вторник, 29 юли 2014 г.

Корабчета за Ради

Ради е слънчевата дама, която стои зад блога Life Bites. Имах удоволствието да я снимам за рождения й ден.


Реализацията на многото идеи, които ме връхлетяха, както обикновено не се случи, поради факта, че се върнах от море предишния ден. Успях да осъществя само една. Дали заради роклята на Ради или заради още соления бриз в косите, и тя се оказа на морска тематика.


Тортата си е от Ради












































Корабчетата са елементарна идея, която си откраднах от Pinterest. Няколко поредни години си събирах  парчета дърво и клечки, носени и изгладени от морето. В средата на някое от по- плоските се парчета се пробива дупка, в която да се сложи "мачтата". Тя от своя страна се намазва с лепило, преди да се постави в дупката. В двата края на лодката също се пробиват дупки, за които се опъва въжето на платното. Останалото е въпрос на скопосано изрязване на триъгълно парче от плат и бърза тропоска. Ако не се оправяте с иглата и конеца, може да направите платната от цветна хартия.

17 коментара:

  1. Чудесни, чудесни!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да е жива и здрава Ради! И ти Лулу, също:) СТрахотни снимки, идеи, красота, стил, всичко, всичко тук е изпипано до най-малкият детайл! Идеята с корабчетата веднага я грабвам:))) Поздрави и прекрасно лято ви желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Уникални снимки и емоция! Страхотни!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни снимки за чудесен повод! Когато която и да е от вас двете публикува в блога си си го оставям за спокоен момент, когаот да мус е насладя максимално, а да видя съвместна работа пък е същинско удоволствие! Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни снимки, Лулу, както винаги. Идеята с корабчетата е много добра, ще се възползвам и аз от нея, но дано ми остане време тия дни, тъкмо ще допълня морския си кът, преди да съм го заменила с есенен.
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Много слънчев пост! Заредихте ме двете с настроение и светлина за целия ден! Пък нека си вали в тъмно сиво навън...
    Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много хубави снимки! Два любими блога в едно - много хубаво се е получило! Руми, исках да те питам за тези куфари. Дървени ли са или си ги облицовала ти? Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съвсем автентично дървени. От дядо са ми. Той е бил дърводелец. С тях е ходил до Германия, където е живял няколко години:)

      Изтриване
  8. Oh, kolko mnogo mi haresaha tezi snimki .Chestit rojden den na Radi !

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни снимки с прекрасна гостенка. Да е жива и здрава! Ех, Руми, как ги правиш тези прекрасни слънчеви снимки? При мен нищо не се получава:(

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  10. Лулу прекрасни снимки, и гостенката ти също е прекрасна, с тези дълбоки очи...Не съм влизаба в блога на Ради, но ще надникна с удоволсвие. И корабчетата са много сладурски, и куфарите, а "свещичката" с 32 твое дело ли е? Цветовете, природата...всичко си е на мястото...Слънчево лято.

    ОтговорИзтриване
  11. Какъв хубав празник и страхотно заснет и отпразнуван! Ради е толкова слънчева ;) и земна. Невероятни снимки и прекрасен замисъл. А дизайнът на "годините" е супер ;) Вие ли го направихте и от какво?

    ОтговорИзтриване
  12. Евала това е страхотно. Поздравявам Ви! Бъдещи успехи пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  13. Много ми харесват, невероятна изработка. Ти ли ги правиш? Шапка ти всалям ако си ти!

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...