четвъртък, 21 юли 2016 г.

DYI: Втори шанс за една пишеща машина

Човек и добре да живее, в някакъв момент започва да се занимава с глупости:) Противно на очакваното, свободното ми време не е в изобилие, но психотерапевтичния ефект на някои начинания действа много ободряващо.  В този ред на мисли, у нас се мотаеше една пишеща машина. Не толкова стара, че да попадне в категорията "антика", но и със сигурност и не е нещо, което бих тръгнала да използвам, въпреки че на времето учих машинопис. Въпросната машина попадна в обсега на полезрението ми, точно в момента, в който се чудех какво да правя една хартия за декупаж. На пръв поглед изглеждаше лесно. На второ четене, лепенето на каквато и да била хартия върху пластмаса не е толкова просто. Не стана черешката на тортата, но за протокола - все още е използваема, макар че е по- вероятно някой ден да я употребя за декор на снимки, а не по предназначение. Както е казал поета: Всеки луд с номера си, а някои сме с цяла програма:)


Ако случайно някой се занимава с декупаж, може да даде акъл какво е подходящото лепило за целта. Купих от специализиран магазин и се предполагаше да е конкретно за пластмаса, но като в момента, в който изсъхнеше и хартията се отлепяше.


Както и да, за целите, за които ще го ползвам е ОК.



2 коментара:

  1. Поздравления за щурата идея, много обичам такива!!!За да захваща по-добре лепилото(аз ползвам разреденоЦ-200),трябва леко шкурене на пластмасата, но така или иначе, залепването вече е факт :) ! За да е по-красиво оформлението, необходимо е ,отново с фина шкурка, да се загладят неравностите и да се лакира (с акрилен лак, на водна основа), което предпазва и придава здравина.Може лекичко,по ръбовете, да се състари...е, това са вече подробности !Приятен ден и очаквам снимки с декора!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Закупих си абсолютно същата пишеща машина с цел усилено творческо писане, но в крайна сметка само я боядисах и снимах веднъж. Така и не се намери къде да я позиционирам за снимка >>> https://www.instagram.com/p/BIIDNkOA2S9/?taken-by=flammea <<<

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...