четвъртък, 21 юли 2011 г.

Сън в лятна нощ

Не съм убедена, че ще ме познаете точно в момента. То и аз не мога да се позная, ама си се оправдавам, че при моето раздвоение на личността е нормално:) Днес вечерта се чух с децата. Мисля, че са добре, но всъщност най- хубавото е че нямам съвсем ясна идея какво правят при баба си:) Може би щях да страдам от угризение на съвестта при мисълта, каква ужасна майка съм, ако всъщност не ми беше толкова хубаво. Ключовият фактор е че те всъщност са много щастливи, а на мен ще ми се върне тъпкано на есен:) Така, че сега ако искате може да ме замеряте с камъни, за тези еретични мисли, но това е само, ако успеете да ме измъкнете от фитнеса/СПА центъра/басейна/козметични салони:) Но то и това е само, ако изобщо успеете да ме хванете между някое пътуване/екскурзия/тимбилдинг:) Абе с две думи - живея си живота и чак почнах да си завиждам.

При тези обстоятелства и сами може да предположите, че храната е силно ограничена и се свежда основно до някой друг домашен сладолед или нещо тип fast food, което при мен означава печена сьомга или някаква салата.


Тази е от сложните, т.е включва запечено козе сирене с мед и орехи, ананас и рукола. Истината е, че в повечето случаи е просто домати с разновидност на сирене и босилек, който успешно вирее в някаква саксия:)
Май ще почна да го харесвам този сезон, нищо че на есен ще ми се върне:)


Положението наистина е драматично:) Купих си нов обектив. Ако знаете само от кога мечтая за него... И снимах само два пъти за почти месец:)))


Багажът ми стои неразопакован в коридора. То за какво ли да го разопаковам, като от два месеца през има няма 3-4 дни и го опаковам обратно. Вадя само нещата за пране. Имаше една огромна купчина от изпрани и негладени дрехи, която се беше акумулирала за това време. Проблемът е, че ако се опиташ да измъкнеш нещо от долу и рискуваш всичко да се срути и да те затисне. На мъжът ми накрая май му писна... Беше я изгладил, докато аз бях на тимбилдинг. Срааааааааам! Пък може и да не ме е толкова срам:)

Да живее миялната и автоматичната прахосмукачка, защото без тях наистина щеше да е много грозна гледка:)
Прахосмукачката май е единственото нещо, за което си говорим с мъжа ми. На връщане от работа, залагаме дали  е стигнала до зареждачката или се е е заклещила някъде и е умряла. След това си мълчим. Ама не от онзи тип неловко мълчание, дето искаш да кажеш нещо, но не знаеш какво. Мълчим си щастливо:) Вие мълчали ли сте си с някой,  не защото нямате какво да си кажете, а просто защото не искате? Много е хубаво. Ще ми се върне на есен, не знам дали споменах:)

Ще си прибера диванетата и единственото спокойно място, отново ще бъде само тоалетната. Но и там само за малко е спокойно:)

Голямата ще е 7-ми клас ... Малката даже нямам идея какво точно ще я правя:)



Салата с рукола, козе сирене и карамелизиран ананас

150 гр. френско козе сирене
50 гр орехи
1 с.л мед
2 шайби ананас (от консерва)
Рукола

За дресинга
1 ч.л мед
1 с.л. малинов оцет или в краен случай балсамов оцет
1 ч.л сироп от ананас
сол
зехтин


Сиренето се слага върху хартия за печене, намазва се с мед и се поръсва с орехи. Около него се нареждат шайбите ананас Пече се на 220 градуса за 5 минути.
Продуктите за дресинга се разбъркват хубаво, до получаване на хомогенна смес. Руколата се подрежда в чиния, залива се с дресинга, като по желание могат да се сложат и няколко стафидки или друг сух плод. Отгоре се подреждат съвсем леко охладените, но още топли шайбите ананас и сиренето.


