вторник, 9 юли 2013 г.

Mission completed (almost)

Очевадно е че напоследък не публикувам. Няма да обяснявам, че е заради липсата на време. Това е само оправдание. Да речем, че разполагам с ограничен капацитет и през последните няколко месеца го бях насочила другаде. Не, няма да почна да ви описвам, колко е било натоварено в работата (винаги е) и к`ъв зор се генерира, когато от редови служител се събудиш с име вписано в търговския регистър (то и вписването си е цяло приключение). Вече свикнах. По- интересната част е в страничните занимания. Поне на мен ми беше много интересно. Добре де, беше ми поне в началото. Т.е беше ми интересна частта между "ехааааа, знаеш ли сега как можем да си го направим" и "хайде вече да пазаруваме". Последващата фаза с прах, стърготини и стъргане на капки латекс и лепило от пода не беше толкова забавна. Първото посещение до Икеа също ми хареса много. Следващите 6789 започнаха да ми доскучават. Загубих интерес и към електронните фишове за превишена скорост от камерата на околовръстното на път за въпросната Икеа. Егати, как пък не я научих за толкова време! Както и да е -вече почти приключихме и от няколко седмици с гордост можем да наречем свой дом, апартаментът, който купихме преди няколко месеца. Надявам се, че ще ми простите липсата на мелодраматизъм, където със сълзлив розовеникав патос ви обяснявам за разликата между къща и дом и там разни работи за любовта, съвместността и заедността. Просто не ми е за първи път и вече започна да ми писва (честно, ако ми се наложи да се преместя в още едно жилище, ще ме дисквалифицират от групата на аматьорите:(  И така - по същество. 


Идеята ни беше да стане сравнително бързо и без много усилия. Нужно ли е да казвам, че не се получи точно така. Поне не толкова бързо и не толкова лесно, колкото ни се искаше. Много неща запазихме от старите собственици и още толкова си мислехме, че ще запазим, но махнахме. Предварително искам да обявя, че очевадно не ставам за интериорен фотограф. Липсата на подходящ обектив също много допринесе за некадърността (или поне служи за подходящо оправдание):) Снимките before са дело на брокерката.
Да започнем от сърцето на всяка къща - кухнята.



Още с влизането установих, че няма място за миялна и че естествената дървесина се е пропила с миризмата на пържена мазнина. Това беше първото нещо, което реших да променя, макар че запазихме теракота. Имах огромни колебания за корка по стените, но заради северната стена, накрая остана.




Детайлите задължително трябваше да са ретро. Голяма част поръчах по интернет и част от тях все още не са пристигнали.



Холът глътна доста времеви ресурс. Поне така твърди Мъжът на Лулу.


 
 С оглед на запазването на душевният ни мир и психическо равновесие, искахме двете деца да се заселят в самостоятелни стаи. Това от своя страна доведе до остър недостиг на една стая. Проблемът беше решен със стъклена преградна стена, която осигури лично пространство на двойката нещастни родители, т.е на нас.






Спалнята не се получи с колосални размери, но е напълно достатъчна.




Голямо предизвикателство се оказа и стаята на Мартина. От една страна не исках да махам корка, но от друга той силно ни ограничаваше в цветовите решения. За криви стени изобщо не ми се говори. Да не говорим за изискванията и на двете деца да имат по още едно легло, но което да спят приятелчета, които канят. Проблемът и при двете беше решен с вадещи се легла - чекмеджета.


Стаята, която набелязахме за Мартина е единствената без тераса към нея. Отличава се с изключително много чупки и най- вече с липсата на каквито и да било прави ъгли. Няма и прави стени:( На места отклоненията бяха по 10 см, което наложи обзавеждане по поръчка.
Кривата стая си има и своите предимства - получиха се много приятни ниши за четене, висене и търкаляне.






Ина си избра сама цветовете и обзавеждането на нейната стая. Има още някои неща за довършване, но са само козметични.


Цветовете са тюркоаз, бежово и бяло.


Признавам си, че не отделих нужното внимание на коридора и по- скоро наблегнах на практичността.


