четвъртък, 16 септември 2010 г.

На кафе:Есенно и интернационално

... и леко депресантско:)
Тези дни основното ми занимание е да не откача. Блогът, леко беше изместен в страни, покрай огромното усилие, което полагам да не изтрещя и после да се окажа с черни дупки в паметта, до като чета за себе си в някоя криминална хроника:) Реших, че ще оставя за момент всичките идеи, които бях набълвала и ще си взема почивка от живота:) Докато ме чакате ще ви запозная с един невероятен човек и прекрасният и  блог

Все пак първо ще си помрънкам малко:) Децата пак са си тук, отново ставаме в 5:50. С тази разлика, че след спешна смяна на детската градина, сега освен голямото, мъкнем и малкото в тъмни зори. Вече дори със закъснение отбелязвам, че съм закъсняла да свърша нещо. Задачите станаха лавинообразно много  и толкова различни като естество, че вечерно време се чувствам смазана само от този факт. Да не говорим, че ми се налага да превключа в рамките на 2 секунди от проблема с нечий неработещ имейл към "Мамо, може ли да си купя еди какво си", като пътьом минавам през опитите да обобщя огромни екселски таблици, докато говоря с някой по телефона и междувременно трябва да разбера какво иска някой от колегите, който ми обяснява нещо. Цялото това нещо се развива под акомпанимента на непрекъснато звънящи телефони и критично мрънкане на шефа. В един момент бях решила просто да превключа на автопилот и да оставя светът да се случва около мен. Може би пък толкова си мога и е крайно време да престана да си давам зор, като така и така виждам само кисели физиономии. Само че днес като по чудо, офисът почти се опразни, а Блекбърито ми се развали:) Сутринта стартирах с 162 непрочетени имейла + 48 висящи задачи, а в края на деня бяха само 47 + 13:)
Тази вечер даже имам желание да поровя из чуждите блогове и да си набележа следващите кулинарни и фотографски предизвикателства:)
Какъв по- добър момент от този, да ви представя едно от любимите места, където се отбивам и преглеждам за красиви и вкусни идеи. Pane & Miele е един от сайтовете, на които попаднах почти в самото начало на блогърската ми "кариера". Впечатли ме, както с интересните рецепти, така и с хубавите снимки. Тъй като съм ужасно любопитна, веднага почна да ме тормози мисълта кой стои зад тези публикации. И така, след като стартирах "На кафе" реших да поканя на "гости" Оксана:)
Това си беше интересно предизвикателство, от една страна, защото тя е първият ми чуждестранен гост, а от друга, макар и да разбирам руски, хич не мога да говоря и пиша на този език. На италиански пък съвсем:)
Е, в крайна сметка се получи едно много интернационално представяне с френска рецепта, приготвена от рускиня, живееща в Италия и публикувано в български блог. Аз вече пробвах нейното вълшебно сладко и мога да ви го препоръчам с две ръце:)
Преди това, все пак ще оставя Оксана да се представи:)


ѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽ


Здраейте приятели на Лулу!
Беше голяма изненада и ми стана много приятно, когато получих покана от нея. Аз съм голям почитател на нейния блог и особеноо на фотографията, която показва.
Съжалявам, че нямам възможността да я познавам лично, но си я представям, като човек с креативно мислене и вкус към красивото (погледнете снимките и и и веднага ще ви стане ясно!)

И така, аз съм Оксана. Родена съм в Русия, но от 10 години живея в северната част на  Италия на границата със Словения и Австрия.
Омъжена съм, но все още нямам деца. По образование съм архитект. Винаги съм обичала да готвя, но от скоро се заех сериозно със задачата и снимам (любителски и лошо) за моя малък и не много красив блог. Б.Р. Това последното е дословен превод. Ако питате мен, хич не и вярвайте, а просто го вижте!
Любовта ми към фотографията се породи в последствие! Ако трябва да съм честна – купих си апарата само преди 10 месеца, най- вече за да снимам храна... и не само. Б.Р. 10 месеца! Даже не искам да ви показвам какво точно съм снимала 10 месеца след като си купих първия апарат...



