четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Специално за мен

На 15 февруари блогът навърши 3 (три) години. Повтарям: цели три! Толкова време съм успявала да опазя само две деца и един мъж. Към всичко друго губя интерес още през първата година. Може би фотографията също прави изключение, но и там поривите ми напоследък са доста спорадични. От друга страна, миналата седмица аз също имах рожден ден. Хич не ми дреме да си призная, че станах на 36. Повтарям: цели 36:) Чувствам се повече от прекрасно и все още не ми минават никакви мисли за хапчета за подмладяване, ботокс и криогенова камера. Това се дължи на факта, че не съм пораснала особено на акъл. Та на  този така прекрасен ден рожден, всъщност се намирах на около 2000 км от местообитанието си и се наложи да изпразнувам далече от обичайният ми хабитат с цялата му там флора, фауна и домашни любимци. Подложена на обичайния корпоративен гърч, почти не можеха да се израдвам на тортата, която шефовете бяха подготвили. За сметка на това имах честта и удоволствието да получа най- прекрасната снимка на най- прекрасните кексчета, които бяха направени за мен от най- прекрасното дете. За капак една прекрасна приятелка посвети една статия на мен. Стана ужасно розово и сладникаво, но има моменти, в които дори и аз, с цялата си прагматичност,  наистина много се впечатлявам от подобни жестове.
Освен снимките, въпросното мое дете, повтори експеримента с цялата подготовка на мъфините, така, че когато се прибрах в понеделник, ме чакаше цяла тава. Много ми е трудно да не се гордея с нея:) Освен това вече съм напълно спокойна, че ако някой ден реша да не снимам повече, ще има кой да наследи всичките ми такъми и да ги използва точно по предназначение. Държа да отбележа, че обработката на снимките са си също нейни. Аз само направих двойните колажи.










Мъфините на Ина
Официални извинения към източника от където Ина е взела рецептата, но за мен вече това е индианското им име. А и детето едва ли ще се сети от къде е взела рецептата.


  • 100 гр брашно
  • 1/4 ч.л сол
  • 1/2 ч.л сода
  • 100 гр захар
  • 100 гр меко масло
  • 2 яйца
  • ванилия
  • парченца шоколад по желание


Тук би следвало да име обяснение на приготвянето на мъфините, но аз не можах да се оправя със записките на Ина, така че просто ви препоръчвам стандартния метод на приготвяне.


В една купа разбъркайте сухите съставки (без захарта), а в друга разбийте яйцата с маслото и захарта. Смесете всичко и и разбъркайте, колкото да не е без хич. Разсипете във формичките за мъфини и печете на 180 градуса за около 30 минути.


Следващата статия ще е без рецепта. Ще я посветя на мечтата на живота ми - да се спукам от снимане на -5 градуса, обилен снеговалеж и гаден северен вятър. Ама наистина си ми беше мечта. Ключът е в мястото:)

28 коментара:

  1. Лулу! Какъв заряд има само в тази публикация! Поздравявам те, по случай рожденият ти ден, желая ти от сърце здраве, щастие, успех и късмет! Поздравявам и блога ти за 3 те годинки красота, която раздава и поздравявам и това прекрасно дете, за тези невероятно красиви и вкусни мъфини! Очаквам с нетърпение следващата публикация, ще е уникално!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле чудесни снимки, оформление и изпълнение на мъфините. Хвана ме срам, чак :))
    Здраве и вдъхновение, Лулу. Най-здравословни са рождените дни - колкото повече отброяваш, толкова повече живееш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник на патерица, Лулу! Наистина имаш достойна заместничка и можеш съвсем спокойно да се гордееш с нея.

    ОтговорИзтриване
  4. “Купувам цял топ хубаво белгийско платно, което ще ми стигне поне за двадесет картини. Снабдявам се с безцветен лак, забърквам магическите си смеси и се запасявам с бои. дори подменям всичките си четки; някои от тях съвсем проскубани.
    Но не мога да рисувам! Онова, което е необходимо, за да се съсредоточа, да се изолирам от живота около мен и да хвана четката, е изчезнало. Отегчавам се. Криво-ляво довършвам една нескопосана картина, и то с триста зора. Творецът пристъпва по много тънко и опасно въже, балансира между предизвикателството и неподчинението, от една страна, и благодарността и покорството, от друга. Когато поради някаква причина балансът се наруши, връщането към нормалното е непоносимо. Стоя на ръба, вперил поглед в черна дупка, която ми изглажда напълно празна.”
    ― Уилям Уортън, "Художникът"

    ЧРД, Лулу! Очаквай неочакваното! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Така е, талантът си е талант и явно се предава. Наистина всичко е толкова красиво и излъчващо толкова топлина и обич. Да ти е честит рождения ден, Руми, да са честити и 3-те годинки на блога. Всичко, което си създала тук, наистина е вдъхновяващо. Оказва се, че и реалните ти творения, дечицата, също - с най-мили чувства го казвам. Желая ти всичко най-добро и най-вече здраве - и за теб, и за цялото ти семейство!
    Поздрави и да знаеш, че всички очакваме следващата публикация!