Трите пана са олицетворение на стремежът ми да уползотворя камъчетата, които си бях събрала от Лефкада.


Доста злоупотребих с всички вариации на стари щайги, но на мен са ми много любими и удобни. Реставрацията беше проста и не отне много време, но за съжаление препаратът срещу дървояди не е особено ефективен. Не знам дали си внушавам, но имам чувството, че нощно време чувам някаква гадина систематично да хрупа дървесина.



Чакам още доста неща, които напоръчах от интернет, но за сега жилището е годно за обитаване и някак си неусетно стана наш дом, още преди да сме го дообзавели напълно:)

102 коментара:

  1. Предполагам голямата девойка е решила да не показва стаята си. ;)
    Лу, прекрасно и уютно кътче сте си създали, много ми харесва! Да ви е честит новият дом и само хубави моменти от тук насетне да имате в него.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери, всъщност бях прекалено бърза с бутона публикувай и го натиснах преди да съм довършила публикацията. Стаята на голямата девойка вече е тук:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И определено стаята й е прекрасна, чудесни цветове е избрала. Лу, голям талант си, да знаеш - за всичко. Чудесен дом си свила, точно като някоя птичка, която грижливо подрежда гнездото си. Всичко е страхотно, наистина!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Чудесен дом, изпълнен с много топлина и уют! Харесва ми всяко кътче и елемент, а снимките са страхотни! Пожелавам ви много щастливи и слънчеви дни в новото жилище!

    ОтговорИзтриване
  4. Руми честит нов дом изглежда страхотно, много красиво и уютно! Сигурно е излишно да споменаван колко много еднакви мебели сме си избрали ... неотдавна нали се наложи да сменим домът и обзавеждането :)) Влюбих се в кухнята ти и в щайгите :)
    Много здраве, любов и прекрасни мигове в новата къща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм се усъмнила, че ще харесаме едни и същи неща:)

      Изтриване
  5. Подозирах те, че ги вършиш подобни, безобразни и хубави ... И кротко си чаках да дойде времето и да ги покажеш. Струвало си е чакането, Лулу! Поздравления - за новия дом, за прекрасно свършената работа!

    ОтговорИзтриване
  6. Уютът лъха отвсякъде :)
    Естествено е, че малките детайли го създават!
    А ти си много на "ти" с тях!
    Цветовете на Ина в стаята са чудесни!
    А и моментът с търговския регистър не е за пропускане!
    С пожелание за хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит нов дом, Lulu! Всяко кътче, всеки детайл е пипнат с усет и много, много ми хареса! Чак ми се прииска да почна ремонт у дома :) Пожелавам ви много щастие и прекрасни моменти!

    ОтговорИзтриване
  8. Апартаментът е станал бонбон! Толкова уютен и същевременно арт! Страхотен! Поздрави на Мъжът на Лулу! Желая ви щастие и прекрасни мигове в новия дом!

    ОтговорИзтриване
  9. Честит нов дом, Лулу! Желая ви той да е изпълнен с разбирателство, любов и уважение! Направили сте го страхотен, поздравления на всички ви!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна промяна, прекрасни снимки, невероятно обзавеждане. Много ми харесва.

    Пожелавам ви щастие в обновения дом!

    ОтговорИзтриване
  11. Честито! Получило се е страхотно място, поздравявам Ви!

    ОтговорИзтриване
  12. Лулу, колкото и банално да прозвучи - превърнали сте къщата наистина в свой дом. Много ми харесва, наистина, особено белия цвят - обожавам го, особено в кухнята! Детските стаи са много хубави - практични, цветни, вижда се как си мислила над всеки детайл.
    Бъдете много щастливи тук!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотно се е получило - поздравления!
    Тъй като и ние сме новодимци от 2 месеца, темата ми е доста близка:)
    Много ми хареса табелката bless this kitchen + черната дъска- може ли да ми кажещ откъде да си взема подобни аксесоари. Мерси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дъската е от http://www.vivre.bg/user/invite/id/371415. Табелката bless this kitchen е от един щанд в Мол София

      Изтриване
  14. Лулу, спокойно мога да кажа, че това е най-добре обзаведеното жилище в БГ, което аз съм виждала (като се има предвид, че доооста ровя по въпроса). Уникален дом!!!
    Заслужаваше си чакането!!! Достави ми небивало удоволствие!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасно се е получило Лулу! Струвало си е усилието:) Здрави да сте за да се радвате на щастливите моменти в дома ви.

