Страници

неделя, 18 април 2010 г.

Венеция, моя любов!

Ще ходим до Венеция, разбира се!

И както сме там, ще ядем една италианска манджа с бългърски привкус - Спаначените кюфтенца с доматен сос:)


четвъртък, 15 април 2010 г.

Съмтаймс уин, съмтаймс люн! Пияни вишни и имен ден:)

Както се подосещате от заглавието, каня се да направя качамак от този постинг:)
В резюме, имам да ви черпя за разни работи, така че заповядайте, взмете си по едно бонбонче:


Това са домашните ми пияни вишни и понеже ужкем водя кулинарен блог, рецептата ще бъде най- накрая:)


неделя, 11 април 2010 г.

Сезонно

For English scroll down

Преди известно време ви разказвах, че това е любимото ми време от годината:) Тази година реших, че на всяка цена трябва да поснимам идването на този така красив сезон. И така вече два уикенда се занимавам с глупости и мисля да ги споделя с вас:)


И  както сме си на пролетна тема щи готвим и пролетно - Пилешко роле със спанак и рикота


четвъртък, 8 април 2010 г.

Как се каляваше стоманата

Постингът ще е дълъг - пригответе се психически:)

Всъщност основно ще ви разкажа за моя паталогичен сблъсък с родната черна металургия:)



Пътьом ще хапнем една свободна импровизация на тема Шепърдс пай, Пай по селски, Пай със свинско и картофи или както там още е известен в готварския фолклор




неделя, 4 април 2010 г.

Великденско:)

Христос Воскресе, дето се вика:)
Желая ви много светли дни и още по- светли мисли!

Както повелява традицията , ако сте работеща майка, целият гърч по приготовлението ви се случва в събота:) Аз съм като пребита след двата козунака и двете кори с яйца, но зора си заслужаваше:)



Нали не  мислите, че точно аз съм приключила с тези две снимчици:)

петък, 2 април 2010 г.

Sometimes...

Тъй като са пости и вече е Разпети петък, днешната рецепта ще бъде по- различна.
Продуктите не се намират по магазините. Може само да се надявате, че вече ги имате в наличност. Това нещо даже не се и яде, но може да ви подейства, точно като чаша топъл шоколад в мразовит зимен ден:)