петък, 2 януари 2015 г.

Вместо равносметка и обещания

Времето е измислено от хората и началото на годината според нечий календар не е съществен фактор за съдбата. По този повод отбягвам да изсипвам надежди за бъдещето, само защото е станало 1 януари. Не обичам и обещанията и заричанията. Никога не се спазват. Не обичам особено и равносметките - няма смисъл да се обръщаш назад. Взимаш си поуките и продължаваш напред.  В началото на тази година си харесах думи под които искам тя да протече. Бяха KEEP GOING. Профучах през годината точно по този начин. Методично и систематично, стараейки се да не влагам особено емоции във второстепенни неща, хорски проблеми и откровена глупост. Това е нещо ново за мен и определено го смятам за едно от важните неща, които научих. Беше странна и трудна година. С хиляди малки проблеми, политическа и икономическа нестабилност. Отразиха ми се. Беше година изпълнена с прекалено много рутина и това със сигурност е нещо, което ми се иска да избегна през следващата. Ако мога пак да си избера дума, то ще бъде НАУЧАВАЙ. Колкото и добре да се учи чрез негативния опит, бих предпочела нещата да се дължат на чиста любознателност и лични амбиция. Нали, така, ако някак си може, ммм:) Благодаря предварително! Сред нещата, които със сигурност ми се иска да правя повече е срещата с планините. Не за ски (което така и така го практикувам), а просто за разходки и среща с приятели. Пристрастяващо е. Както казах не разчитам на календара, за да променям нещо в живота си. Започвам го когато и както дойде. Така посрещнахме новата и изпратихме старата година. Под звездите на Родопите и в семейния уют пред камината Беше страхотна седмица. И страхотна година. По своему:) Следващата и по- добре!


Благодаря на М и К. Пак и отново:)



































Обратно в София ни посрещна сняг.


И прекрасна спокойна новогодишна вечер.


За първа година празнувахме без Ина и понеже традициите ни не са това, което бяха, се спряхме на нетрадиционо и доста интернационално меню. 


Част от идеите са си мои, но основните  са от Good food, с което се сдобих на една бензиностанция на връщане от Родопите: Цвекло с пушена сьомга, сметана и хрян (руска кухня), говеждо чили с царевичен хляб (южноамериканска), баница  късмети (нашенска, от село:), торта Павлова с джинджифил и ананс (да речем интернационална), прекрасно овче сирене на Кърнаре и също толкова прелестно вино Малина и Мерло на изба Трастена. С две думи - манджа с грозде. Единствено не се разбрахме дали да слагаме магданоз или кориандър на основното. Компромисно, фигурираше в две купички на масата.


Успешна година и звездна година!







19 коментара:

  1. Честита 2015! Благодаря за прекрасните снимки, за миг бях с вас там, в красивите Родопи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Нова година, Руми. Да ти е изпълнено всяко кътче в душата с много красота, вдъхновение и удовлетворение. Децата да те радват и само да се гордееш с тях. А приятелите, ах, приятелите ... те си остават най-ценното нещо на света! Да ти е винаги пълна къщата с приятели, ей това ти пожелавам от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. Руми, права си, че времето е измислено от хората, но това е дсамо на повърхността. Не случайно това понятие е обект на изследване от физиката, поезията, религията, философията...Самото съществуване на света е датирано, календарите от векове наред се опитват да измерят, да сложат в рамка съществуването на човечеството. Отделно енергията, която се влага от милиони хора по света в даден момент генерира вибрации, които вярваме или не, но до някаква степен предопределят някаква насока, начало, ако щеш броене от даден момент...Както и да е, отплеснах се и аз, но се опитвах да разбера твоята по своему нестандартна гледна точка. Аз също не обичам да правя нещо само защото...(еди какво си) или само защото...(всички така правят), но обожавам Нова Година, някак наистина все едно усещам историята преди...по време...и след нас...
    Дали с равносметка и обещания или без, всеки със своята философия за нещата от живота, но при всички случай ще си позволя въпреки усещанията ти да ти честитя Навятя 2015 Година и да ти пожелая да сте здрави вкъщи, а ти да си все така търсеща нещо различно, нестандартно и интересно и да продължаваш да ни радваш с изумителните си фотографски умения и развлекателния си изказ!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Нова Година, Руми. Желая ти от все сърце да избягаш от рутината и да се потопиш в нови и нови неща. Това ни кара да се чувстваме живи и истински щастливи, си мисля аз.
    А звездното небе ме остави без думи - подобни гледки и преживявания зачеркват с лека ръка ежедневните битовизми и проблеми.
    До нови срещи в твоето прекрасно местенце.

    ОтговорИзтриване
  5. Честита да е, Руми! Пожелавам всички от семейството ви да сте здрави, щастливи и вдъхновени!
    Много точно си спази миналогодишните Думи, а новата е още по-силна!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита нова година, Руми! С пожелание за здраве и усмивки! За една по- красива и вдъхновяваща година!

    ОтговорИзтриване
  7. Да ... НАУЧАВАЙ е добър избор на дума! Така и ние ще научим нещо от теб :)
    Прекрасно е звездното небе!
    Честита Нова година!

    ОтговорИзтриване
  8. Честита 2015! Благодаря за споделената красота и да бъде все така в теб и с теб!

    ОтговорИзтриване
  9. страхотни снимки, чнг да ни е честита, плодородна и ползотворна!

    ОтговорИзтриване
  10. Много е красиво, Лулу! Родопа планина е една от любимите ми дестинации...Там сякаш попадаш в един друг свят и снимките ти чудесно пресъздават това. Луксът и повърхностните неща нямат място там, природата е свършила чудеса, достатъчно е само човек да отвори сърцето си, за да ги види. Небето, което си снимала е омагьосващо, виждала съм ги тези толкова много звезди, жалко, че не мога да снимам, като теб:), но съм ги запазила в сърцето си. Благодаря ти за тази публикация! Честита Нова 2015 година, здраве и щастие ви желая, нека е изпълнена с все такива незабравими мигове! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. За много години, Руми! Здраве, щастие и безброй усмивки на теб и семейството пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Руми, за много години! Да е успешна и пълна със звезди и нови неща!
    Благодаря ти за прекрасните снимки (и съвета :))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. ... с пожелания за мир и благоденствие! Бъди здрава и себе си, Лу! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Честита да е,Руми! И завидях за разходката в планината:) Страхотни снимки (но ти си знаеш:)

    ОтговорИзтриване
  15. Тази година съм решила да бъда любезна и да пиша коментари под всичко, което ме въодушевява, вдъхновява и ми вдъхва желание за живот и вълшебства.... Благодаря за материала, прекрасен, прекрасен начин да се разкраси и оживи следобеда ми :)

    ОтговорИзтриване
  16. Велико! Изгубих ума и дума! Да си пожелаем една страхотна 2015 година, изпълнена с много красиви мигове, доброта, верни приятели и усмивки!

    Надето

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...