    ОтговорИзтриване
  16. Руми, желая ти от сърце да го усещаш като дом!
    Определено има твоя почерк, особено в малките детайли, които са подправката на една къща!
    Честит да ви е! Да е пълен с много глъч, смях и хубави емоции и разбира се мноооооооооого сбирки с приятели :)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  17. Домът ви има душа и сърце! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  18. Руми, къщата ви много ми харесва! И ние имахме проблем с криви стени и криви ъгли и го решихме с иделно направена шпакловка и замазка - невероятно гладко стана и нямаме нито една кривина след това. Голямо старание е имало от майстора. Понеже и ние сме със северна стена, си решихме проблема с вътрешна топлоизолация, разбира се мината с шпакловка отгоре и с латекс. Беше ми любопитно да разбера, че и с корк е можело да се постигне този ефект. Много ми харесаха мебелите и аксесоарите, детайлите са прекрасни, цветовете приятни. Честито ново жилище! Прекрасно е!!! Кухнята е много уютна и приветлива, харесва ми как влиза светлината. Мен ме заплени червеното кантарче. :) А за дървоядите не думай, голяма напаст, голямо чудо, и много устойчиви на препарати, и наистина нощем са активни най-много. Аз май ти казвах, че в новото жилище дървояда го донесохме с един стар дървен капак, та после си имах бая проблеми - нагриза ми и паркета гадината. Но се справихме накрая с ного. Страхотно ми допадна черната дъска! Би ли споделила откъде е? Аз мисля да сложа една такава детето, за да си драска с тебешир, но не откривам подходящ размер за сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Помня сагата ти с дървояда, но не бях разбрала, че се е докопал до паркета:( Ние направихме външна изолация на източната и северната стена. Вътре холът, спалнята и стаята на Ина са с гипсокартон. При Марти имаше корк и предпочетохме да го оставим.През нейната стена минава комина от камината на съседите. Всъщност корка е за да изолира от топлината:)
      Черната дъска и тя е от http://www.vivre.bg/user/invite/id/371415 (трябва да се регистрираш. Сайтът пуска интересни ежедневни промоции и аз го проверявам редовно.

      Изтриване
    2. О, Руми, аз ползвам също vivre.bg! Но не съм видяла тази дъска/мой пропуск/. Иначе сега и аз чакам от там една ретро поставка за торта и чаша. Но кампаниите им бързо изтичат - ще чакам нови.

      Изтриване
  19. получило се е страхотно. Пълно е с всякакви детайли, които искам да си внедря. Мн ми харесва идеята за картините с камъчетата и изрезките от вестници. Както и щайгите и цветята. А кухнята е рай.
    Стаята на Мартина ми е страшно симпатично с малките си кътчета и мечето. Откъде чаршифите на бухалчета?

    бих се радвала да видя и банята, хаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бухльовците и изобщо чаршафите са поръчвани от http://www.vivre.bg/user/invite/id/371415
      Както казах, почти всичко беше напазарувано онлайн:)
      Банята е готина, но не я публикувах, защото я оставихме във вида в който я заварихме от старите собственици. Сменихме си само батерията на душа.

      Изтриване
    2. оо, добре, ще погледна vivre.

      Изтриване
  20. Лулу, станало е страхотно! Честито! Много щастие на цялото семейсво пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  21. Прекрасен дом, сте направили. Много уютен и практичен! Ретро кухнята е страхотна! Мисля, че можеш директно да го публикуваш в https://www.ikeafamilylive.com/ . Много Икея, но със собствен стил и разбиране за уют.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да определено имаме доста Икеа. Не бих казала че са върхът на сладоледа, но определено имат своите положителни страни и ги признах по отношение на механизмите, практичността и удобството.

