вторник, 15 февруари 2011 г.

100 и 1

Това 100 и 1, няма нищо общо със 101:) Това е стотната ми публикация в този блог и цяла една година, от както съществува!



Какъв символизъм само, а! Какво съвпадение!Абе не точно, защото от средата на ноември, старателно изчислявам как двете неща да съвпаднат:) Като се замисля, с какво точно съм си ангажирала мозъка, направо е достойно за освидетелстване, но вие това го знаете вече. По- интересният факт е, че мъжът ми сутринта ме събуди с думите "Честита една година на блога ти", което вече говори за сериозна психоза, с която очевидно другите гледат да се съобразяват:)

Истината е, че създадох този блог с идеята за лично пространство. Така и не успях да го впиша в класическата рамка на останалите блогове от този тип и да се придържам стриктно към кулинарната тематика. Разводнявам го с глупости и от всякакво естество, а да не говорим че с едно- две изключения, всъщност нямам публикация с кулинарно заглавие:) Това на практика обезмисля воденето му и на английски, защото с моето кроманьонско ниво на владеене, всъщност никога няма да успея да докарам такъв цветущ изказ:) Добре, че не ползвам блога за реклама и не гоня трафик, защото по този начин, търсачките малко трудно ме отразяват:)


Като се върна към първите рецепти и с ужас установявам колко некадърни са били снимките ми :) Чак ми идва да сготвя същите неща на ново и да ги подменя:) Всъщност трябваха ми 2 фотосесии на храна, за да навържа факта, че снимам вечерно време след работа, нямам осветление т.е няма как да докарам нещо хубаво. С огромна изненада установявам, че съм си купила софтбокса след цели три седмици. Стига бе,трябва да съм била или болна или някое от децата да е било болно... Обикновено, като си наумя нещо, прегазвам всичко пред себе си, като стадо прерийни бизончета. Фактът, че нанасям необратимите щети върху семейния бюджет също е без особено значение:) Последваха покривки, платчета, панерчета, кошнички, прибори, чаши, чинии... ремонт на кухнята:) Добре де, това последното беше по необходимост, не заради блога:)
Още повече ме изненадва факта, че една година след създаването си, something... е доста напред в класацията на българските блогове и дневно регистрирам между 600 и 800 посещения, съгласно броячът на блоггър. Но все пак, от всичко най- много ме радват 2033 оставени коментара! Искрено благодаря за всеки един от тях и честно да си кажа може би точно това е една от основните причини толкова много да се радвам на това местенце.


Благодаря на всички, които се отбивате тук, четете и споделяте. Благодаря и на тези, които се престрашиха да изпълнят някоя и друга рецепта! Благодаря и на онези, които ме вдъхновяват ежедневно, а те определено не се ограничават само до кулинарните блогъри!

Черпя всички с едни мъфини с ром и боровинки, които направих на бързо тази вечер. За да не решат в къщи, че съвсем съм изтрещяла, претекстът беше, че децата трябва да имат нещо за закуска утре, но всъщност тайната ми идея беше да напудря и накича едно от кексчетата, след което да го постна тук по повода:)

Продукти:

50 гр сушени боровинки накиснати в ром
2 с.л ром или няколко капки есенция
40 гр масло
40 гр олио
1 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
100 мл прясно мляко
2 яйца
80 гр захар

Сухите съставки се смесват заедно. Яйцата се разбиват с тел, заедно със захарта. Добавя се млякото, рома, разтопеното масло и олиото. Слагат се боровинките, които са киснали поне 30 минути в ром и малко топла вода. Добавят се сухите съставки и всичко се разбърква. Всяка от формичките за мъфини се пълни около 2/3-ти. Печете на 155 градуса около 25 -30 минути.
Причината да се пече на толкова ниска температура, е за да не се надигнат прекалено кексчетата и да се се напукат отгоре. Проблемът е само естетически, но ако ще ги декорирате като мен е важно.

41 коментара:

  1. Честит рожден ден на блога ти Лулу, все так да ти върви по вода и все страхотни случи и успехи ти пожелавам от все сърце!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит рожден ден на блога ти Лулу! Тооолкова обичам да идвам тук, да гледам и чета. Всичко което качваш винаги е супер интересно а за снимките - нямам думи. И недей да скромничиш на кулинарна тематика защото всеки път в който публикуваш рецепта и снимки ме оставяш без дъх - детайлите, стайлинга - всичко е прекрасно ! И с гордост мога да заявя, че веднъж толкова ме вдъхнови че за удивление на близките ми си приготвих сладкото ти от сини сливи и карамфил :-) Продължавай все така да ни вдъхновяваш и зареждаш с положителни емоции!

