неделя, 29 януари 2012 г.

Бакалията - нещо повече от магазин

Преди няколко седмици попаднах на една публикация в блога на Рони. Ставаше въпрос за онлайн магазин БГ Бакалия

 

 Аз не съм от хората, на които им трябва кой знае колко убеждаване. Веднъж след, като мухата ми ми влезе в главата, ми трябваха точно 5 минути, за да посетя сайта и още 20 за да направя поръчка. След кратка суматоха, която бях създала с обвързване на плащане и поръчка, нещата бяха надлежно и своевременно доставени в офиса ми в кафяв хартиен плик. Имах желание да ги снимам и да покажа старанието, с което хората бяха опаковали всичко, дори и 100-те грама сирене, което бях поръчала, колкото да пробвам. С прискърбие и същевременно с голямо задоволство искам да ви кажа, че не можах. Нищо не оцеля:) Кашкавалът с орехи, падна в жертва още същата вечер, правейки компания на бутилката много приятно червено вино. Последва ги и прясното биволско сирене и маслото, дебело намазано върху няколко филии хляб. На другия ден в хладилника бяха останали само две кофички биволско мляко. Колкото и суперлативи да изсипя, едва ли ще може да ми повярвате, без да опитате сами. За първи път от много, много време ядох наистина вкусно българско масло. Това, което поръчах е тип "мандраджийско" и точно този вкус си спомням от детството, когато ходехме на село и взимахме масло от мандрата.
Макар, че интернет търговията, като цяло е доста безлична, тези хора са успели да излязат от стереотипа. Това, което аз получих бяха вкусни, български продукти, опаковани в старание, личен почерк и лека носталгия към времето, когато сиренето беше сирене а бакалията, нещо повече от квартален магазин. За огромно съжаление не можах да се запозная с Александър, който лично дойде да ми достави поръчката, но от сърце им желая успех!




24 коментара:

  1. И аз четох преди време за тази бакалия. Наистина ли са толкова добри? Казваш добро е качеството...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диана, на мен наистина много ми харесаха нещата им. Аз и друг път съм писала, че не искам този блог да се превръща в място за реклама. Абсолютно некомерсиално, публикувам само и единствено неща, които съм изпробвала лично и са ми харесали.

      Изтриване
    2. Да именно затова ми се искаше още едно потвърждения :)Май ще се наканя и аз да поръчам. Благодаря ти Лулу. Хубава вечер!

      Изтриване
  2. Руми, чаках публикацията с нетърпение :)
    Най-вече заради маслото, кашкавала и биволското сирене :)
    А ти ме радваш и с виното!
    Благодаря за споделеното!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, виното наистина беше много приятно. Цената от 13 лв ми се стори съвсем прилична, за това, което получих. Държа да отбележа, че аз съм голям почитател на тази напитка и давам доста повече за вина, които после много са ме разочаровали.

      Изтриване
  3. И аз да се включа в похвалите към Бакалия - продуктите им са страхотни. Сладкото от праскови например, вече отдавна е в историята :) Излапахме го с лъжица от бурканчето, решихме, че няма нужда да си разваляме вкуса с филии хляб :))) Аз си поръчах традиционно краве сирене и кашкавал, които също са убийствени на вкус - нищо общо с тебешира за 10 лева, който бях купила от Била предната седмица. Мисля, че скоро пак ще правя "набези" на техния сайт :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се колебаех и аз за това сладко от праскови, но сме се заринали и щеше да ми дойде в повече. За сиренето те подкрепям! Аз поръчах обикновено козе и беше много вкусно и истинско.
      Днес поръчах луканка. После ще споделя впечатления и от нея:)

      Изтриване
  4. Отдавна спрях да пазарувам луканка и сирене, а кашкавал купувам само от сорта на гауда, ементал и т.п., въпреки, че не винаги съм сигурна, че някои от тях не се правят в милите ни мандри. С удоволствие ще намина през този он-лайн магазин, особено когато има отзиви от няколко места.
    Благодаря ти, LuLu, за оценките и не мисля, че в блога си рекламираш когото и да било.Постинга ти е по-скоро изповед:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В интерес на истината в БГ има много добри производители. Посетих няколко мандри и завода с наистина невероятна хигиена, контрол и качество на вложените суровини. За съжалени продукцията им е скъпа и нямат сметка да я предлагат на българския пазар.