      Изтриване
    2. Аз съм също голям фен на ИКЕА, и съм на същото мнение относно положителните страни! Даже мисля, че ви видях веднъж с голямата дъшеричка в ИКЕА, преди две седмици. Точно такова използване на ИКЕА ми харесва, когато има нещо от човека, който ползва интериора!

      Изтриване
    3. Мммм да, много вероятно наистина да сме били ние:) Трябваше да и купувам скрин.

      Изтриване
  22. Прекрасно е, Лулу! Бъдете много щастливи на новото място!

    ОтговорИзтриване
  23. Честито! Справили сте се страхотно! Ще те наема за дизайнер при следващия ни ремонт:)

    ОтговорИзтриване
  24. Поздравления! Може да се каже, че съм сериозно влюбена във вашия дом :)Много щастливи моменти в него ви желая :)!

    ОтговорИзтриване
  25. Колко практично,уютно и красиво изглежда!
    От известно време все точа лиги пред монитора и все ме досрамява да коментирам,но тази публикация ме отвя! Страхотно местенцце си имате! Да го ползвате със здраве. ^__~

    ОтговорИзтриване
  26. Заредено с много усет и уют, много ми допадна. Преобразяването на кухнята е страхотно, неузнаваема е, а изборът на чаршафи е жесток, бихте ли споделили откъде са поръчани? Пожелавам ви много звън на чаши и усмивки в новия дом и да заглушите дървояда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Голяма част са поръчвани от тук http://www.vivre.bg/user/invite/id/371415О

      Изтриване
  27. Руми, първо честит нов дом! Бъдете много щастливи в него! Не мога да ти опиша възторга си от обзавеждането, което сигурно ви е измъчило, но е станало фантастично! Много, много ми харесва! Толкова е уютно, живо и топло у вас. Радвам се да видя, че споделяме еднакъв вкус към интериора, както и да открия някои неща, които ги има и у нас:)

    ОтговорИзтриване
  28. Прекрасно е, Лулу! Честит нов дом! А коркът придава допълнителен ретро дух и стопля атмосферата - не му се ядосвай! Харесах си някои идеи, особено за осветяване!

    ОтговорИзтриване
  29. Страхотно е станало! Прекрасно и вдъхновяващо! Предстои ми ремонт от другата седмица и точно това ми беше нужно, за да преодолея страховете си и да задвижа за секунди нещата, които толкова време отлагах :)
    Пожелавам ви много щастие в новия дом!

    ОтговорИзтриване
  30. Честит нов дом!!! Много е красив и уютен! Влюбена съм в кухнята ти! Ще я използвам за вдъхновение! Ако корка в кухнята го покриеш с бяла ламперия до средата и до тавана тапет или боя ще бъде по завършено! Но да знаеш , че много ми харесва! Просто съвет! Спалнята е много романтична и светла! Бъдете много щастливи в новият ви дом!

    ОтговорИзтриване
  31. Страхотно местенце! Има толкова много топлина и уют. Пожелавам ви много щастливи мигове в новото жилище!

    ОтговорИзтриване
  32. Руми, супер прекрасно си го направила. Абсолютно великолепен е :*

    ОтговорИзтриване
  33. Бяло и ретро - супер! Прекрасно сте го преобразили. Честито и да сте задълго и щастливо в него!

    ОтговорИзтриване
  34. Прекрасен дом, пожелавам ви да се наслаждавате на семеен уют и мигове на щастие в него дълги години! Снимките са невероятни, а за стила и интериора нямам думи - всяко нещо, всички детайли, са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  35. Чудесен дом, изпълнен с топлота, уют, винтидж романтичен, изпълнен със стил, сърце! Поздравления , страхотна идея с щайгичките, старинните лавички, покривчици! Самата аз съм поставила някои такива акценти вкъщи,обожавам този стил. Почувствах се добре,разглеждайки снимките!
    Бъдете здрави, много приятни моменти с любимите хора! :)

