tag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post4480424977280487056..comments2024-01-01T22:50:53.738+02:00Comments on something...: Организационно / Бавно готвен телешки бульонLuluhttp://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-57654660673174498342017-09-25T12:23:30.970+03:002017-09-25T12:23:30.970+03:00Здравейте, виждам че поста е стар, но се надявам н...Здравейте, виждам че поста е стар, но се надявам някой да ми отговори... По-точно ме интересува, колко време се стерилизира костен телешки бульон, за да може да стои извън хладилника? Тетраедърhttps://www.blogger.com/profile/03356682295024398988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-26583199035872124192016-07-15T09:43:20.045+03:002016-07-15T09:43:20.045+03:00Поръчвам през Sunny farm, но може да питате и в Мо...Поръчвам през Sunny farm, но може да питате и в Моята месарница или в Майстор месар. Аз най много харесвам кост от джолан (т.е крака на телето). Цената варира в зависимост от къде купувате. От 3 до 8 лв съм срещалаLuluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-45817962434567324702016-06-23T16:07:19.037+03:002016-06-23T16:07:19.037+03:00Откъде в София може да се купят качествени телешки...Откъде в София може да се купят качествени телешки кости за бульон? Моят единствен опит засега за такъв бульон завърши с изхвърлянето на всичко в боклука, защото още при запичането на костите из кухнята се разнесе непоносима миризма на мърша. Простете за невежеството, но кои са големите тръбни кости-имам предвид какво казвате на месаря,какво да ви даде, за да са такива кости? И каква е ориентировъчната цена на 1 кг такива кости?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7835377655225111672016-01-15T10:32:28.572+02:002016-01-15T10:32:28.572+02:00От Икеа са етикетитеОт Икеа са етикетитеLuluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-15102744988483011482015-12-25T09:45:21.414+02:002015-12-25T09:45:21.414+02:00Благодаря! Много полезни неща си казала :) бих иск...Благодаря! Много полезни неща си казала :) бих искала да те попитам за етикетчетата на бурканите - много ми допадат. Би ли споделила какви са и откъде?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-82527635667712891132015-11-29T21:10:05.332+02:002015-11-29T21:10:05.332+02:00Ами то каква рецепта да им дадеш на едни крутони. ...Ами то каква рецепта да им дадеш на едни крутони. Хляб, намазваш със зехтин, посоляваш, ако искаш ръсиш подправки, нарязваш на кубчета и запичаш.Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-4074049954438735732015-11-18T23:02:49.342+02:002015-11-18T23:02:49.342+02:00Би ли споделила как правиш крутоните? Не успях да ...Би ли споделила как правиш крутоните? Не успях да намеря рецепта в блога...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7049986865467338092015-11-04T23:20:05.729+02:002015-11-04T23:20:05.729+02:00Диляна, гледах сега почти всички сайтове, но да, д...Диляна, гледах сега почти всички сайтове, но да, доставката е до София.... Странно е, защото част от фермите са по- близо до Варна. Имало е два онлайн магазина но те са преустановили дейност това лятоLuluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-78667567858027303492015-11-04T21:29:35.382+02:002015-11-04T21:29:35.382+02:00Диляна,
Можете да опитате с тази ферма - Амбрози...Диляна, <br /><br />Можете да опитате с тази ферма - Амброзия. Купувала съм от тях мед и сироп от бъз (не живея в България, но ги следя и това, което правят лично на мен ми харесва). <br /><br />http://www.ambrosia.bg/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-75821163815737827672015-11-04T20:54:15.338+02:002015-11-04T20:54:15.338+02:00Да, много хубави продукти имат, но не доставят за ...Да, много хубави продукти имат, но не доставят за Варна. Направо съм изумена - уж сме що годе голям град, а намирането на пасищно месо се оказа мисия невъзможна :(Дилянаhttps://www.blogger.com/profile/12631363615118659000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-6506105301682263892015-11-04T18:16:09.338+02:002015-11-04T18:16:09.338+02:00Sunny Farm ( http://www.sunnyfarm.bg/) ми е източн...Sunny Farm ( http://www.sunnyfarm.bg/) ми е източника на месо. От там купувам и кокалите. Пастета го подготвям за публикуване:)Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-83907000728537850172015-11-04T11:57:30.174+02:002015-11-04T11:57:30.174+02:00Лулу,
много Благодаря от цялото си сърце. Примерит...Лулу,<br />много Благодаря от цялото си сърце. Примерите са чудесни, ще последвам примера ти.<br /><br />Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03739894873201964585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-38548956819358221292015-11-04T11:54:51.404+02:002015-11-04T11:54:51.404+02:00Искам да попитам откъде се снабдявате с кокалите з...Искам да попитам откъде се снабдявате с кокалите за телешкия бульон и кога ще чуем повече за ПАСТЕТА :))Дилянаhttps://www.blogger.com/profile/12631363615118659000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-40146135177389157382015-11-03T22:38:06.406+02:002015-11-03T22:38:06.406+02:00За тази седмица:
Понеделник (не учебен ден):
Заку...За тази седмица:<br />Понеделник (не учебен ден): <br />Закуска (само за мен) - кефир с фибри и пробиотик<br />Вечеря - къри с рибни кюфтета; печена тиква със салвия, зехтин и ферментирал чесън<br /><br />Вторник:<br />Закуска: Баница с локум и дюли за тях. За мен е същото като вчера<br />Вечеря: Крем супа тиква с печени чушки, праз и малко бекон, Салата айсберг с печено свинско, чеснов дресинг и пермазан<br /><br />Сряда: <br />Закуска: пак баница и кефир<br />Вечеря: ньоки с масло и салвия; салата от печени чушки<br /><br />Четвъртък: <br />Закуска: смути (банан, боровинки, чия и кисело мляко) / аз си продължавам с кефира<br />Вечеря: пица с карфиолен блат; салата от краставици с фъстъци и азиатски дресинг<br /><br />Петък:<br />Закуска: Банички със сирене на тостер<br />Вечеря: печена риба на скара; салата от резене с ферментирал чесън и сушени домати<br /><br />Храна за офиса тази седмица: имам борш, който като гледам ще си го ям само аз до края на седмицата. Освен това салата от цвекло и ябълки; салата цезар; броколи с дресинг от кисело мляко<br />За малката: вманиачила се е на тема блини от ферментирала елда. Предполагам, че до четвъртък ще са и писнали. За четвъртък, петък и събота (тогава е на курс) ще й направя кашкавалки от парено тесто и "калцоне" със сирена и рьощи с каквото намеря в хладилника:) На нея също така и пращам чай от очанка или сок от боровинки<br /><br />Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7248222982041817562015-11-03T22:27:13.804+02:002015-11-03T22:27:13.804+02:00Руми, много полезен пост!
Още повече, че имам ред...Руми, много полезен пост! <br />Още повече, че имам редовно същите проблеми с приготвяне на вечеря след работа :). Установих, че ползвам някои от твоите трикове, напр. за менюто и пазаруването, за зелениите в хладилника. А пък идеята за бульона е супер!<br />Поздрави!Mirahttps://www.blogger.com/profile/17285170106170552320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7897684642338993352015-11-03T21:06:56.433+02:002015-11-03T21:06:56.433+02:00Здравейте,
много добри идеи със сигурност ще ползв...Здравейте,<br />много добри идеи със сигурност ще ползвам всички от тях. А дали бихте споделили едно седмично меню за пример, от доста време се опитвам <br />да направя подобно нещо вкъщи и всичко ще ми е от полза, мнооогооо време и пари ще спестим , ако знаем предварително какво ще хапваме през седмицата.<br /><br />Благодаря!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03739894873201964585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-61568464084609124832015-11-03T19:44:22.800+02:002015-11-03T19:44:22.800+02:00Надя е велика!Надя е велика!Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-56248334164083693682015-11-03T19:17:40.536+02:002015-11-03T19:17:40.536+02:00Стъклото е биологически неактивен материал. В чист...Стъклото е биологически неактивен материал. В чистата си форма не съдържа олово. Подобен примес се добавя, за да може стъклото да стане по- блестящо т.е в повечето случаи, говорим за кристалното стъкло. От него рядко, да не кажем почти никога не се правят съдове за готвене, какво остава за обикновените, евтини и така прозаични буркани. Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-68133769811392924612015-11-03T19:04:26.708+02:002015-11-03T19:04:26.708+02:00Не, онази още отлежава на фотоапарата:)
Не, онази още отлежава на фотоапарата:)<br />Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7341780955866196362015-11-03T18:27:10.567+02:002015-11-03T18:27:10.567+02:00Супер полезен пост си ни представила, Руми. И не м...Супер полезен пост си ни представила, Руми. И не могада не полюбопитствам ... Заради тези снимки ли се претрепа от стола?Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-7886163749340348762015-11-03T14:55:17.021+02:002015-11-03T14:55:17.021+02:00Много полезна информация, благодаря! :)
А за стъкл...Много полезна информация, благодаря! :)<br />А за стъклените съдове имаш ли някаква препоръка? Какви използваш? Бях чела, че и в стъклото може да има олово... та в крайна сметка не знам кое е най-добро :/niyahttps://www.blogger.com/profile/04028054067929908435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-29434033085567926612015-11-03T13:37:43.679+02:002015-11-03T13:37:43.679+02:00Много полезно беше за мен , Руми. Най-вече - начин...Много полезно беше за мен , Руми. Най-вече - начина за приготвяне и запазване на костния бульон. Искрено благодаря и за линка към сайта на Надя Петрова, много полезна информация има там.<br />Сърдечни поздрави! Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2574845755143048244.post-19581677275301421402015-11-03T13:36:47.042+02:002015-11-03T13:36:47.042+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.com