    ОтговорИзтриване
  6. На 36 хората стават ревливи, предупреждавам те :)) Та ми стана едно такова насълзено, още повече, че си представям какъв кеф може да изпита една мама при подобна дъщерна кампания. Моля те, Лу, би ли попитала Инката откъде са тез чудни кошнички? И ви целувам и трите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм си ревла по принцип, дано не се задълбочи наистина синдромът:) Кошничките си ги купих аз преди година от Лондон. Другата седмица ще ти взема, ако намеря нещо интересно.

      Изтриване
  7. Ех, че мило...и наистина просълзяващо! Ина явно е доказателство на тезата, че крушата не пада по-далече от дървото :) И кексчетата, и снимките, и обработката, и стайлинга...ееххх. Поздравления и за двте ви!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Руми, да си жива и здрава, Ина е прекрасна! Много ви обичам и двете!

    ОтговорИзтриване
  9. Руми, честит рожден ден и на теб и на блога :) И хич не се замисляй да ти омръзва, защото радваш много хора, които влизат тук :)

    А на Ина едно голямо браво, за всичко :)

    ОтговорИзтриване
  10. Руми страхотна изненада и много красива! Браво на детето! Още веднъж да ти пожелая много здраве и щастие за теб и за сладкото ти семейство, безчет красиви и незабравими мигове и изненади!
    И аз съм ревла не бой се не си сама в отбора ... е напоследък все се налага да съм малко по хард :))

    ОтговорИзтриване
  11. Зашеметяващо, честит рожден ден и на блога и на теб:)
    Браво на малката майсторка, таланта наистина се предава по наследство.
    Поздрави и прегръдки от мен.

    ОтговорИзтриване
  12. Честит рожден ден и блогогодинка! Очарователна е щерка ти! Браво и на двете ви :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Честит рожден ден на блога и на теб, Руми! Бъди здрава и много щастлива!
    Имаш си достоен заместник - браво на Ина за цялото проявено творчество в кухнята и с фотоапарата! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Поздравления! ЗА блогогодинката, за рождения ден и за невероятната Ина ( която също е твое творение) Откъдето и да е взела рецептата, това са мъфините на Ина и никой няма да го оспори :))

    ОтговорИзтриване
  15. Синдромът с "реването" се явява по принцип по-късно :)
    Но пък жеста е страхотен!
    А и знаеш приказката за "ученика и учителя"
    Чудесни мъфини!
    С интерес чакам обещаните снимки!

    ОтговорИзтриване
  16. Браво на детето! Моите биха хукнали в първата сладкарница да купят.... А за възрастта- някои хора и на 76 се чувстват на 16, така че само си помъдряла, но не и остаряла:)
    А рецептата си я записвам като "мърфините на Ина".

    ОтговорИзтриване
  17. Поздравления, Руми за рождените дни - на блога и твоят личен! Страхотни мъфини ти е спретнала Ина, здраво стъпва в майчините стъпки! Браво! И снимките са прекрасни!
    Спомням си за един мой РД, прибирайки се уморена от работа на вратата ме посрещат тримката с очи засмени, а дъщерята се беше пробвала да ми направи торта, но всичко беше се сляло в една тънка плоскост. Горкото дете толкова тъжно и засрамено ми я поднесе... Но ми беше най-сладкият подарък!
    Наздраве, мила, за годишнините, за малките радости и големите успехи!
    Топла прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  18. Поздравления Руми, за теб и Ина -
    много талант и финес има в твоята наследница, комплименти!
    Честити празници и първомартенски привет,
    с пожелания за здраве, късмет и много щастие, Диана

    ОтговорИзтриване
  19. Ч.Р.Д. ЛУЛУ!!!ДА СИ ЖИВА,ЗДРАВА. И МНОГО ЩАСТЛИВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8-)

    ОтговорИзтриване
  20. Честит Национален празник,Руми!
    Много предпролетно настроение и вдъхновение за цялото ви женско трио!!!Бащата на фамилията е щастливец!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Лулу. Пиши. По често в тоя. Блог!и ч р д

    ОтговорИзтриване
  22. Страхотна изненада! Дай боже всеки му такава радост и гордост! Има за какво :)

    ОтговорИзтриване
  23. Лулу, тревожа се, не си писала от много време. Нещо да не се е случило? :(

    ОтговорИзтриване
  24. Всичко, което си създала тук, наистина е вдъхновяващо.

    ОтговорИзтриване
  25. Всичко е толкова красиво и излъчващо толкова топлина и обич.

    ОтговорИзтриване
  26. Руми, Честит Рожден Ден със закъснение. Напоследък не успявам да следя блогът ти, а ФБ-страничката ти изобщо не ми се появява, така че извинявай, че толкова късно ти честитя! Поздрави! Ели

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...