сряда, 21 декември 2016 г.

Коледа: Подаръци ще има за всички от сърце

Не ми се пише. Боли ме всяка мозъчна клетка и  всяка фибра  на тялото от пренатоварване. Честно казано нямах никакво намерение да публикувам нещо до Коледа, но днес в офиса ми дойде една дама. Разбира се, дойде по работа. Преди да си тръгне, съвсем между другото вметна "Трябва да пишеш по- често". Очевидно заради недоумението в погледа ми, поясни че става въпрос за блога. След като ми мина обичайната сконфузеност, когато някой вкарва парченце от личните ми занимания в служебния ми свят, се почувствах малко гузно. И реших да публикувам някоя и друга закачка преди Коледа, та дано поне празничния дух се завърти покрай мен пак.  Знам, че повечето от вас вече са намислили и напазарували подаръци, но съм убедена, че има една малка частичка от такива като мен, които още не са опустошили магазините или не са измислили нищо. С приятелите, с които празнуваме Нова Година имаме уговорката да си подаряваме ръчно правени неща. С риск да разваля изненадата, ей това е техния (сори, друзя, но ме засърбяха ръцете да пусна нещо).


Преди време бях рисувала чаши. Сега много ме привлече идеята за цял сервиз.


Упражнението отне една вечер и се оказа доста по- лесно от това с чашите. Върху чинии и купи определено е по лесно.


Ползвах златни и черни маркери на Marabu от тук. Чините и купите са най- обикновени белички, които намерих в кварталния магазин. В Икеа също има не лош избор.


След като сте готови с рисуването, трябва да си опечете произведенията във фурната за около 30 минути на 160 градуса.


Първият път, когато се бях заиграла с чашите (преди около 4 години), направих и две купи, които май така и не публикувах. Занесох ги да се ползват в офиса. Мисля, че колегите доста често ги слагат в миялната. Онзи ден обърнах внимание, че рисунките са запазени. Все пак бих препоръчала, нещата да се мият ръчно.


 Идеи за самите рисунки може да потърсите в Pinterest (част от моите са от там)






Пробвайте се. Ще видите, че е по- лесно от колкото си го представяте:)))



7 коментара:

  1. Права е била жената, наистина по-често трябва да пишеш. Винаги ми е било приятно тук! Помня и чашите от миналата година и че така се запалих, че отидох и боички да си купувам...до никъде не стигнахразбира се. Но тези чинии просто ме привличат неустоимо. А не мога да рисувам, никак...но пак ще се пробвам :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм без думи, да си кажа :)))
    И почвам да ви майсторя нещо... с думи най-вероятно :)
    <3

    ОтговорИзтриване
  3. Весели празници, Руми! Пожелавам новата 2017 да бъде по-мирна и светла за всички нас. И дано думите ти се върнат отново. Чиниите са страхотни, определено ще пробвам да измайсторя нещо.

    ОтговорИзтриване
  4. преди 3-4 години и аз подарявах подобни, само че надписани с пожелания. До ден днешен се ползват и най- хубавото е, че шеговитите ми пожелания, посрещнати тогава със заплашителна усмивка, взеха да се сбъдват :)
    http://2.bp.blogspot.com/-2i_bCm34DhA/UMzYW2-EWSI/AAAAAAAACFk/BrWwyjp6XlE/s1600/pic1.jpg

    Чудесен спомен и отношение.Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Имам приятелка, която рисува върху стъкло.Аз имах идея да пробвам върху порцелан, но не ми беше ясно дали след рисуването има някаква последваща обработка.Чудна идея, благодаря за което.Весели празници, здраве и дъълга почивка !

    ОтговорИзтриване
  6. Съгласна съм, ме трябва да пишеш по-често. Блога ти е като остров на вдъхновението, на който обожавам да се отбивам. Сервиза е станал страхотен!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен подарък, завиждам на приятелите ти и благодаря за чудесната идея - смятам обезателно да се възползвам и да пробвам...какво ще се получи е друг въпрос ;)!

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...