Не се заблуждавайте от заглавието, няма да пиша по някоя злободневна тема! Ще си останем на кулинарна тематика с една много простичка, лесна и невероятно вкусна рецепта.
Всъщност Мизерията е партизанското име на едно заведение (ако изобщо може да го наречем така:)))
Ясно осъзнавам, че рецептите, които обикновено публикувам, не винаги са за всеки вкус. Понякога са трудно изпълними, а понякога използвам продукти, които част от аудиторията даже не е чувала. Не се заблуждавайте, че у нас ядем само такива странни или възвишени неща. Мусаката и кьопоолуто са си на почит и уважение, на на вас едва ли ще ви е много интересно да четете такива рецепти.
И за да ви илюстрирам по- нагледно, че нищо земно не ми е чуждо, ще ви споделя как някои индивиди успяха да ме заведат на обяд във въпросната ...Мизерия...
Може би да започнем по ред на номерата.
Местонахождение: Позиционирали са заведението на удобно и достъпно място в елитен квартал, като сградата и интериора са добре обмислени, така че да пасват изцяло на вкуса на редовната аудитория. С две думи - един трафопост до гараж Земляне:) Както казвам гараж, разбирайте, че е на самият вход за автобусите.
Посетители: свеждат се до редовния контингент от автомонтьори и шофьори. Нищо лошо, но когато имаш подобна професия, работното облекло е задължително, а машинното масло, намазано до ушите е част от ежедневието:)
Обстановка и обзавеждане: Както казах, обстановката пасва идеално на посетителите и заведението е обзаведено с "кокетни" масички изостанали от соцреалистическите заводски столове:) Ако не се сещате, става въпрос за онези с плот от едропресована плоскост с метални крачета. Отгоре са застлани с покривки на каренца. Всъщност били са някога, но от тогава е изтекло доста време, петната и дупките от цигари са станали толкова много, че отгоре се е наложило да заковат балатум:) Столчетата също не са за пренебрегване. Те са като едно време в училище, само дето са доста изпочупени.
Обслужването: направо ви оставя без дъх! Подреждате се на стройна стегната опашка, взимате си пластмасова табличка, но която вече не и личи цвета, обзавеждате се с пластмасово панерче за хляб и чинно изчаквате да ви дойде реда на гишето. Там ви очаква менюто, написано на ръка с има - няма 2-3 правописни грешки. Храната, която сте си поръчали се сервира в пъстра, весела смесица от пластмасови китайски чинийки и метални купички от едно време. Като съвестен посетител, след като се наядете, имате честта да си отсервирате масата на посочения за целта шублер:)
Озвучение: Ако сте жена, ще се насладите на бодрите подсвирквания на всички служители на автопарка:) Моля ви проявете разбиране! Най- вероятно сте единствената жена през последния месец, която се осмелява да стъпи там:)
Храната: След всичко описано до тук, мислех да пропусна тази част:) С известно притеснение си избърсах столчето и се полях с разтвор за дезинфекциране. Щях да запазя състояние на пълен покой и минимум излишни движения, ако един от колегите, които ме завлякаха там не каза че се познава със собственика. След като имах възможността да посетя кухнята с радост установих, че изглежда прилично чисто и подредено и очакванията, да бъда изядена от странни твари не се оправдаха. В крайна сметка се престраших да изям един боб със салата и крем карамел. Ако искайте ми вярвайте, но никога през живота си не бях яла толкова вкусен боб и такъв невероятен крем карамел! Не съм сигурна, че ще отида пак там, но във всеки случай не пропускам възможност да си поръчам храна за офиса :) А този крем- карамел просто го сънувам:)
Рецепта за боб няма да ви дам, а и мисля че всички се справяте с крем карамела:) За сметка на това ще пусна едни пилешки бутчета, по много лесна и вкусна рецепта.
Печени пилешки бутчета в марината
Продукти:
10 долни пилешки бутчета и крилца (все пак зависи и от размера)
80 мл. кетчуп (около 10 с.л)
80 мл сос за барбекю - аз ползвам с аромат на пушек
50 мл. едрозърнеста горчица
20 мл. балсамов оцет
4-5 с.л мед
черен пипер, сол на вкус
Разбъркайте всички съставки в купа и намажете мосото добре с ръце. Оставете го да се маринова няколко часа. Подредете в тавичка върху хартия за печене.
Разпределете маринатата от купата върху всяко парче месо.
Печете около 1-1,5 часа на 180 градуса, като в началото покриете с алуминиево фолио. Стават много вкусни, а и определено попадат в категорията на лесните рецепти.
