вторник, 7 септември 2010 г.

Жабешки рожден ден:)

Ако си мъничко гномче, основната ти идея в живота е да пораснеш. Събитието, в което ставаш с цяла една година по- голям е нещо много велико и този ден се чака с огромно нетърпение. Ако си мъничко гномче, може би една от най- големите ти мечти е да имаш вълшебна пръчка и да си облечен в натруфено розово. Ако си мъничко гномче, може пък и да нямаш нищо против тортата за твоя тържествен да е на блатна тематика, стига някъде там да присъства розовото и лилавото:) Ако си голям трол и всичко около теб е under construction, а пък някакво мъничко гномче има рожден ден, може пък и да се опиташ да минеш с нещо по- малко от торта:) Примерно с кексчета:)

Е, моето мъничко гномче, вчера стана на цели 5, повтарям ПЕТ годинки:)



Преди да ви почерпя с жабешки кексчета искам да се извиня на Оксана за забавянето (тя си знае точно за какво). По ред причини, къде тъжни, къде хубави се наложи да направя разместване в публикациите тази седмица.

Край на лирическото отклонение - връщам се на жабешката тема:) Първоначалната идея беше това да е торта блато на два етажа. Е, нямаше как да бъде осъществена точно в този момент и идеята остана да отлежава за по- добри времена. За сметка на това, аз гордо изплагиатствах идеите на една страхотна дама. Резултатът беше мъничка армия от зелени блатни жабчета:)
Възползвах се от една закачка на Димитрана и се сдобих с дузина водни кончета.


Кексчетата бяха най- лесното упражнение от цялото начинание. След като бяха опечени и оставени да изстинат, дойде ред на маслен крем и захарно покритие. Бърза декорация с цветенца и се роди моето блато:)

Следващата задача беше да натоварим безопасно жабоците в колата и да ги откараме на 150 км от София, където временно пребивават малките гномчета:)
Още по- трудно се оказа заснемането на творенията. Бяха стройно подредени върху едно пънче в средата на една доматена градина. За фон послужиха прекрасните листа на лютите чушлета:) Цялото това нещо се намираше на височина 20 см от земята, т.е аз бях залегнала почти по корем. А беше валяло... Начинанието не мина без произшествия и един жабок, заедно с местообитанието си, падна в жертва и се овъргаля в калта:) Беше поизтупан, поиздухан и изложен на пиадестала на героите върху хладилника!

А за малкия гном какво да ви кажа - беше просто на седмото небе!
С огромно прискърбие я снабдих със заветния костюм на фея/пеперуда и диването цял ден подскачаше напудрено, като голям розов захарен памук:)
Имаше много балони, много песнички, много игри и много деца:) И макар, че за целите на  фотографските ми забавления я накарахме да направи нацупена физиономия, всъщност през целия ден беше невероятно щастлива от живота.

Честит Рожден Ден, мъничко слънчице! Дано да си останеш все така чаровно, усмихнато, щастливо, умно, креативно  и изобретателно същество! Дано да си ни жива и здрава и още много, много, много дълго да се радваме на твоята прекрасна усмивка!


Е да не е без хич, ще дам и рецептата за кексчетата:)

2 яйца
2 чаши брашно
2/3 чаша захар
1/2 чаша разтопено масло
1/3 чаша прясно мляко
1 бакпулвер
кората на 1/2 лимон
4 с.л смлени орехи


Технологията за всички мъфинчета е една и съща. Разбърквате сухите съставки. В отделна купа смесвате мокрите съставки и ги изсипвате при сухите. Бъркате бавно и съвсем за кратко. Пълните формичките около 2/3 със сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20 мин.

53 коментара:

  1. Лулу, прекрасно замислено и осъществено :)
    А това прекрасно създание да ви радва винаги!

    ОтговорИзтриване
  2. Ти си прекрасна ! Обожавам всичко което правиш ! Честит празник на принцеската! Да ви е много здравичка и много да ви радва! Публикацията ти ми донесе много положителни и топли чувства, любовта, която струи от написаното и снимките ме заля...а кексчетата...мисля че ще ги сънувам :)

    Поздрави и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Да ти е живо и здраво гномчето!
    Да е талантливо 100 пъти (най-малко) повече от майка си! Да израстне голяяяяяяяяяяма, щастлиииииииива и обичана!!!
    А на теб драги ми смехурко...желая ти да не губиш никога детското в себе си и децата ти да поддържат винаги искрицата на шуротията в теб :)))
    Обичам ви и двете!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден Ден на розовата фея, да е жива и здрава, лъчезарна и талантлива, като майка си! За кексчетата и жабоците, просто нямам думи, всеки момент ще скокнат!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит рожден ден на прекрасната малка фея!
    Възхитена съм - чудесни снимки, реализация и малка наследница :)
    Жабетата са много сладки хиххи

    Много, много красота в тази публикация!