Следващата рецепта мисля да е още по- деградираща:) Най- много за една сангрия да ми стигнат силите:)

СЪРДЕЧНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ, КОИТО МИ ОСТАВИХТЕ НАГРАДИ!!!
Винаги ги отбелязвам и много ме радват, но аз рядко пускам съответните постинги, защото се превръща в нещо като спам. Все пак в следващата публикация мисля да се реванширам, макар че както обикновено ще си е по мой начин. Нали знаете, че аз рядко спазвам правила:)

21 коментара:

  1. Лулу, ти убедена ли си, че тоалетната е едно спокойно място? Искаш да кажеш, че никой не ти чука, тропа, и да щрака осветлението, все едно е Нова година?!?
    Аз обичам такова взаимно мълчание. Ама много разтоварващо ми действа.
    И сирене обичам, печено, но рукола така и обикнах. Но много обичам да ти гледам снимките.
    Пускай по-често!

    ОтговорИзтриване
  2. Ебе Пепчо, права си за тоалетната, но тук говорим за сравнение:) Нали знаеш - от няколко злини, избираш най- малката:)

    ОтговорИзтриване
  3. :))) Руми, рецептата е великолепна, обожавам това козе сирене във всякакви вариации с нещо сладко, разбира се :) Снимките са великолепни, а ... за децата ... малко ти завиждам, ама малко :)) Повече ти завиждам (благородно де) за динамиката и че намираш малко време за себеси, това често ми липсва. Но това при теб е напълно заслужена глъдка въздух!
    За мълчанието ... обожавам тези моменти ... блаженство:)

    ОтговорИзтриване
  4. Лулу, страхотна си! :) Толкова познато ми звучи (без частта с багажа) - само дето моята щерка е една и не е при баба си... все още :D.
    Честит ти нов обектив! Не знам дали са с него снимките, но са страхотни! А и салатата ми е много по сърце :)

    ОтговорИзтриване
  5. Добре, че си си намерила половинката. С която спокойно и щастливо да си мълчите. Какво по-добре от това. И дрехите ти пере. Още по-голямо щастие. Абе щастливка си си ти, и такива хубави кадри вадиш с новия :)
    Поздрави и не унивай, стягай куфарите наобратно :)

    ОтговорИзтриване
  6. Руми, наслаждавай се максимално докато можеш, щото после, както казва Пепи те даже и в тоалетната по вратата "чукат, тропат, и щракат осветлението, все едно е Нова година" и правят още какво ли не - поне у нас е така :))
    И аз съм си мълчала щастливо с някой, използвам го за възстановяване на нервната система след беснеенето на два урагана маскирани, като невръстни деца :))
    А салатата е право в десятката, много обичам такова сиренце с орехи и мед, обожавам рукола и предложението ми звучи фантастично!
    Сърдечен поздрав и приятен релакс :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много ме развесели, Лулу :-) И снимките ме заредиха положително! Салата ме изкуши! Това е направо един "искрено и лично" пост, с кулинарен привкус, артистична визия и хумуристична нотка :-) Страхотно!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Хаха, миналата седмица децата бяха на море с баба си и дядо си и аз през цялото време си мислех колко ми е хубаво и спокойно и през цялото време изпитвах ужасна вина за тези си чувства. Твоята публикация малко ме успокои, че не съм ужасната майка, която си представях, че съм. И без това на мен ще ми е само онази седмица спокойствието. Както и да е, усмихваш ме широко. И чакам с нетърпение публикациите ти. Готвенето съм го зарязала да чака по-добри(разбирай по-хладни) времена, но това не ми пречи да се наслаждавам и на хубавите снимки, и на настроението тук. Желая ти едно наистина прекрасно лято!

    ОтговорИзтриване
  9. Лулу, получило се е е като "искрено и лично"
    И куфарите изобщо не ги разопаковай!
    Живей си "твоя" живот, защото това е част от живота!
    А "диванетата" да са ти живи и здрави се да се кефят на техния!
    Страхотна салата и едно щуро лято с новия обектив!
    И на есен, ти си знаеш, чакам много снимки!

