Откритието на сезона са златния и бронзовия спрей, захаросаните портокалови корички и желираните бонбони. Предлагам всичко на куп, защото така и не остана време за отделни публикации.
Страници
▼
неделя, 25 декември 2016 г.
Коледа с аромат на портокали
Откритието на сезона са златния и бронзовия спрей, захаросаните портокалови корички и желираните бонбони. Предлагам всичко на куп, защото така и не остана време за отделни публикации.
сряда, 21 декември 2016 г.
Коледа: Подаръци ще има за всички от сърце
Не ми се пише. Боли ме всяка мозъчна клетка и всяка фибра на тялото от пренатоварване. Честно казано нямах никакво намерение да публикувам нещо до Коледа, но днес в офиса ми дойде една дама. Разбира се, дойде по работа. Преди да си тръгне, съвсем между другото вметна "Трябва да пишеш по- често". Очевидно заради недоумението в погледа ми, поясни че става въпрос за блога. След като ми мина обичайната сконфузеност, когато някой вкарва парченце от личните ми занимания в служебния ми свят, се почувствах малко гузно. И реших да публикувам някоя и друга закачка преди Коледа, та дано поне празничния дух се завърти покрай мен пак. Знам, че повечето от вас вече са намислили и напазарували подаръци, но съм убедена, че има една малка частичка от такива като мен, които още не са опустошили магазините или не са измислили нищо. С приятелите, с които празнуваме Нова Година имаме уговорката да си подаряваме ръчно правени неща. С риск да разваля изненадата, ей това е техния (сори, друзя, но ме засърбяха ръцете да пусна нещо).
понеделник, 5 декември 2016 г.
Коледа: Домашни шоколадови бонбони
Знаете, че обичам Коледа. Въпреки кича, който ни залива, истерията по магазините, преяждането и тежките финансови поражения, които месец декември нанася. От доста време престанах да си поставям ултимативни цели. Просто това е времето в годината, когато сядаме с децата (вече само с едното) и вместо да купим украса, правим наша собствена. Амбицирала съм се и подаръците, които подаряваме също да са собственоръчно направени и да са по- скоро жест на внимание и уважение, от колкото на надцакване и дебнене, кой колко ще се охарчи. Тази година, Мартина ме уведоми, че българската традиция е къщата да се украсява след Никулден, така че все още не сме извадили кутиите с играчки, но сме извадили тези с инструментите и вече започваме. Не знам дали ще имам възможност да направим всичко, а още по- малко да го снимаме, но ми се иска от тук до 25 декември, да публикувам идеи за една малко по- различна Коледа.
Започвам с идеята за шоколадови бонбони. Истински, домашни пияни вишни. С мед вместо захар и толкова елементарни за приготвяне, че чак ме яд как не съм започнала да правя шоколад по- рано.