Снимките са от миналия уикенд и за да не изпусна съвсем последните наченки на зимен дух, бързам да си публикувам и рецептата за милинки, преди групово да преминем на салати и диети.
Убийствено вкусни и само с едно пакетче масло:) Може би няма да ги повторя пак тази година, но прегрешението определено си заслужаваше.
За снимките едното дете изобщо не ме удостои с вниманието си. На нея в момента звездите и го говорят и прави директна връзка с космоса. Снима се непрекъснато, но художествената мисъл се свежда до селфите за фейса... Спомням си, че и аз имах някакъв такъв период, в който целия свят беше срещу мен и много ми се искаше да спра планетата, за да мога да сляза. Пропуснала съм селфитата, но може и да се дължи на липсата на мобилни телефони по това време А ни остават само още има- няма някакви си 4 години. Дано оцелеем до тогава. Всички.
Другото човече на този етап е малко по- сговорчиво.
Искам да мога да съхраня тези моменти. Уви, няма как. След някоя и друга година и тя ще стане нацупен и неразбран тийн.
Опитвах се да я накарам да застане сериозна на снимките. Доста жалки опити, генетично обречени на провал.
Според нея най- добре и се получава, когато се смее. Права е. С изключение на случаите, когато оревава махалата, защото си и забравила някой друг учебник/тетрадка/домашно/телефон/ръкавици/материали по домашен бит и техника/проекта по английски/бележник/закуска/купони/пари/чантата за училище?!/клина по физическо/парите .... абе с две думи - дълъг списък и много поводи за рев. И редовно връщане/притичване до училището на обяд да я спасяване от поредната проява на обострена разсеяност:) Мисля че и това ще мине. Ще мине нали?
Знам, че напоследък удобно се скатавам зад снимки и не пише кой- знае какво. В момента съм в такъв период. И аз като при децата се надявам да ми мине. Истината е че ми се пише, но не точно за нещата, с които асоциирате блога. Много сериозно съм се замислила дали да не направя още един и единственото, което ме спира е липсата на време за поддържането на две такива места. Както и да е, за сега си оставам с идеята... И с диетоубиваща рецепта за милинки.
Милинки със сирене
- 600г брашно
- 7г суха мая за хляб
- 1/2 ч.л. сол
- 2 яйца
- 2 с.л. захар
- 120мл хладко прясно мляко
- 180мл хладка вода
- 125г разтопено краве масло
За плънката
- 1 яйце
- 400г сирене
Млякото се разбърква с 1 с.л захар, 2 с.л брашно и пакетчето мая. Сместа се оставя да шупне.
В дълбока купе се пресява брашното. В средата се прави кладенче, в което сипват двете разбити яйца, заедно останалата захар, солта и сместа с маята и водата. Замесва се гладко тесто. Оформя се на топка и се оставя да втаса 1 час покрита купа. Ако имате машина за хляб може да ползвате нея на програма месене с втасване.
Втасалото тесто се изсипва на добре набрашнен плот. Разточва се кора се на много дълга правоъгълна кора с дебелина около 1 см.. Намазва се обилно с масло и се поръсва със сирене, смесено с едно яйце. Навива се на руло, което се разрязва на три равни части. Подреждат се една до друго в тава, застлана с хартия за печене, като се оставя разстояние между тях. Поливат се с останалото масло. Тавата се оставя в студена фурната да втаса още 15-20 минути, след което фурната се включва и милинките се пекат 40 мин на 180 градуса.
Ядат се още топли. Божествено вкусни са.
180 мл какво??? Иначе снимките са чудесени, едно пораснало дете!!!
ОтговорИзтриванеВода! Съжалявам, изтрила съм го по погрешка при форматирането на текста!!!
ИзтриванеЧудесни снимки и апетитни милинки:) Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки, чудесни милинки! От скоро Ви следвам в Клюкарницата, но съм очарована и не пропускам да разгледам.
ОтговорИзтриванеНедка
Обичам милинки, но някой друг да ми направи:) Определено ще пробвам тази рецепта, вижда ми се лесна (при теб всички рецепти ми изглеждат лесни:) А настроенията на големия тийн- ще премине този период. После стават едни спокойни, не им пука от нищо- дали ще закъснеят за училище/ за среща с гаджето, дали ще напишат домашните, не им пука дори какво има за вечеря (а за един мъж- тинейджър вечерята е мноооого важна).... Спокойният период повече ме плаши.