    Здраве и прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  6. Честит Рожден Ден на порасналото ти слънчице Лулу ! Да расте здрава и много щастлива ! За кексчетата - жабоци ...останах без думи . Невероятни са ! Ти си страхотна !

    ОтговорИзтриване
  7. За пореден път останах без думи....Страхотна си Лулу! Да са ти живи и здрави гномчетата и много нови щуротии да измисляте заедно!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, колко сте бързи:))) Огромни благодарности на всички за милите думи и страхотните пожелания! Даже си нямате на идея колко много ме радват вашите коментари!

    ОтговорИзтриване
  9. Лулу, да ти е жива и здрава малката фея-гномче! Да расте весела и щастлива! Прекрасни жабки и кексчета за един прекрасен повод! Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  10. Да ти е жива и здрава Лулу!
    А с тези жабки просто ме остави без думи!

    ОтговорИзтриване
  11. Ух тыыыыы, какие красивые жабешки!!!! Молодец Лулу! Мои поздравления принцессе-имениннице e tanti bacini:)))
    Сделала твой торт, но не такой красивый как у тебя: http://pane-miele.blogspot.com/2010/09/torta-alla-pesca-e-fior-darancio.html

    ОтговорИзтриване
  12. Лулу, да ти е жива и здрава. Невероятно красиво дете е, както и каката. :) Нацупената снимка е просто страхотна.
    Целувки

    ОтговорИзтриване
  13. Прекрасно... прекрасно дете, прекрасно блато...
    Лулу, да е здрава малката розова фея /и аз не мога да разбера защо малките момиченца така безотказно налитат на розовото, но твоята е прекрасна/ и всички останали покрай нея :)
    Жабоците са страхотна банда :)
    Поздрави и хубав утрешен ден :)

    ОтговорИзтриване
  14. Честит рожден ден на малката розова пеперудка, ЛУлу!
    Да е жива и здрава, все така лъчезарна и искриците в погледа никога не угасват!
    Страхотни са жабчетата, поздравления!
    А красотата иска жертви, чудо голямо, малко кал :))))

    ОтговорИзтриване
  15. Лулу, поднасям ти искрените си пожелания за много здраве за теб и за семейството ти ! На малката красавица - рожденичка пожелавам най - слънчевото и щастливо детство и нека Добрата фея винаги да бди над нея и да сбъдва мечтите й ! :))

    ОтговорИзтриване
  16. Лулу,да ти е жива и здрава малката фея!(не знам как ти дава сърце да пишеш други думички за тази сладурана:)
    Жабоците са много свежи,страхотни физиономии!
    Това си е чудесна изненада за детски Рожден ден!

    ОтговорИзтриване
  17. Както винаги - невероятно нещо, казано с топли и уютни думи! Всеки ден отварям blogger, за да проверя дали си публикувала ново нещо :), честно, зарежда ме за дълго напред :)))
    Жабите са просто върхът, малката розова дама е уникална!!! :) Продължавайте в същия дух :)

    ОтговорИзтриване
  18. Мамина сладка душица,да живичка и здравичка,усмихната ипалава,браво,браво и на мама,жабчовците са уникално сладки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Those are the cutest cupcakes ever!!! Love the little green beings.. LOL Happy Birthday to gnomche!! :))

    ОтговорИзтриване
  20. Честит рожден ден (никога не е късно) на гномчето:),което всъщност си е едно прекрасно,слънчево и очарователно момиче.Да е жива и здрава,а добрата фея да е винаги на рамото й.

    Тия жаби са уникално сладки:)

    ОтговорИзтриване
  21. Да е жива и здрава прекрасната госпожица и животът и да е розов и сладък като захарен памук!

    Жабоците създават голямо настроение!

    ОтговорИзтриване
  22. Лулу,да ти е жива и здрава дъщеричката -мноого ,мнооого да ви радва и винаги да получава желаните неща!
    Всичко останало е прекрасно,толкова сладки са тези жабоци..

