Край на лирическото отклонение:) Връщам се на основната тема.
Къде изчезна...? Това не е цитат от новата реклама на Нестле и не става въпрос за млякото:) Това е въпросът, който ми задават повечето познати, когато случайно успеят да ме мернат в Скайп. Ами тук съм си! Всъщност при мен нищо не се е променило:) Подозирам, че проблемът се крие във факта, че не използвам социални мрежи, а в Скайп влизам веднъж на две седмици:) Сори, ама това с Facebook, ми се струва някаква времетрепачка, пък аз нямам чак толкова много време:) От друга страна си отговарям редовно на мейа, а телефона е непрекъснато с мен (друг е въпросът, че през уикендите го зарязвам на произволни места и не го чувам). Странно, но малко хора все още се сещат, че могат да си говорят и по този начин. Изведнъж се замислих, че чатовете и социалните мрежи изместиха реалната комуникация с реални хора. Въпрос на избор и време, както се казва:) Предпочитам да излезна с домочадието някъде на разходка на село, от колкото да отглеждам ферма във Фейса:)
Днешната рецепта от една страна е простичка и бърза, а от друга страна е точно от типа фермерски:) Предложението ми е за пълнени домати с булгур
Не бях пускала хвърчило от дете:) Всъщност това начинание съм го правила един единствен път през живота си:) Преди около година ни подариха хвърчило и в продължение на повече от 365 дни го търкаляхме на задното стъкло на колата, с надежда да го пуснем. Преди две седмици, най после настъпи заветния миг!
Времето беше слънчево и ветровито - перфектно за такова мероприятие:)
Яздихме коне
Гушкахме малки кученца
Някакви дребосъци се въргаляха като топчета в изсъхналата трева:)
Някои родители се въргаляха по същата трева в снимане на овце:)
И разбира се пуснахме прословутото хвърчило:)
Чистият въздух отваря апетита, както знаете:) Тези неща могат елегантно да бъдат уредени с едно импровизирано барбекю:)
В момента са пости и ще спестя наденицата в днешната рецепта, но ако не спазвате тази традиция, може да я добавите към основните съставки:)
Продукти
200 гр булгур (една голяма чаена чаша)
300 мл зеленчуков бульон
4 - 5 големи домата
1 глава лук
1 скилидка чесън
100 гр грах
черен пипер, червен пипер, риган, сол
зехтин
по желание наденица нарязана на ситни кубчета
Горната част на доматите се отрязва, като капаче. Вътрешността се издълбава и се запазва.
Булгурът се почиства и се измива. В дълбок тиган се сгорещява малко зехтин и съвсем за кратко се запържва лукът, нарязан на дребно. Добавя се измития и отцеден булгур. Бърка се непрекъснато около минута. Добавя се вътрешността на доматите, скилидките чесън, граха, подправките и зеленчуковия бульон. Захлупвате и оставяте на слаб огън докато течността изври. Оставяте да се охлади, след което пълните доматите. Печете на 170 градуса около 20-30 минути.
Търпи страшно много адаптации. Може да ползвате марокански кускус, вместо булгур или да добавите друг вид зеленчуци по избор - броколи, тиквички, моркови ... Ако сте любител на пикантните вкусове, разнообразете с малко лют пипер. У нас зелените подправки старателно се избутват по ръба на чиниите, но ако вашия случай на е такъв смело нарежете на ситно копър, магданоз или кориандър:)
Лулу, чудесна разходка и рецепта. Както винаги фотографиите ти са на ниво. Поздравления и за участието в новия брой на БАКХУС, който за мое най-огромно съжаление, вече е изчерпан в реп-а до офиса.
ОтговорИзтриванеЛулу, първо поздравления за поместването на твоя блог на страниците на "Бакхус", напълно заслужено!
ОтговорИзтриванеЗабелязала съм, че често правите фото-разходки сред природата. Отново страхотни снимки и чудесно ястие (обожавам пълнени домати)!
Ваня, Кали, благодаря!
ОтговорИзтриванеБакхус и аз трудно го намерих. Чак на третия РЕП:)
Кали, да ти кажа, ние по- скоро често се разхождаме, а снимките са като страничен ефект, от факта че никога не тръгвам без апарата:)
Лулу и аз си мечтая за хвърчила, лошото е чук при мен във момента е студено и дъждовно и хич не е за хвърчила :(
ОтговорИзтриванеЧудесно!
ОтговорИзтриванеУсетих всички настроения от уикенда ви, чрез тази публикация и снимки! Много приятно!
Поздравления за Бакхус!
Поздравления за участието в Бакхус! Рецептата и публикацията ми идват много на място. :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам за Бакхус Lulu! Прекрасна почивка сте направили, заслужава си пред това да седиш на компютъра по цял ден.