ОтговорИзтриванеPrekrasni snimki i ocharovatelen model . A milinkite shte gi probvame oshte tazi sedmica, izglejdat strashno apetichi.
ОтговорИзтриванеPozdravi ot London :)
Изглеждат така, сякаш са изкарани току-що от някоя хлебопекарна:)!Няма как, ще трябва да се направят, защото не мога да устоя, просто!...
ОтговорИзтриванеНаистина ли от 600 гр.брашно излизат толкова малко милинки, накрая???
Страхотна публикация, страхотни снимки, както винаги, Лулу:)!!!
Р.Д.
Цяла тава са, просто са нарязани на големи парчета и затова изглеждат малко.
ИзтриванеРуми,ще ме вкараш в грях то се знае :)
ОтговорИзтриванеНо пък греха си струва!
За снимките пък ти си знаеш, че винаги са чудесни :)
Руми, вилней на воля във всяко отношение. С радост ще те прочета, защото подозирам какво ти е на сърце... Тук май не й е мястото на "радостта", може би "със споделени чувства". ;) Предполагам знаеш какво имам предвид.
ОтговорИзтриванеА малката, вече голяма, госпожица е прекрасна! Да ви е сладко! :)
Много хубави снимки! А за голямата девойка все едно чета за моят младеж тук се смях, а вкъщи обикновенно съм яхнала метлата.
ОтговорИзтриванеОоооо да и на мен чуждите неволи свързани с тийнове отстрани са ми много забавни:) То е някак като истеричен смях - просто се радваш, че не си единствен:)
ИзтриванеНевярвам да срещна по-красиви зимни снимки, затова казвам,че това са най-хубавите зимни снимки!
ОтговорИзтриванеПрегръдкии и за двете ! :))
Благодаря ти Ели!
ИзтриванеМного обичам такива диетични рецепти (-: Милинките изглеждат невероятно апетитни!
ОтговорИзтриванеЗначи пак си оставила детето да мръзне на студа, а? Много е миличка, а снимките са супер. А това с голямото дете - ами приятно оцеляване, мен тепърва ме чака и като гледам характера на малката - предвиждам големи кризи, ама имам още годинка-две за настройка (-:
Оф, не е приятно и да ти кажа предварителната психическа подготовка хич не помогна. Тя си върви напред с рогата по рождение:)
ИзтриванеМного красив блог и прекрасни снимки :)
ОтговорИзтриванеЛу ♥
Giveaway Time http://bit.ly/1dNXAYE
Лулу, прекрасни снимки! Би ли могла да ми кажеш какви обективи ползваш за портретите? Благодаря :)
ОтговорИзтриванеИмам всичко на всичко два обектива (но златни:). Първо правя уточнение, че снимам с Никон. Обективите са 24-70/2,8, който е универсален. Другият е 105/2,8. Обикновено правя портретите с него. Мисля, че тази серия цялата я изщраках точно с този обектив. Все пак имай предвид, че всички снимки са тонирани и с леко повишен контраст.
ИзтриванеЗдравей, Лулу :) Онзи ден направих милинките и мога да потвърдя, че наистина са божествено вкусни :)
ОтговорИзтриванеИскам само да те попитам дали би било възможно тестото да се приготви вечерта и да е остави да втасва през цялата нощ (а не само за 1 час - както е в рецептата), за да се изпекат милинките на сутринта.
Мерси предварително за отговора! :)
Zdravei Lulu i ogromni blagodarnosti za spodelenata recepta . Milinkite stanaha neverojatno vkusni , dori poluchih kompliment , che sa po- hubavi ot kupeshkite :) Tova e blagodarenie na teb. Ne prestvai da ni iznenadvash s postovite si !
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще ги приготвя :Д
ОтговорИзтриванеОт скоро препускам по блоговете и се оказа приятно,интересно! Рецептите са страхотни,всъщност утре ще направя милинките.А,колкото до тиин възраста,повярвайте ми(от 63годишният ми опит)не го приемайте много сериозно.Ще дойде време в което ще искате отново да са малки или тинейджъри! За мен беше удоволствие да ви гостувам!
ОтговорИзтриванеСнимките ти са просто вълшебни, нямам думи..... И рецептата си я бива:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря:)
ИзтриванеСтрахотна и вкусна рецепта и много добри снимки (2 в 1). Поздравления
ОтговорИзтриване