    ОтговорИзтриване
  3. Руми, точно това разводняване, за което говориш, прави блога ти толкова уникален по рода си! Признавам си, че е имало моменти, в които съм се смяла с глас и сълзи и ако има някой около мен, ме гледа учудено.

    Пожелавам ти още много, много години да поддържаш това прекрасно, красиво и неповторимо местенце, за да можем да му се идваме тук и да се наслаждаваме на вкусните рецепти, красивите снимки и с после с приповдигнато настроение и усмивка да се върнем към злободневието :)

    Както се казва, ти си глътка свеж върдух в ежедневието ни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Добре де, как ги измисляш тези красиви неща?! :))), честна дума не разбирам :). Честита година, Лулу!!! Радвам се, че те има във виртуалното пространство и най-вече, че те открих! Статистиката хич не ме учудва като се има в предвид какви неща правиш и измисляш, давай все така! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Честита първа годинка на блога и стотна публикация, Лулу!
    Това е едно от любимите ми местенца, затова ще ти пожелая още мноооооого публикации, още много вдъхновение, още много рецепти и прекрасни снимки!
    Заплювам си от почерпката макчето долу вляво :)) Между другото, страхотни мъфини и украса!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. И от мен честита първа година и 100-на публикация:) Блогът ти е прекрасен, именно защото е различен и със собствен стил. Пишман-готвачи като мен(да се разбира - обичат да готвят, но пък го правят рядко) се отбиват тук, за да се разведрят, насладят, усмихнат, а не непременно да открият рецепта, която да сготвят. Така че просто продължавай да бъдеш себе си - за мен е истинско удоволствие :)

    ОтговорИзтриване
  7. Руми, знаеш че ми доставя удоволствие те чета :)
    И задължително, да започват с разказана история!
    А снимките винаги са перфектни!
    Продължавай да правиш това, което те кефи :)

    ОтговорИзтриване
  8. Честита първа годинка на блога ти, Руми! Още 100 + 1 да празнуваш! :)
    Уникална си и се радвам, че въпреки заетостта си успяваш да направиш това виртуално твое място толкова красиво и интересно, като теб самата!
    Прегръдки и пожелания за нестихващо вдъхновение, безброй читатели и успехи! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Честита годинка на блога ти Лулу ! Продължавай все така да ни омагьосваш с вълшебствата които правиш!
    Поздравления за празника и още поне 1000 + 1 публикации!
    :)

    ОтговорИзтриване
  10. Какво говориш? Точно след първите ти снимки установих колко са ужасни моите :))) Но хубаво е човек да е самокритичен-това го кара да се развива. Не мога да си представя след още една година ка ще изглеждат нещата ти, но и в това е тръпката. Искам да разводняваш - иначе не е същото и не е Лулу!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  11. Вече не си спомням как попаднах на блога ти, но още с първото влизане ме плени! С невероятните си разкази, шеговити истории, прекрасни снимки и самоирония. Точно това му е хубавото на блога ти, дори и да не е 100 % на кулинарна тематика. Пожелавам ти много повече последователи, страхотни мигове прекарани пред компютъра с ухилена физиономия и страхотни приятели!

    Happy B-day!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Честит ден рожден Лулу:)Почти не минава ден, в който да не надникна из твоите пленителни странички:) Ти си вдъхновявяща, щура, мила и истински очарователна:)Най-сърдечни благопожелания:):):)

    ОтговорИзтриване
  13. Честита Първа Годинка на блога ти Руми :) Това е едно от най най- красивите места, на които съм попадала в блог пространството! Ти си вдъхновение за всички :) Снимките ти са безумно красиви, но от любопитство ме накара да се върна много назад и да ги разгледам (мисля, че си много взискателна към себе си))! Знаеш ли няма по хубаво от това да можеш да видиш, колко път си извървял и колко много си се развил, аз поне съм така :) Пожелавам ти много нови вдъхновения и си бъди все такава весела и позитивна!

    ОтговорИзтриване
  14. Честита годинка на блога ти, Лулу! Създала си не са за себе си едно приказно местенце, но и за всички нас, които го посещаваме! Все така да ти носи радост това, което правиш!

    Усмивки :-)

    ОтговорИзтриване
  15. Честита годинка скъпа Лулу!Не веднъж съм го казвала ,но пак ще се повторя...блога ти е уникален и винаги ми повдигаш настроението много ,и е истинско удоволствие когато съм при теб,и сега ще си призная че много често съм тук за да се любувам на природата през твоя фотоапарат..Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  16. Честита годишнина!
    С удоволствие се отбивам :)

    ОтговорИзтриване
  17. Руми, честита ти годишнина и още много пъти да слагаш +1, +1, +1... Прекрасно местенце си създала и лично аз много му се радвам ;) Продължавай все така, защото you can do it!