    ОтговорИзтриване
  36. Прекрасно е, идилично и фън шуи от всякъде! Направено с много вкус и мерак :) Желая ти (също и на семейството ти) много топлина и хармония в новия дом и очаквам с нетърпение завръщането на кулинарните публикации. При толкова стилна и светла къща, снимките ще са ненадминати! Поздрави, Руми, и хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  37. Лулу, честит ви нов дом - само здраве, щастие и любов да го навестяват! И много добри приятели!
    Справила си се чудесно - детайлите навсякъде са перфектни, това прави класата и уюта в един дом! Но те разбирам напълно за емоциите - сменяла съм и обзавеждала около ....не, точно 7 жилища, и понякога съм го докарвала до розови хапченца!
    Палаво и красиво лято!

    ОтговорИзтриване
  38. Харесва ми :) само на хубави неща да ви върви в новия дом :)

    ОтговорИзтриване
  39. Руми, честит ви нов дом! Много щастие, уют и разбирателство в него ви пожелавам! :)
    Прекрасен е до последния малък детайл! Отивам да погледна сайта за чаршафите :)
    И да знаеш, завиждам ти за кухнята, чудесна е!
    Поздрави и хубава почивка!

    ОтговорИзтриване
  40. Руми, честит нов дом!!! Прекрасен е !!!

    ОтговорИзтриване
  41. Руми, да си призная, като го видях за пръв път жилището бях леко скептична... не можех да си го представя, особено кухнята, но не посмях да ти кажа -ти си луда, как ще оставиш плочките по пода и малките кухненски, за корка бях в шок : ))))) Ноооо, преценката ми е била абсолютно погрешна и сега съм тотално влюбена не само в кухнята, но и в целия апартамент, дори и в корка :))))
    Само един недостатък има - не видях стая за мен :)Но пък с малко въображение гаража може да ми го преустроите като старо френско будоарче, тъкмо и пилците ще ги чувам по- добре.

    ОтговорИзтриване
  42. Ааа, и още нещо липсва! Котка! Без котка дома не е завършен ;) Ще ти подаря една. Обещавам :)

    ОтговорИзтриване
  43. Моят коментар е след 50-ти, така че едва ли стигнеш до него, ама да кажа:
    страхотни детайли-хареса ми всичко- от корка, през дръжките в кухнята, снимките по стените, особено средната в спалнята и картините с камъчета. Поздравления!
    Пожелавам много топлина, здраве и хубави вечери в този дом.

    ОтговорИзтриване
  44. Чудесно обзавеждане!
    Един въпрос - спалното бельо с бухалчета откъде е?

    ОтговорИзтриване
  45. Много стилно, имам единствена ^забележка.
    Би ми се искало - за снимките камината да е запалена ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен, но при 30 градуса щеше да е лудост:)

      Изтриване
    2. В този случай очакваме зимните дни, за да видим нови снимки ;)

      Изтриване
    3. Ооооо със сигурност!

      Изтриване
  46. Честит нов дом. Пожелавам да живеете в него със здраве и любов. Възхищавам се силно на хората, които могат да обгърнат живота си в детайли и да се грижат за тях :)

    ОтговорИзтриване
  47. Честит нов дом! С пожелания да сте здрави и да се радвате на уюта му! Поздравления за детайлите и ползването на личен прочит на мебелите! Прекрасни снимки в рамки, фаворит ми е тази с прозореца в зеленина! Хубав четвъртък, Руми!

    ОтговорИзтриване
  48. И на мен ми предстои обзавеждане на първото ни жилище като двойка! И така се вълнувам..за мен това е едно специално място,което мечтая да обзаведа като дома-мечта, където ще се прибираме вечер и ще се чувстваме щастливи. И в тази връзка ровя много, по всякакви форуми, списания, Икеа фен страници и т.н...,но искрено и от сърце казвам, че виждайки домът Ви, просто казах УАУ!!!!!!! Това е всичко, което съм си представяла, толкова мой вкус е, че ...единственото, което мога да кажа е, че Ви се възхищавам на умението да работите така прецизно с малките детайли, които правят от едно жилище дом!! Много щастливи мигове Ви желая!! Бихте ли споделили за мебелите, от къде е дивана? И кухнята!?