Много обичам цветята – рози! В своята малка градинка имам няколко розови храста, които успешно използвам в моите кулинарни експерименти.
Обичам да се разхождам в планината, гората или просто с велосипед покрай лозята, които в Италия са в изобилие.



Обожавам книгите особено класиката! В книжарницата, гледам да не се заглеждам в раздела за кулинарна литература, защото направо откачам.

Обичам да пътувам и  мечтата ми е да видя моята  обожавана Франция. Най- вече Нормандия и Бретан.
Предлагам ви едно виртуално и кулинарно пътешествие до там с  френско сладко от зелени домати, бадеми и лимонов аромат.  Комбинирайте го със  сирене или палачинка от елда , затворете очи и се насладете на вкуса на Франция.



Сладко от зелени домати и бадеми и лимонов аромат

- 1 кг зелени домати
- 500 гр. захар
- пръчка канела
- 1 лайм
- 10 листа от върбинка. Често казано тук ужасно се затрудних в превода. Мисля, че става въпрос за ето това
- 2 лъжици филирани бадеми

Измийте и нарежете доматите на четвъртини. Ако не ги обичате със семките, може предварително да ги отстраните.
В дълбок съд сложете доматите, захарта, канелата, сокът на лайма и бадемите. Сложете ги на силен огън за около 10-15 минути. Намалете температурата и варете сладкото около час. Добавете листата от върбинка и гответе още 15 минути или докато сладкото придобие необходимата гъстота. Затворете сладкото  още горещо в добре измити бурканчета.


ѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽѽ


22 коментара:

  1. Mammamia cosa vedo, Lulu!!!! GRAZIE MILLE!!
    Un bacione, bella!

    ОтговорИзтриване
  2. "Спокойствие и силна храна" казал Карлсон който живеел на покива. :)
    Лулу, само мога да ти съчувствам, но честно казано тайно ти завиждам за супер динамичният живот който водиш.
    отивам да разгледам при Оксана. :)
    пс, тези ябълки на края как ги докарахте? супер сладки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Лулу, прекрасни снимки и очарователна гостенка :)
    Поздравления!
    А и рецептата е интересна!
    А това че си като многоръкия Шива, изобщо не се съмнявам :)
    Поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравления,Лулу, избрала си перфектен подход за оцеляване,поздрави и на твоята гостенка и нейното френско сладко :)

    ОтговорИзтриване
  5. Лулу, определено си била доста натоварена, представям си какво ти е било.
    Дано да успееш по скоро да се нагодиш към този начин на живот.
    И дано да не лудваш прекалено много :)
    В малки дози лудостта все пак е полезна, ако не е така не ми го казвай, защото ще ме приберат на топло :)
    Има една мисъл, или нещо такова : И това ще мине, т.е. каквото и да е добро или лошо, ще мине и всичко ще продължи.

    Чудесна гостенка си имаш :)
    Желая и на двете ви всичко най-добро!

    Много прегръдки и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  6. Интересна и очарователна гостенка имаш отново, Лулу! С много сладка рецепта :)
    Поздравления и за двете ви!
    Хубаво разтоварване правиш, ще е чудесно, човек да може да изключи за няколко дни от околния свят, но не би.... Дано "да ти мине" скоро, поздрав най-сърдечен!