E, как го описа (само както ти си можеш де) та все едно аз съм била. Казваш вкусно беше? :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни! Мятам ги при първа възможност (време за готвене де) Не съм пекла пилешко поне 5 дни :)
ОтговорИзтриванеThis is one of the most beautiful blogs I follow.
ОтговорИзтриванеYour photos leave me breathless. Greetings from Zagreb.
Хехе, разсмя ме Луис! Еми има такива трафопостове, гаражи, но ако готвят читави хора там, всичко е наред. Пък и работниците не искат бели покривки, а само топла храна :)
ОтговорИзтриванеХубави бутчета и аз имам една рецепта за нещо подобно и много ги харесвам :)
Лека и уютна вечер :)
Ellerinize sağlık. Çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılarımla.
Lulu.. this looks fabulous!! what an interesting name for a restaurant!!
ОтговорИзтриванеПрекрасно разказана история :))), а рецептата - подозирам, че доста ще експлоатирам) :)))
ОтговорИзтриванеОх, с тези хррррррупкави бутчета ми бръкна в жива рана!!! Мариновах и аз едни такива и само поръчах " Мушни ги във фурната и нагласи таймера на 1 час". Да, ама някой ги оставил във фурната добре завити с фолиото, та ядохме варени на фурна бутчета и сега жално подсмърчам на твоите хрррррупкавки, печнки...Ех, мъка,мъка...All the best!
ОтговорИзтриванеРазвесели ме ,обикновено по такива места се готви вкусно..
ОтговорИзтриванеБутчетата са много апетитни
Eee, сега, не може всичко да е фюжън и гурме:-))Обикновено на тези места сме най-гладни и ни се струва най-вкусно. А пък и човек не е обременен с мисълта дали цената и качеството отговарят на предлаганото. За едно заведение според мен, най-важното е дали отговаря на концепцията си.
ОтговорИзтриванеОтдавна не сме консумирали пиле, след тези бутчета се замислям ;-))
Печени бутчета употребявам и унищожавам с всякакви подправки. Много бързо и лесно се приготвят и търпят много комбинации.
ОтговорИзтриванеХайде,да се втурнем ,партизански изгладнели, на бутчетатаааа!А защо и работниците да не обичат нещо по-така?Хубав ден,с бутчета,или без!!!
ОтговорИзтриванеРазказът ти ме развесели. Напомни ми как преди години колеги ме замъкнаха в едно заведение зад една бензиностанция по магистралата, което посещаваха само тираджии, но като хапнах от манджата, още я помня. Оказа се турска кухня. Нещата, като и хората, не винаги се познават по дрехите.
ОтговорИзтриванеВкусна рецепта за пиле предлагаш. Ще я имам предвид. Поздрави!
Това е любимата ми твоя публикация ! :)) Харесва ми колко автентично си пресъздала атмосферата, в която мен ако питаш, пак има някакъв чар . :))
ОтговорИзтриванеМесцето няма какво да го коментирам, то си изглежда достатъчно вкусно и снимките казват всичко! :)))
Лулу, искрено ме разсмя с тази публикация.
ОтговорИзтриванеА бутчетата са вкусни, правя подобни, но без соса, ще пробвам и така.
Хихиххи, това ми напомни за случката, когато за първи път се престраших да ям в стола (точно стол си е :))) горе на Алеко. И точно боб чорба с някаква много странна смесица от чесън, оцет и бог знае още какво имаше, + крем карамел ядох :)))
ОтговорИзтриванеПиленцата са приказни, но ти си знаеш :))
Развесели ме, Лулу :-) Толкова живописно си пресъздала атмосферата, че все едно съм била вече там :-) А пилешкото изглежда божествено!
ОтговорИзтриванеНапомни ми за едно подобно култово "Весело кебапче" :) в родния град, с най-вкусната агнешка чорба, което почти не пропускаме да посетим при редките пътувания до там.
ОтговорИзтриванеХвърли ме в размисъл-крилце или кълка? :)))
Лулу, невероятно описание! Но май точно в такива непретенциозни заведения се хапват най-вкусните манджи :) Пилето изглежда много примамливо, да се зачуди човек кое да си вземе - крилце или кълка :D.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Хехе, Лулу :) Чувала съм за това място :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно пиленце си приготвила :)
Una squisita marinata...sapore sublime, grazie per questa ricetta♥ mi piace molto ! ciao
ОтговорИзтриванеИмах чувството че аз съм ти, тоест че аз си избърсвам столчето преди да седна в такъв вид заведение.
ОтговорИзтриванеВсе едно бях заедно с теб на масата, само дето нямам и идея колко вкусни са били гозбите.
Пиленцето изглежда много апетитно.
nice
ОтговорИзтриване