петък, 13 декември 2013 г.

12: В зимен цвят

Както всичко, достатъчно комерсиализирано и масово, Коледа също много отдавна спря да бъде в червено и зелено и да следва някакви модни тенденции. От пурпурно до жълто, днес вече нищо не е същото. Аз я харесвам в земни цветове. Харесвам и нюансите на зимата, почти лишена от цвят - черно, бяло и  и различно сиво. Обичам я и снежно синя. Не е задължително да заложите на топлите цветове, за да създадете усещане за уют. Студената гама в подходящо съчетание с естествени материи може да бъде също толкова топла и предразполагаща към чаша вино и дебела книга.



Няколко идеи, които ползвах тази година.




Гирлянди направени от снежинки, сърца и звездички, изрязани от вестник и защипани с малки щипки за канап.
Гирлянди от дървени шайби.
"Цветя" от дървени клечки и помпони от прежда.















Боядисани кофички и кутии.
Ползвах кофички от Икеа, празни консервени кутии, кутии от бисквити и всякакви други метални съдове, които могат да влязат в употреба. Купих син спрей от Бриколаж и ги изпръсках в два слоя. Съдовете трябва да си идеално чисти и сухи. Пръска се от около 25 см разстояние. Ако не сте ги измили хубаво боята се пресича. При по- близко разстояние започва да се стича. В първия момент реших, че нищо няма да се получи и всичко ми стана на капки. При втория слой пръсках от по- далеч и всичко си дойде на мястото.









13 коментара:

  1. Много хубави са станали (-: До Икея най-вероятно няма да стигна скоро, пък и всеки път посещенията там се отразяват много отрицателно на бюджета, но пък си имам достатъчно консервени кутии, понеже ми харесва да им намирам приложение. И в този ред на мисли, да те попитам какъв точно спрей си взела от Бриколаж? Аз обикновено все си играя и боядисвам кутиите с акрилни бои, но така със спрея се е получило много хубаво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля, че пак е акрилен. Единствените, които имаха. С акрилни бои съм се пробвала, но не ми се получаваше като хората, защото не успявах да го нанеса равномерно. Със спрей е много лесно и нудобно. Съветвам да си вземеш и маска за лице и ако ще боядисваш на терасата, предварително да застелеш добре в голям периметър. Прави облак от капчици боя и просто вестник проснат на пода не върши работа. Иначе става много бързо. За около 15 минути боядисах 3 големи кофички и около 7-8 консерви. В три слоя.

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора, а също и за съвета за предпазни мерки - в моя случай, като се знам, бих направила всичко на капки (-:

      Изтриване
  2. Толкова пък да обичам този син цвят!!! А понпоните на Ина са страхотни, ще са хит тази Коледа! Ех, Лулу, така вдъхновяваш със всичките тези идеи, декорации, рецепти и снимки, че на човек и да не му е Коледно ще запретне ръкави да си сътвори поне едно от тези чудеса!
    * Тази чашка често я срещам в интернет, особено сега по Коледа се върти с едни бисквитки май, все ми се струваше позната, ама без надпис беше. Може и да греша.
    Поздрави, Лулу, надявам се вече да си по-добре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не греши, моята е. От публикацията за Джинджър лен от преди две години е http://luluto.blogspot.com/2011/12/gingerland.html

      Изтриване
  3. О, накефи ме :)
    Синият цвят ми е фаворит, а идеята ти е
    прекрасна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани:) И аз съм фен на синьото. До сега не ми пасваше на интериора, но сега стои супер в стаята на Ина, която и без това е синьо и бежавосиво

      Изтриване
  4. Лулу, тюркоазеният цвят ми е любим. Хареса ми, че ти си го приобщила към коледния уют. Аз обикновено го свързвам с морето и лятото, колкото и тривиално да звучи. Явно съм "ретро". Но с вещиците е така.
    Заплени ме идеята с етикети от хартиено тиксо. Толкова са естествени и деликатни.
    С пожелание за здраве и късмет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз и лятото го експлоатирам:) Само че тогава обикновено със светло бежово и бяло. Сега повече с черно, сиво и кафяво. Зелено, черно, бяло и сиво също ми е много любима комбинация за сезона.
      Единствено червеното ми идва в повече.

      Изтриване
  5. Хем коледно, хем морско-синьо, прекрасно :)

    ОтговорИзтриване
  6. Руми, снимките ти са вълшебни, както винаги :-) <3

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...