    ОтговорИзтриване
  23. Гномчето ти е една истинска блатна фея- да ти е жива и здрава и да продължава да краси фотографиите ти!
    А за блатото какво да кажа- прелестно е! Големият трол у дома като един истински директор на блато :) като видя конете на Димитрана ми напоръчва една камара. Сега старателно ще пазя жабите ти от полезрението му :D.

    ОтговорИзтриване
  24. Честит празник и от мен! Да е жива и здрава малката принцеса и само да ви радва!!!А идеята с жабоците е просто страхотна!!

    ОтговорИзтриване
  25. изключителна публикация..!!!

    **подобни творения(придружени с великолепна история и *феи, гномчета и пеперуди*) ме карат да правя интензивни посещения в кухнята :)))

    вчера направих първите си кексчета :).., но за снимки и публикации съм ощеее мнооого далеч

    Благодаря за вдъхновението :)

    ОтговорИзтриване
  26. Lulu, честит рожден ден на порасналото гномче! За дечицата рожденият ден е най-великото събитие, а ти толкова добре си се постарала да направиш нейния ден специален. По мои наблюдения за госпожиците в тази възраст е от изключителна важност всичко да бъде в розово.

    Харесвам жабоците ти, хумористичните описания, снимките и моделът, който е бил така благосклонен да ти позира.

    ОтговорИзтриване
  27. Аууу, жабчетата са чудни, с тези различни физиономийки, как имаш търпение за толкова пипкави неща не знам:-)
    Имаш си прекрасна рожденичка, да расте здрава, талантлива, умна и красива и да ви радва мнооооого дълго!
    Поздрави на двете и на жабчетата (които сигурно вече ги няма:-))

    ОтговорИзтриване
  28. Ех Лулу, да ти е жива и здрава розовата фея (никакво гномче не е тя)! Да расте все така хубава, умна, чаровна и талантлива! Да се радва на щастливо и незабравимо детство!
    Страхотна идея е за кексчетата, станали са много весели, цветни, носят много настроение и снимките са чудесни, позата "залегни" си е заслужавала :))
    По каква рецепта правиш захарното покритие, ще споделиш ли? И пропорциите за направата на жабчетата също, от същата смес ли са?

    ОтговорИзтриване
  29. Да ти е жива и здрава малката!
    Много да те радва!
    Чудесни жабчета. Като в приказка!
    :)

    ОтговорИзтриване
  30. Честит празник Лулу! :) Да ти е здрава, щастлива и все така красива малката фея! И занапред по-близичко до мама ;)

    А празника, кексчетата и особено жабоците са толкова мили и...приказно вълшебни! Прекрасни снимки, Лулу!
    Аплодосменти и целувки за "гномчето и тролчето"!

    ОтговорИзтриване
  31. Лулу,
    ЧРД на малката сладка захарна бонбонка! Да расте много здрава, много щастлива, да бъде все така чаровна и много талантлива, като майка си. Неее, повече от нея :)
    Бъдете много здрави ти, тя и цялото ви семейство.
    Страхотна си Лулу, прегръщам те :)
    Ааа, забравих за жабките - супер са! Всичките в различна поза, милички, сладички и с едни такива сладурски физиономии. Много добре си ги докарала.

    ОтговорИзтриване
  32. Прекарали сте си чудесно.Да ти е живо и здраво детето и до 55 да й правиш все хубави рождени дни.

    ОтговорИзтриване
  33. Лулу, да ти е жива и здрава малката сладурана!
    А за жабките - не съм виждала по-красиви!
    Желая ви прекрасно циганско лято!

    ОтговорИзтриване
  34. Мили мои читатели, изключително съм трогната от вашите коментари и положителни емоции към моето мъничко гномче.
    За онези, на които гном и звучи като нещо много благно, всъщност нашата асоциация е от едно анимационно филмче, където гномите бяха много симпатични същества с щръкнали ушички и огромни усмивки:)
    Lety, обикновено ползвам рецептата на Димитрана за захарно покритие, но този път се възползвах от услугите на производителите и благодарение на Дани Динева се снабдих с готова моделираща маса. От нея са както жабоците, така и покритието на кексчетата.

    ОтговорИзтриване
  35. Lulu, честит рожден на малката красавица! Много розови и лилави неща й пожелавам тази година!
    Жабоците много ме изкефиха, както и снимката с пънчето. Поздрави и на теб за празника!