ОтговорИзтриванеLulu, поздравления за публикацията!Случайно попаднах на нея. Всичките ми любимци са в нея.
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки си публикувала. И ние много обичаме разходките сред природата. Дори миналата неделя бяхме на пикник.
Много вкусна рецептичка. Както ми се намира булгур..:)))
Поздрави
Che bello vedere il vostro paese e la vostra campagna, grazie
ОтговорИзтриванеbuon lunedì ciao
Благодаря!
ОтговорИзтриванеПриятен апетит !
The Cook The Thief His Wife And Her Lover
http://zamunda.net/details.php?id=133911&hit=1
Congratulations!!!!!!! :)))) So happy for you.. such a well-deserved mention!!
ОтговорИзтриванеAnd the stuffed tomatoes. so simple, yet perfect and divine!
Честита публикация, Лулу, напълно заслужена, знаеш!
ОтговорИзтриванеЧудесно бягство от шума и града си организирате, мъничко ви завиждам :)
На рецептата ..... да добавя наденичка, а, по-вкусно звучи :)
Спорна седмица!
Честито за Бакхус! Напълно заслужено, Лулу!
ОтговорИзтриванеСтрахотно е, че толкова често си правите подобни разходки. Невероятни снимки и чудесна рецепта!
Спорна и усмихната седмица :-)
Лулу, честито и за хвърчилото :)
ОтговорИзтриванеА рецептата е много хубава и наистина с големи възможности за комбинации!
Усмихната седмица!
Лулу, доматките са върха, страшно вкусни снимки.:)))
ОтговорИзтриванеЧеститка за публикацията и много ти се радвам на всичко, което преживяваш.:)))
Поздравления за публикацията в Бакхус, напълно заслужена оценка на всичко, което показваш тук! :)
ОтговорИзтриванеРецептата ми допада, но в добавка с наденица. :)
Снимките са достатъчни за да усетя аромата на открития огън и доловя трептенето на хвърчилото! :)
Спорна нова седмица ти желая! :)
А аз, чак на третия ден :)))
ОтговорИзтриванеЧестито, Лулу!
Толкова хубаво разказано. И показано. Да му се прииска на човек да потърчи по поляните и без хвърчило. А предложението ти много ми допада, отскоро съм и аз на вълна булгур, още изследвам:)
Спокойна нощ и успешна седмица!
Лулу, пак ми повдигна настроението с тази публикация :))
ОтговорИзтриванеСтрахотен излет, природата зарежда човек така, както никоя социална мрежа не може :)
А и рецептата с доматите и булгура си я бива!
Ето защо го обичам твоя блог и наградата е повече от заслужена! Честито!
Страхотно и съвсем на място и навреме! Топ 10 е повече от заслужено :), радвам се на всяка твоя публикация, както винаги :), а и като гледам успяваш прогресивно да радваш все повече хора. Много, много браво! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, благодаря, благодаря! В изблиг на чувства и откровение, ще ви кажа, че това място никога нямаше да изглежда така без вас!
ОтговорИзтриванеБраво, Лулу! Ще си го купя специално да ви "прочета"! Чудни снимки, както обикновено;-)
ОтговорИзтриванеЧестито Лулу!
ОтговорИзтриванеЗаслужено!
И разходката и хвърчилото и доматките изглеждат чудно!
То оставаше и да те пропуснат и щях да обява, че или нищо не разбират от списанието, или че слабо сърфират из нета :)))
ОтговорИзтриванеЧестито, Лулу! Няма да коментирам рецептата и снимките от този ти пост, 'щото нямам думи :))
Лулу, страшно ти/ви се радвам!!!
ОтговорИзтриванеДай боже повече такива хора и семейства!
Ооо, кучо е толкова сладък!
ОтговорИзтриванеПрекрасна разходка сте си направили, как ми се язди и на мен конче, май близо до София има конна база?
Поздравления за публикацията, още много такива ти желая :-)
Снимките са страхотни, а ястието изглежда много вкусно!
Браво Лулу ! Поздравления най-искренни ! Ти го заслужаваш защото всяка твоя публикация, рецепта, снимка са безкрайно вдъхновяващи, носещи топлина и много любов!
ОтговорИзтриванеЧестита публикация, Руми!
ОтговорИзтриванеПрекрасно написано, показано и представено -
така както ти умееш.
Поздравления и прегръдки, Диана
Честито, Лулу (напълно заслужено)!!!
ОтговорИзтриванеАз съм любител на чушките с булгур, сигурно ще ми допаднат и доматите.
Прекрасна разходка сте си направили! Снимките са вдъхновяващи!
Lulu, честито за Бакхус! Много е хубава и рецептата с булгур! Записвам си я за догодина. Поздрави и още много хубави уикенди сред природата!
ОтговорИзтриване