва няколко дни преди Коледа. Разбира се не пречи през останалото време да си измислям други варианти за създаване на настроение. За тази година набелязах две опции. Днес е първата и доста по- лесната за изпълнение. За другата ще ми трябва помощта на Мъжът на Лулу:)

Не откривам топлата вода и идеята далеч не е моя, но е толкова просто и ефектно, че все пак ще го споделя и аз:) Не толкова с идеята да ми връчите медал на оригиналност, а по- скоро да демонстрирам колко е елементарно.


Материалите са подходяща ваза, камъчета, топчета или каквото и да било там, с което да може да я напълните, отрязани не много разклонени клони, латекс, коледни лампички, сладки и играчки за украса, бяло- червен конец (усукан като за мартенички) и сребърен прашец.



Боядисайте клоните с латекс. С пръскачка става най- добре. Докато са още влажни ги поръсете със сребристия прашец.  Продава се в Джъмбо. Оставете ги да изсъхнат и ги подредете във вазата, като около тях насипете камъчетата или топчетата. Става и без тях, но вазата е нестабилна и ако е стъклена, рискувате да се разделите с нея.


Украсете със сладките, играчките и лампичките. Може да ползвате за украса и самите формички за сладки. Тази година в Бриколаж имаше лампички на батерии. Много е удобно за украсата, защото може да сложите вазата на масата, без да се налага да включвате кабел в контакта.


Може да използвате повода да боядисате и някоя и друга шишарка в бяло. Стават страхотна зимна декорация и в последствие може да си направите свещник или венец от тях.





4 коментара:

  1. Вълшебство ...
    Моите комплименти, Руми,
    за креативността и уменията ти да създаваш топъл семеен уют и празнична красота!

    ОтговорИзтриване
  2. Много нежно, ефирно и уютно предложение. Е, ненадмината си. Благодаря за идейката! Надя

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...