    ОтговорИзтриване
  10. Че,кой човек с деца и родители които не са в обсега на около 2 блока не би те разбрал!Такова нещо не му се случва много често!За пръв път когато аз останах без децата цял ден бях като зашеметена ,чак не можех да се организирам....
    Наслаждавай се на тези моменти без да си мислиш за на есен!А за рецептата мисля тия дни да я пробвам-имайки в предвид че в нея са включени всички мои любими продукти - не се съмнявам в страхотният и вкус.

    ОтговорИзтриване
  11. Руми наслаждавай се с душа и тяло на тези моменти! Дечковците винаги се чувстват добре при баба на село, така че няма какво да ти се връща :-) Рецептата е супер, снимките също а програмата ти е най-супер от всичко :-) Много усмивки и положителни емоции ти пожелавам !

    ОтговорИзтриване
  12. Wonderful, wonderful photos as always, but the one with yellow leaf is awesome!

    ОтговорИзтриване
  13. Lulu,всички явно те разбираме ПРЕКРАСНО,а поста ти има най-Правилното заглавие!Много ми хареса!Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  14. Хубаво лято, Lulu! Накефи се, пък наесен - каквото-такова. Те явно и децата си изкарват добре, така че как може от това да излезе нещо лошо.

    Много хубава рецепта. Подобна салата съм хапвала само навън, но защо пък да не си я спретна у дома някой ден. Благодаря ти за идеята. Поздрави и приятни пътешествия!

    ОтговорИзтриване
  15. Лулу, твоите публикации винаги ме разсмиват. Много са забавни.
    Признавам, че ти завиждам лекичко. И за обектива (честито!), и за бабината градина.
    Ние си мълчахме щастливо само 1 седмица, докато "детенцето" (за 8 кл.) беше на бабин лагер.
    Жалко, че няма втора смяна този лагер. Моите родители са работещи баба и дядо.
    Наслаждавай се на мълчанието и спокойствието без угризения.

    ОтговорИзтриване
  16. Това е едно от най-вкусните неща на света.Срахотни снимки,страхотна прелест!

    ОтговорИзтриване
  17. Лулу, честито и за обектива и за обзелото те спокойствие, и честно казано леко завидях, моите баби са софиянки, което автоматично оставя диванетата в СФ за ваканциите :( Рецаптата и снимките са умопомрачително изкушаващи!

    ОтговорИзтриване
  18. Ех благодаря ви много! Най- вече за това, че не заклеймихте веднага за безотговорна майка, дето си е зарязала хлапетата:)
    Ваня, тя нашата баба е софийска, ама сме я заточили на вилата задено с цялата челяд - моята и на брат ми:)

    ОтговорИзтриване
  19. Май само аз съм луда, дето най-ми е било добре детето да си е до мен...лошото е, че и сега продължавам да го искам, а дъщерята наесен ще навърши 20....Може би защото е едничка никога не ме е натоварвала толкова, че да искам да си "почина" от нея...Виж от домакинстването - с удоволствие, затова тайничко ти завидях за купона и пътуванията...
    Салатката си е ок, само руколата ще пропусна:)
    Весела/нещо профила ми се прецака в Гугъла/

    ОтговорИзтриване
  20. Ех, радвам се , че намираш време за почивка!
    Това за теб е.... направо постижение :)))
    Поздрави на децата (като ги чуеш) и хубаво лято Лулу!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Много ви благодаря за тази невероятна рецепта,която ни показвате.Вижда сече всичко е идеално сготвено при правилните температури,понеже е крехко и сочно, подправено с малко зеленчуци, все едно е излезнала порции от скъп ресторант,поздравления.В моето меню имаме нужда да подновим някои домашни специалитети както им казвам.Много е трудно всеки ден да измисляш по нещо ново за семейството си. Поздравления за това, че не спирате да пътувате, това е истинският живот за мен.Пожелавам ви още много дестинации да ви застанат в краката.

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...