неделя, 15 декември 2013 г.

10: Късмети

Всяка година по това време маса хора мобилизират всичките си мозъчни клетки, в неистови опити да измислят посланията, вещаещи късмета ни през следващите 12 месеца. Някои залагат на чувството за хумор, други на класиката Здраве и Късмет. Готовите пожелания винаги са опция, но някак изглеждат като от супера (от където и често са) и им липсва замаха и индивидуалния почерка от перото на творец. Аз съм от тези, които имат по 4-5 лични творения, а за останалото, отдавам необходимата почит на Интернет.  Ако сте си мислили, че ще ви спестя умствените напъни за тази година с няколко готови решения, много се лъжете. Аз моите не мога да си измисля, за вашите да не говорим:) Идеята ми е съвсем друга - как да ги облечете, след като веднъж сте вложили цялото си творчество, любов, старание и злобни погледи по адрес на домочадието, което не е проявило необходимата съпричастност. Тези са ги облекли с ръкавички и ботушки. Нито съм ги правила аз, нито съм ги мислила аз, но понеже на мен се падна честта да ги снимам, получих разрешение от Катето да ги споделя. Идеята е страхотна, макар ни много пипкава. Дрешките са от хартия, но са шити на машина и във всяка ръкавица или ботуш има пъхнат късмет.



Дело са на кумата ми (въпросното Кате), която с огромно единодушие на журито, печели приза за най- търпелив човек, що се отнася да малки дребни и фини детайли. 


Предполагам, че ако не ви се шие, може спокойно да ги залепите.


Ще се загуби ефекта от шева, но ще спести много нерви на такива като мен, които така и не могат да вникнат в дзен и философията за растежа на камъка.




6 коментара:

  1. Еха, наистина Катето заслужава приз за търпелив човек! Идеите са страхотни, изпълнени прецизно и изпипани до най-малкият детайл! Страхотни снимки, Лулу, към линка, който си приложила попаднах на една снимка, където има една дама, "окупирана от медии" и дори и публика има в далечината и много ми прилича на теб! Снимката е жестока! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм:) На един фотопленер в Гърция:)

    ОтговорИзтриване
  3. О, това Кате специално да го поздравиш!
    Имам търпение за много неща, но за тези оригинални творения, не!
    Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, тя заслужава приза за търпение. Но пък шевът е убийствен и без него дрешките няма да са същите. Прекрасна идея, която мисля да открадна наполовина;)

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна идея, но ..ще се лепи:) Нещо с шиенето не сме на "ти":)Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Талантлива,ама колкото си иска! Златни ръце!

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...