    ОтговорИзтриване
  49. Кухнята е поръчана от http://kedar-design.com. Диванът купихме от Лабиринт. Имах изискване да е разтегаем и сравнително малък- до 180 см. Там имаше доста избор. Времето за доставка е 30 календарни дни, но нашият го забавиха малко.
    Успех с обзавеждането! Първото жилище си е наистина голямо вълнение;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря! Пуснах молба за оферта за кухнята на тази фирма, така или иначе още не сме поръчали, дано да дадат добра цена, понеже кухнята ужасно много ми харесва!! Би ли споделила материали и размери? Нашата е 2.35 на 1.65м и от една Велинградска фирма ни дадоха цена кам 2800 лв за масив +МДФ. Надявам се да е възможно Кедър да дадат конкурентна, за да можем да ги ползваме. И последен въпрос, за перденцата! Прекрасни са, би ли споделила от къде са?

      Изтриване
    2. Извинявай, в отпуска съм и не отговарям много бързо.... Плата за пердетата си го купих от един магазин на Екзарх Йосиф. В същия продават и чаршафи. От страната на Халите е. Могат да ти ги ушият безплатно.
      Нашата кухня е МДФ и е по- голяма. Много ми е трудно да ти кажа колко струва, защото всички електроуреди бяха купени през тях, а те не са никак евтини.

      Изтриване
    3. благодаря за отговора! Първо, приятна, слънчева и прекрасна отпуска! Аз вече се свързах с фирмата за кухнята и помолих за оферта. Сега очаквам само още една оферта от друга фирма, за да сравня цените. Въпроса действително беше неуместен, тъй като цената зависи от много неща. Поздрави!!

      Изтриване
  50. Лу жилището ви се е получило НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НО.страхотно,просто нямам думи.браво на вас.
    и ние си купихме "ново"-"старо" жилище през есента.правим му ремонт,но нещо нещата не вървят.много бавно става,вече нямам търпение.остава ни много малко(свързване на гърнето към структурата,поставяне на пампите,залепване на 2 листа тапет и купуването на диван).
    виждам много неща сте си купили от ИКЕА.като една рекламна къща сте :) и аз много го уважавам този магазин,но за жалост не мога да ходя до него когато нещо ми потрябва(от Айтос съм и ми е далеч)поръчвам си на някой ако ходи до София един голяяям списък или нашите ми носят от испанските Икеи(международни шофьори са и правят курсове за Икеа).
    харесват ми детайлите на които си наблегнала:снимки,картинки,щайги.домът ви е много уютен и привлекателен.пожелавам ви много любов и разбирателство.

    ОтговорИзтриване
  51. Здравейте!Минавам направо на въпроса , но се пак поздравления за страхотните решения :) . Ползвали ли сте интериорен дизаинер ако не дали може да предложите някой понеже имаме проблем с расположението на нашия апартамент и се нуждаем от мнение. Благодарим предварително. Лек ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не сме ползвали дизайнер. Мислех си в началото, но така и не го осъществих. За съжаление не познавам никой в тази област и няма да мога да съм полезна.

      Изтриване
  52. Лулу, преобразяването на жилището е великолепно. Всяко стая, всеки кътче, всеки детайл са изпипани до последната подробност. Всичко е в прекрасна хармония.
    Възхищавам се на усета и способностите ти. Бъдете много задружни и щастливи в новия дом.
    Имам питанка относно щайгите и старите дървени предмети. Харесвам ги като акцент в интериора, но до момента не съм ги използвала у дома. Би ли ми обяснила стъпка по стъпка технологията по реставрацията и консервацията им. Благодаря предварително.
    С поздрав!

