Минавам по същество и ще бъде изключително лаконична в представянето, макар че рецептите са три и няма как да стане много кратко: Сьомга със сирене филаделфия, Калмари с бяло вино и розов пипер и Гаспачо
Запечена сьомга със сирене филаделфия
За 4 порции
Продукти
4 котлета сьомга
1 с.л зехтин
50 гр сирене филаделфия
зелени подправки по избор
сол и черен пипер
Приготвяне
- Сьомгата се измива и подсушава
- Подрежда се в тавичка, върху хартия за пече
- Посолява се и се наръсва с черен пипер
- Всяко парче се намазва от горната страна със сиренето филаделфия. В случай, че слагате копър или друга зелена подправка, може да я нарежете на ситно и да я разбъркате със сиренето
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути
Аз съм горд собственик на прилична саксиена градинка, в която виреят
различни подправки и във въпросната рецепта използвах мащерка, която
може да видите на първата снимка:)
Едно изключително бързо ястие и чудесен акомпанимент за добре охладено бяло вино или чаша бира.
За 4 порции
Продукти
4 добре почистени и подсушени туби от калмари
2 скилидка чесън
2-3 с.л зехтин
2-3 с.л бяло вино
сол и черен и розов пипер
Приготвяне
- Калмарите се нарязват на шайби с дебелина около 1 см
- Посоляват се поръсват с черен пипер
- В тиган се сипва зехтина (не е нужно да покрие изцяло дъното) и се загрява
- Слагат се калмарите и се разбъркват
- След 2-3 минути се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън, розов пипер и вино
- Оставя се за още 4-5 минути, докато се изпари цялата течност и останат само на мазнина
Гаспачо
Една от любимите ми летни супи. Правя малко уточнение, че тази рецепта е доста бърза за приготвяне, но има 2 часа изчаквателен период, който позволява на ястието да се охлади и да придобие приятни и освежаващ сезонен вкус.
Продукти:
1 кг домати
1 краставица
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 зелена чушка
4 филии стар хляб
50 мл зехтин
200 мл вода
4 с.л оцет г
сол и черен пипер
Приготвяне:
- Доматите и краставиците се обелват и се нарязват на парчета. По желание може да отстраните семките
- Едната чушка се почиства и също се нарязва.
- Хлябът се накисва във водата за 10 минути.
Всички продукти се слагат в блендер и се миксират до гладка смес. - Супата се оставя да престои в хладилник поне 2 часа
Поднася се с кубче лед, няколко капки зехтин и нарязана на ситно чушка
Желая ви много успешна и слънчева седмица!
На тези страхотни моски изкушения не мога да устоя!
ОтговорИзтриванеА гаспачото е просто супер в жегата!
Хубава седмица и на теб!
Beautiful...:). And lovely photos too :)
ОтговорИзтриванеЧестито за новата визия, Lulu! Прекрасни рецепти и подканящи снимка (в тази с калмарите ми отидоха очите). Поздрави и хубави августовски дни!
ОтговорИзтриванеКалмарите ще ги пропусна, но останалите неща и снимките са прекрасни!
ОтговорИзтриванеЧестита нова визия на блога :)
Много ми харесва новата визия,много по-светла и свежа :) !
ОтговорИзтриванеНа гаспачото от миналата седмица съм му хвърлила око,ако някой от 4-те ми корена краставици е решил да върже,непременно ще си я направя на село !
Благодаря за рецептата !
Много ми хареса новия облик на блогът ти, Лулу!
ОтговорИзтриванеКалмарите са точно по мой вкус! :-)
Невероятни снимки, както обикновено!
Поздрави, Милена :-)
много свежа и красива визия на блогчето,освен и аз да ти кажа ЧЕСТИТО друго не се сещам :)))))))))а и между другото мнооооого обичам калмари,мммммм:)))))
ОтговорИзтриванеМного апетитни предложения и чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много красива премяна на блогчето!Не обичам нищо рибно и морско,ноза сметка на това,очите и душата ми се насладиха на неероятните снимки!Красота!Поздрави и хубава неделя:)))
ОтговорИзтриванеНовата визия е прекрасна Руми! Толкова свежа! Много много ми харесва! А рецептите - и трите любими! Прегръдки и усмивки от мен!
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова визия Руми!!! Харесвам!
ОтговорИзтриванеСнимките ти както винаги са перфектни, а рецептите интересни!!!
Хубав Август :-)
Ммммм... прекрасни идеи за здравословен fast sood! Към твоята троица аз бих добавила и брускети с пресни домати и билки :))
ОтговорИзтриванеСнимката на оградата с розовия храст ме върна към детските години. Голямо Thanks за което!
И рецептите, и новата визия на блога ми харесват много, Руми! Невероятни снимки...
ОтговорИзтриванеИ аз се присъединявам към харесващите новата визия на блога ти Руми :) Рецептите много ми допадат, особено гаспачото, ще го пробваме! За калмарите ... незнам защо и как този вид морка храна предизвиква много негативни асоциации в мен ... виж рибата много я обичам. Поздрави и хубава седмица :)
ОтговорИзтриванеОоо, страхотна нова визия! Руми, както винаги страхотни рецепети и снимки:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита нова визия, Руми. На мен лично много ми харесва, както и снимките, да не говорим за бързата кухня :o) Успешна и слънчева седмица и на теб!
ОтговорИзтриванелеле, супер красиво, и идейно. Особено сета със запечената сьомга и кошницата, поздрави и за по светлата визия:)
ОтговорИзтриванеХаресва ми новата визия на блога! Честито! Харесваше ми и черната визия :)))) Така... никога до сега не съм приготвяла сьомга. Купих си и ще я приготвя по тази рецепта. В момента фурната се нагрява. Препрочетох рецептата ти, но не видях къде се ползва зехтина :) Предполагам е върху рибата, но може и върху хартията да е не знам:))) Този път ще пропусна зехтина :)
ОтговорИзтриванеТолкова красива публикация, че чак не исках да стигам до края й! Ефектни рецепти, прекрасни снимки и наистина оригинално оформление! Поздрави . :)
ОтговорИзтриванеОпределено очаквах подобна нова визия, досегашната в тъмни общи тонове много затваряше настроението ми тук, сега ми изглежда всичко някак просторно и приятно, и свежо. Поздравление за визията, а за рецептите - толкова вкусни изглеждат, не знам дали ще се справя, ако се опитам да ги приготвя, но поне на разкошните снимки мога да се насладя!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесен нов облик!Много е свежо!
ОтговорИзтриванеРецептите също, а снимките... фантастични:)
Само ,едно не ми е ясно.Как испанците рледи 300г. са си "миксирали"салатата?
ОтговорИзтриване