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Лу имаш си много интерсна гостенка с още по - интересна рецепта :) която ще се опитам да направя (и без друго в градината ми останаха зелени доматки)Изпращам ти много положителна енергия! Пропускай да минават през теб негативните емоции и се наслаждавай на прекрасният живот (дам понякога може и да е пекрасен :) ) Моля, нека не те чакаме дълго :) Ще ми липсваш :*

    Good vibes и прекрасен петъчен ден

    ОтговорИзтриване
  9. Лулу,
    само мога да си представя какво ти е на главата. И при мен беше почти същото, когато имахме повече работа, засега цари спокойтвие и му се наслаждавам. Но имам същия мрънкащ шеф :)
    Пожелавам ти да намериш време да релаксираш, а ако не успееш - да изключиш бушоните за кратко. Полезно е.
    Относно гостенката ти, поздравления. Много интересни неща показва и тъкмо навреме. На вилата имам домати, които така и няма да узреят. Не исках да ги правя на трушия, тъй като не обичам солено, но виж - сладкото е друга работа.
    Поздравления и за двете!
    А снимките й няма да коментирам - само 10 месеца!

    ОтговорИзтриване
  10. Lulu, много приятна гостенка имаш. Събирам и аз рецепти за зелени домати. Ще добавя и тази при другите. Не съм пробвала такова сладко, но за всяко нещо трябва да има и първи път.
    На теб пожелавам да отделиш време за себе си и любимите ти хора. Няма лошо човек да си почива от време на време. Проблемът, поне при мен беше, че го мислех за слабост, но всъщност времето отделено за мен се оказа най-хубавото в живота ми. Като е отпочинал човек може и по-добре работата да си свърши и на любимите хора да обърне внимание. Спокойна почивка (или относително намаляване на активността :) и до когато. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Лулу според сестра ми, която се занимава с ландшафтна архитектура и е на ти с тревите, храстите и т.н.т. става въпрос за това http://www.bgflora.net/families/verbenaceae/verbena/verbena_officinalis/verbena_officinalis.html
    Verbena officinalis етеричните масла които сплотяват сместта . А може да не е права :))) просто ми стана любопитно

    ОтговорИзтриване
  12. Що ли ми звучи познато :(

    Прекрасни снимки и гостенка!

    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  13. Лулу, отлична е идеята за чуждестранна гостенка, много хубаво представяне и страхотни снимки. С пожелания за бърза адаптация на теб и малките към новата учебна година :)

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасен блог, страхотни рецепти и невероятни снимки. Усещам, че тук ще ми е много интересно.
    Направих сладкото с щипка фантазия от мен. Останахме възхитени! Благодаря за възможността да се докоснем до този вкус :)

    ОтговорИзтриване
  15. Keep on writing, great job!

    Also visit my site ... locate the object

    ОтговорИзтриване
  16. Excellent write-up. I absolutely appreciate this site.
    Keep it up!

    My blog post; garbage disposal
    My webpage > garbage disposal

    ОтговорИзтриване
  17. You really make it seem really easy together with your
    presentation however I find this matter to be really one thing that I think I would
    never understand. It sort of feels too complicated and extremely extensive
    for me. I'm looking ahead on your next publish, I'll try to get the cling
    of it!

    Here is my page :: baby toys

    ОтговорИзтриване
  18. Great delivery. Great arguments. Keep up the
    good work.

    My homepage: fred starring in marvin marvin

    ОтговорИзтриване
  19. I am sure this article has touched all the internet viewers, its really really fastidious piece of writing
    on building up new weblog.

    Also visit my page; mio heart rate monitor

    ОтговорИзтриване
  20. Thanks , I've just been looking for information about this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

    Also visit my web site: swiss ball

    ОтговорИзтриване
  21. What i don't understood is in reality how you're now not really much more smartly-favored than you may be now.
    You are so intelligent. You recognize thus considerably when
    it comes to this matter, made me individually imagine it from a
    lot of varied angles. Its like men and women aren't involved until it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs nice. All the time handle it up!

    Also visit my web blog ... pet travel tips

    ОтговорИзтриване
  22. I do believe all the concepts you've offered to your post. They're
    really convincing and will definitely work. Still,
    the posts are very brief for novices. Could you please lengthen them
    a little from subsequent time? Thanks for the post.


    Stop by my site ... mazda rx8

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...