      Изтриване
  5. Четох и аз за тази Бакалия, време е май да поръчвам:)

    ОтговорИзтриване
  6. Преди време прочетох при Рони,сега и при теб,благодаря ви и на двете,ще се възползвам и аз!

    Хубава вечер,Руми!

    ОтговорИзтриване
  7. Руми, веднага посетих тази бакалия и съм много приятно изненадана, благодаря за споделеното и аз ще изпробвам продуктите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, няма да съжаляваш:) Без да претендирам, че познавам добре някои хора, но мисля, че там има сирене в изобилие, което ще ви допадне:)

      Изтриване
  8. traiana, Еликсир, заслужава си да пробвате, ако не друго:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми,идвам да ти благодаря отново и да докладвам,че опитахме родопското и равногорското масло,кашкавала с маслини,кашкавал Илиеви и Равногор-всичко това ни хареса.Жабленското кисело мляко и кравето сирене Илиеви са страхотни,единствено Александровското биволско свежо сирене не ми допадна-твърде солено е.Извара Равногор и прасковено слодко също взех,но не съм дегустирала още,ще допиша за тях по-нататък.

      Изтриване
  9. Попаднах на тази бакалия във форум бг-мама. С тази си публикация ми напомни, че си бях набелязала някои неща за купуване. Ще си купя и аз биволско кисело мляко. Никога не съм яла истинско :) Иначе биволско свежо сирене си купувам от магазин тук в София, харесва ми и се чудя дали няма да е същото :) От сладката може би бих пробвала от арония, но аз не съм фен на конфитюри и мармалади и си стоят ей така с години наред...

    ОтговорИзтриване
  10. Биволското мляко в стъклени буркани ли е? (правя си сметка колко да поръчам за да не ми тежи...)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не винаги имат в стъклен. Ако нямат в стъклен, на мястото на него ти носят два в пластмасов.

      Изтриване
  11. Здравейте, аз също искам да изкажа мнение за Бакалия. Благодарение на Рони открих този магазин. Продуктите, които пробвах са невероятни. Биволското мляко е уникално .. бях забравила що е то истинско мляко. Сирената - пробвах почти всички - козе, биволско, овче, краве сирене с подправки - любимото ми :). Макар да не съм фен на сините сирена - е българското синьо сирене е много добро. И макар да не съм от София - доставката ми идва за един ден. Така, че тези които не са пробвали - няма да съжаляват ако опитат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Синьото сирене ми се стори много интересно, макар, че е по- солено от колкото би ми се искало.

      Изтриване
  12. Обожавам истинското мляко, а и всичко останало. Но притесненията ми с приготвянето по методите на пра-баба, са свързани единствено с хигиената на бабите по селата, когато старото полу-ръждясало менче се заплаква от старото и в него се слага току що издоеното ново мляко.
    Извън тази забележка( лично мое мнение) вкусът е неповторим!
    И със сигурност ще опитам кашкавалът с орехи, та ако ще да е зрял върху мухлясал дъб;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъх аз имам същите притеснения. Тук със сигурност не става въпрос за подобно производство тип "домашно". В сайта на Бакалия има информация за производителите. Аз имам впечатление от двама от тях, които са сертифицирани за биопроизводство.

      Изтриване
    2. Мъхче,няма от кашкавала с орехи,свършил!
      Руми,що не остави малко и за нас :)).
      И аз му се каня,дано има пак.
      Ще опитам и биволското кисело мляко щом има добри отзиви.

      Изтриване
  13. Сега вече и на мен ми стана интересно :)

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...