неделя, 3 юли 2011 г.

На кафе с Lulu


Нали знаете, че от време на време каня гости  в блога, като съответно си имам раздел На кафе. По стечение на обстоятелствата, този месец гост съм аз и то не къде да е, а в списание "Кафе пауза":) И това ако не е съвпадение:) Въпросното издание е специализирано и е насочено към сладкари и хлебари. Сами разбирате, че за мен беше голяма чест да приема поканата на Йорданка. Темата беше за моите торти, което вече направо ме притесни. Никога не съм претендирала, че правя нещо кой знае какво. Целта ми винаги е била много егоистична, а именно да задоволя собствения си мерак към подобен вид творчески занимания:) Статията разказва точно за това, така че моля ви, не гледайте много критично:)


И понеже нямам намерение да преповтарям съдържанието и тук, всъщност мисля най- после да публикувам една торта, която правих по Великден за рожденият ден на едно детенце (сега може би ще осъзнаете, всъщност колко съм назад с публикациите:)))




Криси е страхотно, малко и изключително чаровно човече, което стана на 3 годинки.
Майка и е моя колежка и е най- милият и добър човек, който познавам. Нямаше как да и откажа, макар, че когато приех да правя тортата и двете не съобразихме, че рожденият ден се пада в събота, точно преди Великден:)


От доста време бях хвърлила око точно на този модел и само си чаках повод да го направя. За мое голямо съжаление, идеята изобщо не е моя, а е взаимствана от една дама, която аз направо боготворя Dot Clerck.

Трябва да си много изтрещял, за боядисваш яйца и да правиш торта и козунак едновременно, ама ей на, аз го направих. Държа да отбележа, че изобщо не е толкова страшно, колкото звучи, особено когато имаш помощ от приятел, две поотраснали деца и хлебопекарна.
Всъщност много по- трудно се справихме с конструкцията на самата торта и смея да твърдя, че това е най- сложното нещо, което съм правила до момента. Къщичката, върху кулата трябваше да е доста лека, за да може да се задържи. От друга страна сама кула трябваше да е доста здраво забита в тортата, за да издържи пътя... забележете .... до Своге!!!! 


Вложих доста нехранителен материал:) Имаше пластмасова тръба, конструктор, дървени шишчета и доста алуминиево домакинско фолио:)  Мисля, че свършиха чудесна работа, защото архитектурната забележителност успешно мина през всички завои и стигна да крайната дестинация.

Ако не друго, то със сигурност тази торта печели личната ми класацията за най- непрактичен и самоцелен модел! Стига бе, до Своге са 40 км, можеше да е просто нещо плоско със зайче, да речем:)
Както и да е, следващата торта ще е чак през септември, а за тогава каква идея имам, просто ви е бедна фантазията:)))



22 коментара:

  1. Страхотна е!
    Като се замислям за миналия вече Великден ми става смешно /вече/ след като цяла нощ срещу събота пекох козунаци, а цял предиобед в събота боядисвах яйца :) ситуацията беше такава - за три семейства :) После се литнах да пътувам за едно далечно селце :)
    С нетърпение очаквам следващата торта, Руми и поздравления за публикацията!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за статията в "Кафе пауза", само мога да съжалявам, че няма как да си взема и хартиения вариант на списанието.
    А за тортата ти, какво да кажа, освен че е безумно, страхотно и невероятно готина!!! Може да не претендираш за нещо кой знае какво, но със сигурност нещата ти се получават повече от великолепно :) Освен това, мога да позная стилът ти измежду хиляди други.. което го прави още по-специален :)

    ОтговорИзтриване
  3. Еос, подозирам че е било много забавно:))) Аз с едно семейство не мога да се оправя, не знам как се правят козунаци за три:)
    Ира, много ти благодаря за оценката! Това за стила наистина много ме радва, защото изобщо не си падам по стандартните неща:)

    ОтговорИзтриване
  4. Руми, поздравления и за публикацията, и за прекрасното произведение на изкуството :)
    Имаш невероятно въображение и "златни" ръце!

    ОтговорИзтриване
  5. Като в захарна приказка! :)
    Благодаря ти Lulu!
    Много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава тортичка отново! Направо ми се дощя да съм на мястото на седналото момиченца :)
    И цветенцето върху терасата на кулата е много свежа добавка :)

    Хубава нова седмица, приказна Лулу :)

    ОтговорИзтриване
  7. Личния ти почерк не може да се сбърка, толкова забавни и живи торти.
    По велик ден правих козунаците по твоята рецепта на Хлебопекарна(станаха страхотни).
    Очаквам с нетърпение всяка твоя публикация.Отивам за списанието :)!

    ОтговорИзтриване
  8. Лулу, поздравления за статията! Ти носиш, както се казва, този Х-фактор - да предизвикваш интереса и да задържаш вниманието на публиката с нещата, които правиш :)

    ОтговорИзтриване
  9. Приказна е тортата, Лулу!!!Уникална!!! Представям си колко е била възхитена рожденичката :)! И поздравления за изявата ти в "Кафе пауза"!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Руми, поздравления за статията и отново уникална торта! Предвид това че пробвах, мога да кажа, че е трудоемко и изисква доста търпение и умения, които за теб явно са част от удоволствието :) Поздрави Руми и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Мда, добра идея е плоска торта със зайче :)
    И да знаеш - друг път няма да се излъжа да държа кулата на торта 40км път със завои, ако ще и с 20 да караш.
    Но пък беше вкусна торта :)

    ОтговорИзтриване
  12. Поздравления за публикацията, тортите, които правиш са много красиви, оригинални и направени с много желание и любов. :)
    Кулата ме впечатли, сигурна съм, че е впечатлила всички гости. :)

    ОтговорИзтриване
  13. Лулу, поздравления и за публикацията и за тортата - ПРИКАЗНА Е! С нетърпение очаквам септемврийското издание :o)

    ОтговорИзтриване
  14. Е страшна си просто!Глътнах си езика пак!

    ОтговорИзтриване
  15. Вярно , че ми е бедна фантазията........ама ей къде е септември.
    Поздрави за публикацията и вълнуващо лято.

    ОтговорИзтриване
  16. Лулу, поздравления за публикацията! А тортата е страшно впечатляваща! Дот ми е любимка и на мен :-) Но Ирка е права, имаш си твои, ясно отличаващ те стил!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  17. Уникална красота Румкааааа!

    ОтговорИзтриване
  18. Поздравления за публикацията и от мен, Руми!
    Впечатляваща торта-
    като идея, конструкция и изпълнение!
    Поздрави, хубаво лято и много усмивки Диана

    ОтговорИзтриване
  19. В прекрасна компания си изпивам кафето и не мога да откъсна поглед от снимките-една от една по-интересни, забавни, пъстри и запонмящи се торти...абе Лулу, това е!

    ОтговорИзтриване
  20. Лулу, тортата е прекрасна! Късметлийка е тази 3 годишна госпожица. Такава торта бих помнила цял живот. Размечтах се с тази лилава кула, младежа под нея и свещите. Поздравления за участието в Кафе пауза и ще чакам с интерес септемврийската торта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  21. Поздравления за статията, Лулу! Напълно заслужено признание. А тортата с кулата е приказна и вълшебна! Всяко детайлче е страхотно! Относно изоставането с публикациите - напълно те разбирам. Аз все още качвам торти от март месец. Хората дори си мислят, че в момента права, а пък ги лъжа, че почивам и не приемам поръчки.

    ОтговорИзтриване
  22. Поздравления за статията!
    Страхотна торта и де да беше само тази. Толкова е интересна и игрива!!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...