    ОтговорИзтриване
  53. Взимаш стара дървена щайга и първото, което правиш е да я позаковеш, ако се налага. Почти винаги случаят е такъв със старите щайги. Стъпка две - измиваш ги хубаво с вода и сапун, след което оставяш да изсъхнат едно денонощие. Стъпка три - мажеш с препарат срещу вредители. Купих го от Бриколаж. След това имаш две опции - ако искаш да промениш основният цвят, трябва да минеш с байц за дърво. Ако ти харесва можеш направо да мажеш с латекс. Харесваш си най- смотаната четка и мажеш недодялано с нея. Колкото по- некадърно - толкова по- добре. Аз очевидно не ставам за бояджия, така че това беше работа точно като за мен:)

    ОтговорИзтриване
  54. Много благодаря на всички за хубавите коментари! Подходих доста наивнистично към темата и исках просто да покажа някакви акценти от забавлението ни през последните няколко месеца.Честно, изобщо не очаквах такъв интерес и дъжд от ЛС и имейли с въпрос. Може би щях да се постарая малко повече и да наблегна на по- детайлни снимки на обзавеждането и механизмите, вместо на щайгичките и фенерчетата:)

    ОтговорИзтриване
  55. Страхотен дом си създала, Руми! Много ми харесва всичко в него, а детайлите създават такова усещане за уют! Пожелавам много щастие на цялото ти семейство в новия дом!

    ОтговорИзтриване
  56. Лулу, превърнала си това жилище в уютен дом! Всеки детайл е внимателно подбран, мебелите са уникални, а атмосферата - повече от прекрасна! Комплименти! Пожелавам на цялото ви семейство много незабравими моменти и забавни мигове в този очарователен нов дом!

    ОтговорИзтриване
  57. Поздравления за прекрасния дом, много уют лъха от него! Ние обзаведохме нашият вече, но сме на етапа с добавянето на онези "дребни" нещица, които превръщат апартамента в ДОМ. Много ми харесаха картините над леглото ви, нещо подобно ще подхожда на стила на нашата спалня, ако може да споделиш от къде са

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, това са мои снимки правени по време на пътуването ми из Италия. Принципно ако ти вършат работа, няма никакъв проблем да ти пратя файловете и да си ги разпечаташ. За да не ме разбереш погрешно, не ги продавам - подарявам ги:)

      Изтриване
    2. Лулу, писах ти имейл:)

      Изтриване
    3. Нищо не съм получила:(

      Изтриване
    4. Пак опитах, не знам защо не се получава( Искрено благодаря за предложението, наистина много ми харесват снимките:) Това ми е мейла irren@mail.bg Поздравления и за блогът, много е приятно човек да се порови в него:)

      Изтриване
    5. Мога ли да помоля и аз за снимките? Мейла ми е hristina.ggeorgieva@gmail.com. Благодаря, благодаря!!!!!

      Изтриване
    6. Пращам и на двете довечера:)

      Изтриване
    7. Аз не съм ги получила:((

      Изтриване
  58. Лулу, честит нов дом! Пожелавам ви само хубави моменти и радостни емоции! А обзавеждането е станало страхотно и кухнята е много, много готина! Понеже и аз правя един малък (голям), но не толкова спешен ремонт в момента, имам въпрос за плота на кухнята - от какъв материал е? Мивката е от Икеа, или?
    Хубава и слънчева новодомска седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, тцялата кухня, заедно с мивката и плота са поръчвани от фирма Кедър http://kedar-design.com/index.php?section=furniture
      Мивката е керамика. Плота е най- обикновен. От тези ламинатите.

      Изтриване
  59. Нямам думи...каква красота, стил и уют...и много лично, много Ваше си !!!
    Да сте живи и здрави, и много щастливи в този прекрасен дом !

    ОтговорИзтриване
  60. Думи нямам, чудно е станало! Толкова уютно, топло и романтично. Много хубави мигове ви желая:) И един въпрос, за чаршафите разбрахме, но дай някоя идея за хубаво място, от което си поръчвала аксесоарите. И да ти кажа от дизайнер определено нямате нужда, явно сте страхотен семеен екип.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сайтът с аксесоарите е същия като този с чаршафите:)

      Изтриване
  61. Искам да кажа,че визуализирам мечтите си, гледайки снимките на вашия дом. Надявам се да направя толкова свежа и весела стаята на децата ми. Много ме радва всичко, което публикуваш! Благодаря ти за тази радост!Kath

    ОтговорИзтриване
  62. Поздравявам ви за разкошната снимка която сте направили на кухнята, на лампа, получила се е страхотно и изглежда уютна и приятна.Снимките са направени напълно професионално или поне според мен, за което се радвам че ги споделихте с нас и се надявам ако има още да ги покажете и тях на нас.Не искам и да си представя какво е било....'място за миялна и че естествената дървесина се е пропила с миризмата на пържена мазнина, ..." но ето че няма невъзможни неща и макар с повечко труд се е получила фантастична.Дано в новият дом ви се случват само хубави неща.