    ОтговорИзтриване
  36. Wow, Thanks so much for being my blog's 60th follower Lulu! If you would not have done that I couln't have been introduced to this gorgeous space of yours. Your photography is marvelous!
    I see you are also a new blogger like myself and still looks like you've been doing this for years.
    Keep up the good work and stay in touch!

    ОтговорИзтриване
  37. Защо никой не ми прави и на мен такива торти!?
    Кексчетата са жестоки, особено водните кончета...

    Да е живо, здраво и щастливо петгодишното гномче!!!

    ОтговорИзтриване
  38. Честит празник на малката розова фея!!! Личи си, че е била много щастлива на нейния ден!
    Много весело блато се е получило :))

    ОтговорИзтриване
  39. Честито и на теб, и на малката розова фея. Дано и за в бъдеще да се цупи само по фотографски поводи!

    ОтговорИзтриване
  40. Честити цели пет годинки на захарно розовата фея с крилца! Да е здрава и щастлива, пък покрай нея и вие:)
    Възхитена съм от идеята и реализацията на жабешкото блато! Велика си, Лулу!

    ОтговорИзтриване
  41. Много красиво и вдъхновяващо, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  42. Честит рожден ден!
    Жабките са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  43. Ооо, малкото гномче е било истински щастливо! :-)

    Със закъснение, но пък от сърце, желая на Мартина много здраве, щастие и усмивки. Нека расте все така усмихната и нека има едно прекрасно, безгрижно детство :-)

    Жабоците са просто уникални!!! :-)

    ОтговорИзтриване
  44. Прекрасна е!!!
    Желая здраве, късмет и много, много щастие -
    на двете ви!
    Впечатляващи идеи, изпълнения и снимки.
    Сърдечни поздравления и слънчеви усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  45. Честит празник и на двете!
    На прекрасното розово облаче желая здраве и сбъднати мечти, на теб - много сили, търпение и обич за да си до нея и да я подкрепяш! :)
    Каквото и да напиша за кексчетата, ще бледнее - великолепна декорация и поднасяне! :)
    Сърдечни поздрави и пожелания за безброй усмивки и успешна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  46. Страхотни сте и двете!
    Поздравления и много щастие!

    ОтговорИзтриване
  47. Приказна идея, Лулу... с невероятно изпълнение.
    Сигурна съм, че твоето гномче е било най-щастливата рожденичка на света.

    Искрено се надявам и аз един ден да се докосна до това майсторство...

    Аплодисменти!

    ОтговорИзтриване
  48. Лулу, честито и от мен, макар и с голямо закъснение!
    Да ви е живо и здраво малкото гномче! Да расте все така обичано и щастливо! Желая безгрижно и много усмихнато детство!
    Целувки за розовата пеперудка :-)

    Кексчетата са върха! А снимките са приказни - заслужавало си е перипетиите :)

    Сърдечни поздрави с пожелание за спорна и много усмихната седмица :-)

    ОтговорИзтриване
  49. С най-добри пожелания към прекрасната малка-попораснала розова фея!!!
    Да ти е жива и здрава Лулу и да ти носи много радости!
    Много съм впечатлена от жабчетата - страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  50. Страхотно си се справила с всичко!!! А жабчетата са невероятни:) Честити пет годинки на малката фея и дано вземе твоите сръчни ръце:)

    ОтговорИзтриване
  51. Аз с доста голямо закъснение също искам да честитя на малката красавица Рождения ден!
    ИСкам да й пожелая да е много здрава, много щастлива и да се радва на безгрижното си детство заобиколена от най-близките й!
    Желая на теб Лулу и на цялото ти семейство всичко най-добро!
    Кексчетата са страхотни, жабките и водните кончета са прекрасни :)

    ОтговорИзтриване
  52. Лулу, силно впечатлена съм! И макар с огромно закъснение, но от все сърце бих желала да отправя поздравленията си:

    за сръчните ръце на мама, създали чудесии (ще се прави жабе, няма да ми се размине ;-))
    за усмихнатите, създаващи толкова сладко настроение снимки, разпръскващи веселие и закачки :-D
    за прекрасната дъщеричка

    Да ти е жива и здрава! Да се обичате, радвате и слушате взаимно :-D Още много поводи за радост, гордост и празнуване!

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...