събота, 15 декември 2012 г.

Събота - работен ден

Кой ги измисля тези отработвания в събота?! То и без това почти дойде края на света, а и КПД-.то в тези дни клони към нула. Решихме все пак да уважим заветната събота, но като си доведем децата в офиса. Много приятен предколеден хаос.  Като основен инициатор на събитието, се надявам да не попадам в мерника на чистачката през следващите 2 седмица. Може пък да и е поминало до тогава и да не ме гръмне на място.




Джудженцата са се събрали тихо около масата и срамежливо преживят огромните количества баници, толумбички, щолени, сладки, кроасани и бисквити, които любезно са направени/предоставени от родителския комитет. Цари конфузна тишина. След около 20 минути леда постепенно започва да се разтапя и се наблюдават първите наченки на приближаващото бедствие.
Някакво много малко джудже влага огромни усилия и енергия да опита от всичко на масата. Едновременно. След като част от нещата се оказват прекалено центрирани и недостъпни, се заема със систематичното почистване и изяждане на храната изпопадала под масата. Опитите му да унищожи всичко са неуспешни и постепенно размазано сирене, стъпкани солети и следи от шоколад бележат пътя, по който минава тълпата. Половин час по- късно хаосът е пълен. С оглед на ограничаване на материалните щети и психическите травми, нанесени върху още бездетните колеги, цялата джуджешка енергия бива канализирана върху коледната елха. В крайна сметка какво е празника без елха. По- големите  импресионистично закачат играчки с кламери, базразборно закрепят панделки и хаотично увиват лампички. Тези, които още не ходят усилено се забавляват с откачането на гирляндите и олигавянето на лъскавите топки.


Час по късно се налагам да осигурим спешна помощ, успокоителни от първа необходимост и тапи за уши за несемейните колеги. Масата в заседателната зала лепне от изсъхнал сок и сироп от толумбички. Телефоните вече не се вдигат... Щото можем да всеем паника в  бизнес партньорите, оставяйки ги с  погрешното впечатление, че краят на света настъпва, като събитието очевидно е започнало първо от нашия офис. 


Подаръците под формата на флумастери и моливи се оказват фатална грешка. След като листата на флипчарта свършиха, всеобщите художествени пориви се насочиха към всевъзможни подходящи и не толкова подходящи повърхности като фурнира на бюрата и някоя и друга стена.  В крайна сметка на творчеството не могат да се налагат рамки. Наложи се спешна евакуация в ранния следобед, преди наемодателят да е извикал полиция. Всъщност и без това след около месец се местим в друг офис. Дори и да не искаме, вече е абсолютно наложително!!! Направо животоспасяващо!



Пожелавам ви приятен и ползотворен почивен ден. Аз мисля да направя още един щолен, след като предишния падна в жертва днес:)

15 коментара:

  1. Хеей Руми! Разсмя ни до сълзи с мъжа ми!Благодаря!
    Продължавай да твориш все така увлекателно!Децата наистина внесоха много настроение и раздвижиха атмосферата в офиса! Не само, че те подкрепям за идеята, но мисля да продължим тази традиция и в бъдеще. Топла и уютна вечер от нас!

    Надя

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги успяваш да ме усмихнеш Руми. Имаш невероятен талант :) Нашето детско коледно тържество в офиса е в понеделник, предполагам, че ще преживеем същите емоции, като теб :) Весели празници

    ОтговорИзтриване
  3. Представих си я картинката :))))))))))

    ОтговорИзтриване
  4. Много забавно, Лулу! Искрено се забавлявах с вас:). Благодаря за усмивките!

    ОтговорИзтриване
  5. Това се казва хубава жертва, Руми! Ще правиш нов щолен и дано и той замине така бързо, че и следа да не остане! :))))
    А хаоса, и то точно от този калибър е нещо не само необходимо, но и пожелателно за повечето фирми! Нека знаят, че не сме роботи, а хора със прекрасни и сериозни ангажименти! Малчуганите са не само бедствие, но и голямо спасение! :) Да са ни живи и здрави и много пакости да правят, докато растат и "поумняват"! :)
    Благодаря ти, Руми за страхотното настроение! Разсмях се с глас!
    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Ауууу, на Мери Попинз и настръхна косата!Трудноуправляем човешки ресурс, но пък за 30г. нито едно хлапе не ме е ухапало.......за разлика от възрастните.
    Здраве и прекрасна Коледа за всички дечица и родителите им!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ха-ха! Много готина ситуация! Ти си направо любител на екстремните преживявания...Трябва може би догодина и аз да предложа такава авангардна и напредничава идея, но някак си имам смътното предчувствие, че няма да се посрещне много добре...Ще видим (-:
    Хубав уикенд, Лулу!

    ОтговорИзтриване
  8. Хаха и аз чух, че било весело :)) Софи беше много щастлива и не спираше да говори за Мартина :) Много забавно си описала веселбата Руми :)
    Хубава и спокойна неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. ....хи,хи, а сте си мислели, че сте осигурили тихи занимания-храна, елха, и флумастри!Умрях от смях! - Какви обикновени неща, а какви необикновени резултати!Разбирам опасенията ти от служителката по хигиената....Вземи забъркай два щолена- единия за нея, няма да има сърце да се сърди!:)

    ОтговорИзтриване
  10. Отработва събота само този, който ходи на работа. :-) Колкото до флумастерите, те ми бяха любим подарък като хлапе и мисля, че надраскания фурнир е малка цена, която може да се плати за радостта на децата!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесно начало на новата работна седмица се оказа тази твоя публикация.
    Благодаря ти.
    Напълно съгласна с др.коментари и с две ръце подкрепям Bety - подари на горката жена капка внимание, облечена като щолен!
    /Човек трябва да е приятел с хигиениските, инак ще си "хруска" камъчета и пясък с обувките под бюрото, като мен вече втора седмица и ще си трае! Те нашите имат по-важни дела.. Иде краят на света!/
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  12. If you have a Jewel crafting or a jewel crafter friend.
    Approach human resource professionals and companies and ask what skills and qualities
    they look for in staff and be able to tick all the boxes before applying.
    Once the timeframe reaches 0 to X minutes, the star is about to land.


    My web page mining

    ОтговорИзтриване
  13. 37 kits (round that up to 9 total quart and a half kits).
    Blistering heat and bitter freezing cold can crack the toughest of concrete.
    * Not Ideal For Floors: While this is a great option
    for the walls, it's a less-than-impressive option for the floors.

    ОтговорИзтриване
  14. In many cases, a person will reach a point where they desperately
    seek relief and solutions for their issues. The Bluetooth Headset is a symbol of recognition and
    acceptance. licitations with regards to making
    ones cachet that is most certainly Talbots at present.
    Barak occurs for one Social gathering in one these kinds of gem stones.
    o - Strike a equilibrium between viewing 2-4 patients per hour.


    Also visit my webpage Annabelle

    ОтговорИзтриване
  15. If you are like me and love garlic, you are already too late.
    As much as you may want to grow radishes and lentils
    in your kitchen you don't want to blemish your frugal reputation. Again, using companion planting techniques will help your organic garden flourish.

    my homepage: veterinary

    ОтговорИзтриване

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...