Страници

събота, 14 декември 2013 г.

11: Pumpkin Whoppie pies / тиквени бисквити с крема сирене

Не знам как се казват на български. Кръстих ги тиквени бисквити с крема сирене, но не са хрупкави. Да речем, че са нещо средно между бисквити и мъфини. Както и да се казват - страхотни са. Класифицирам ги като особено любими, но за съжаление не особено диетични. Иначе с удоволствие бих злоупотребила сериозно.



Не са от типа напудрено красиви, но определено ще ги включа в коледния поднос със сладки.


Pumpkin Whoppie pies или тиквени бисквити с крема сирене


За бисквитите
  • 2 ч.ч брашно
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л сода за хляб
  • 1 ч.л канела
  • 1/2 ч.л настърган джинджифил
  • 1/2 ч.ч меко масло
  • 1/2 ч.ч кафиява захар
  •  1/2 ч.ч меласа или мед
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч пюре от тиква (печена, варена или задушена)

За пълнежа 
  • 125г крема сирене - ползвам Филаделфия, но става и с обикновено
  • ванилия
  • 1/2 ч.ч пудра захар 
  • 1/2 ч.ч пюре от тиква
 
Маслото се разбива заедно със захарта до кремообразна консистенция. 
Добавя се яйцата едно по едно, като се бърка непрекъснато.
Сипва се меласата или меда. Леко затоплени, за да може да се смеси по- лесно.
Слага се тиквеното пюре, канелата и джинджфила. 
Брашното се пресява  заедно със содата и бакпулвера.
Добавя се към останалите продукти и съвсем набързо се разбърква няколко пъти, колкото сместа да го поеме.
Тавата за печене се застила с хартия за печене. С помощта лъжица се сипват четен бррой кръгли купчинки (1 с.л за бисквитка е достатъчно)
Пекат се 15 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Кремата сиренето се разбива с половин чаша пюре от тиква и пудрата захар. Връща се в хладилника за 15-20 минути.
Половината бисквити се намазват с този крем  (горе долу по 1 равна с.л на бисквита)
Захлупват се с другата половина и се оставят около да престоят около час.  Най- добре е да престоят една нощ, но моите нямаха този невероятне късмет.




11 коментара:

  1. Много вкусно и красиво! Днес сме горе-долу на една вълна:) Поздрави Лу!

    ОтговорИзтриване
  2. Красота! Както и да се казват, вкусни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Просто сладки им викам аз, а точно тази комбинация ми е любима.
    Следя всеки ден коледните идеи (декорациите са впечтляващи) и нямам търпение да видя с какво още ще ни изненадаш през оставащите дни до Коледа.
    А откакто прочетох за влечението ти към миниатюри, като видя нещо миниатюрно се сещам за теб. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, тази година нали запонах по- рано с този проект и вече се чудя какво да измислям:) Нещо не си прецених силите и ангажментите, а за капак съм и болна. Но ще го избутам де. Аз си падам малко мазохист в това отношение:)

      Изтриване
    2. Направи си топла напитка с много джиндифил. Хем ще помогне на излекуванто, хем ще я наснимаш едно хубаво. :)

      Изтриване
  4. Незнам за тиквените сладки, но снимките се връщам за пети път да разгледам ... напълни ми очите с красота и цветове! Приказка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Луд на шаренко се радва, нали знаеш:) Два дни си боледувах и тихо в леглото си мислех каква глупост мога да направя, като ми помине:)

      Изтриване
  5. Е, убягваше ми досега коледния дух, но след тази рецепта и така уютните и красиви снимки, усещам празнично вълнение:) Все такива глупости да правиш, Лулу, отдават ти се просто:)

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно коледно усещане струи от снимките, Лулу! Страхотни са тези бискивити-пайчета, във всякакви вкусови комбинации!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Правя сладките в момента, ухаят превъзходно... Дали и как бих могла да съхраня няколко до Коледа?

    ОтговорИзтриване
  8. Направих сладките вчера и пет минути след като извадих тавата от фурната изчезнаха. Дори не дочакаха и крем. И тъй като имаше още тесто, реших да ускоря процеса на печене, сипах го цялото в една форма и като резултат се получи един невероятен сладкиш с крем отгоре. Страхотен е. Благодаря!

    ОтговорИзтриване