    ОтговорИзтриване
  63. Лулу,прекрасно жилище сте си сътворили!

    ОтговорИзтриване
  64. Здравей Лулу!
    Във връзка с коментара ти: "Стаята, която набелязахме за Мартина.... Отличава се с изключително много чупки и най- вече с липсата на каквито и да било прави ъгли. Няма и прави стени:( На места отклоненията бяха по 10 см, което наложи обзавеждане по поръчка....."
    Може ли да помоля за кординати на фирмата която е проектирала и изработила обзавеждането в стаята на Мартина.
    Преди няколко месеца се сблъскваме със същия проблем относно обзавеждане на детска стая /Криви стени, липса на прави ъгли, няколко чупки/, НО В СЛУЧАЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА НОВО СТРОЙТЕЛСТВО. Пробвахме в няколко фирми, но това което ни предлагат, като проект спрямо ситуацията в стаята, не ни допада. Едната фирма даже ни пропоръча да си сложим гипсокартон за да изправим стените и ъглите. От приложените снимките на детската не мога да придобия много ясна представа за проблемите с който сте се сблъскали и какво се е получило. В крайна сметка щом сте останали доволни от решенията на проекта /при условие, че е имало 10см. отклонения/, надявам се да успеят да ни помогнат и на нас.
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  65. Преобразяването е невероятно! Страшно много харесвам бели кухни колкото и да са непрактични :) Но много ме впечатли корка по стените. Придава голям уют и уникалност. Трябва да имаш голямо въображение, за да създадеш такъв прекрасен апартамент :) Разделянето на стария хол на трапезария и спалня е много добра идея. Определено имаш виждане върху вътрешния дизайн!

    ОтговорИзтриване
  66. Снимките са наистина много хубави и се радвам се че ни пишете.Дано и за на пред да разказвате своите преживявания и да давате примери, че и с малко средства човек може да си направи мечтания ремонт с дизайн,който да му харесва.Има голям избор на стилове в тези снимки преопбладава едно по битово и уютно.Винаги съм харесвала малките перденца,които като че ли носят една топлина и напълно завършен вид на една стая.Кухнята е място,което предимно жените посещават прекарват голяма част от времето си там, и за това трябва да се разкошни.

    ОтговорИзтриване
  67. Здравйте, искам да попитам от къде е купено пердето в тюркоаз на цветя?
    Много е красиво.

    ОтговорИзтриване
  68. Добър ден и от мен.Много благодаря за интересната статия.Всичко ,което ни показвате е много красиво. На мен лично ми хареса червеният кантар, изглежда уникален и ми е интересно от къде мога да го купя и аз, ако изобщо е взет от България? Когато разбереш че няма място за миялна или пералня най вече лично аз бих останала в шок и бих направила всичко възможно , за да имам, в днешно време без пералня е трудно да се живее.Много съм впечатлена от този ретро стил.

    ОтговорИзтриване
  69. Здравейте, есента приготвих лютите чушлета с розмарин от вашия блог. Станаха страхотни и понеже не си бях запазила линк към рецептата днес реших да ги потърся из нета по спомен. Блогът ви е страхотен! Ще го следя с удоволствие. Разгледах снимките от дома ви. Прекрасен! С ретро нотка и съвременен шик ... и щипка романтика. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  70. Здравейте, искам да изкажа възхищението си от начина, по който се преобразили дома си! Сътворили сте едно вълшебство!
    И бих искала да попитам от къде е купен белият гардероб в спалнята?

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...