    ОтговорИзтриване
  18. Честита Годинка и 100-тна публикация, Руми!
    Пожелавам ти нестихващо вдъхновение, чудесни реализации на идеите ти и безброй успехи! Бъди все така позитивна, усмихната и заразяваща!

    Хубав и много усмихнат да е денят ти :-)

    ОтговорИзтриване
  19. Честитоооооо, все така изненадваща и с повече публикации през следващите години, Лу!
    Реално вдъхновяващо и усмихнато настроение ми вкарва всяко посещение на твоя блог!
    Сърдечни поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  20. Честита годинка и от мен, Руми :)
    Откакто го има блога ти, понеделниците ми станаха доста по- поносими, дори щастливи :)) Мисълта, че ще започна седмицата с чаша кафе, четейки новата ти публикация, ми дава сили да се изстържа от леглото по тъмно и да се паркирам в офиса рано- рано. А още по- хубаво е, когато и ти си там, и си бърборим, сърбайки доволно кафенце. Та в тоя ред на мисли - стига с този фитнес сутрин, искам си минутките за мен пък! На фитнес - след работа, моля :)

    ОтговорИзтриване
  21. Честито! Още много пъти по 100 да празнуваме догодина, защото това е празник и за нас - читателите :) Благодаря за всички мои усмивки, които съм получили четейки през тази една година, въпреки, че чак сега се осмелявам да напиша колко много вдъхновение има в това, което правиш.

    ОтговорИзтриване
  22. Честита първа годинка на блога ти, Руми. Много такива годинки да празнуваш и много по 100.

    ОтговорИзтриване
  23. Честита годинка Лулу! Блогът ти е истинско вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  24. Руми,
    Честита първа година на прекрасния ти блог и 100-на впечатляваща публикация.
    Желая ти здраве и вдъхновение за още много по 100!
    Благодаря за удоволствието, поздрави и усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  25. Честит рожден ден на блога ти, Лулу!
    На мен ми харесва, такъв, какъвто е!

    ОтговорИзтриване
  26. Честит рожден ден и от мен на блога ти, Лулу!

    ОтговорИзтриване
  27. Ееееееееееее,страшно е това!Честито и от мен.Румче,ти си знаеш ....

    ОтговорИзтриване
  28. Честито!!!!!!
    Благодаря за всичко!
    За ястията намирам рецепти , а за бесовете си - лекарства.
    Място с терапевтичен ефект.Нека остане такова!

    ОтговорИзтриване
  29. Честито и от мен! Много красота и вдъхновение ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  30. Честит рожден ден, аз съм от тези които редовно посещават блога ти, но не смеят да оставят коментар.:)Харесав ми, ако мога да го нарека "шантавия' начин по който пишеш всяка една рецепта:) Поздрави от Варна

    ОтговорИзтриване
  31. Невероятни мъфини! Зърнах ги във форума....
    Предполагам са и толкова вкусни, колкото добре изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  32. Честито порастване на блога ти, Лулу, а и на теб самата в това, което правиш, разбира се. Something... винаги е било и ще си остане едно ведро, идейно и усмихнато местенце за мен. Продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
  33. Ooooo, одъртя вече а?
    Стана дърта блогърка :)))
    Желая от от все сърце да си все такава пълна с идеи и нестихващ ентусиазъм!
    Годея се, че за тази една година и аз бях частичка от този блог :)
    Радвам се, че те познавам Руми!
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  34. Руми, честита първа годинка на блога ти! Той е едно прекрасно място, изпълнено с топлота, смях, хумор, настроение, и интересни неща за четене и разглеждане! Винаги се отбивам с удоволствие при теб! Още много вдъхновени публикации ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  35. Леле, колко много пожелания! Благодаря ви от сърце! Благодаря на всички, които се отбихте и приятелски прегръдки за Vesselina, Lina, Ирина, Elia, pipi, Lety, Tony, Dani, Ева, Magiosnika, Ивейн, Dani, Росица, eva, Milena, Addi, Maria, Vania, Tony, DSdiva, Ted_cat, Габи, Мариета, kathryn, di_ani, vesela, tcvetelinka, Ondine, Йоли, Еoc, Вили, КеmiH, Benita, kali,Damayanti, Mira и варненските читатели:)

    ОтговорИзтриване
  36. Лулу, честити 100 и 1! Продължавай в същия дух още много пъти по толкова!

    ОтговорИзтриване
  37. Честито и от мен :) Не се притеснявай, Лулу, мисля си, че всички с кулинарен или друг блог рано или късно стигат до някаква психоза, но според мен тя съвсем не е лоша и не вреди. Напротив, провокира креативност, създава нов вид общуване... хубаво е :)Поздрави!
    Боряна

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...